Multi-Cloud

Een toekomstbestendig platform bouwen om veerkracht te garanderen

Deze rondtafeldiscussie is onderdeel van een reeks van vier. Ontdek ook de eerste, tweede en vierde sessie.

Er heeft waarschijnlijk nog nooit eerder in zo’n korte tijd zo’n ingrijpende verandering plaatsgevonden op het gebied van werken. In de eerste helft van 2020 ging het percentage van mensen die op afstand werkten van ongeveer 10% naar rond de 90%.

Deze ongelooflijke verschuiving, die plaatsvond in dagen, zo niet uren, was erg disruptief voor werknemers. Maar hoe zit het met de infrastructuur die als vanzelfsprekend wordt beschouwd? Hoe zit het met de omgevingen en platforms waarop bedrijfskritische applicaties en apparaten draaien en waar ze verbinding mee maken? Hoe gingen ze om met het feit dat de meeste verbindingen eerst van centrale punten (kantoren) kwamen en vervolgens volledig vanaf gedecentraliseerde locaties?

Het antwoord zal van organisatie tot organisatie verschillen – sommige zullen zich gemakkelijk hebben aangepast met reeds bestaande processen, oplossingen en tools. Andere zullen het moeilijk hebben gehad. Ze moesten wellicht meer flexibele diensten aanschaffen net zoals ze laptops en andere persoonlijke apparaten kopen: met bedrijfscreditcards en bij de dichtstbijzijnde provider.

Bekijk de sessie

Een toekomstbestendig platform voor de lange termijn creëren
Dit is geen duurzame langetermijnstrategie om een platform te bouwen dat zowel vandaag de dag als in de toekomst werkt. Nu we ons gaan bezighouden met wat VMware-CEO Pat Gelsinger het ‘omarmen van ons nieuwe normaal’ noemde, en we misschien zelfs uitkijken naar ‘nieuwe kansen, waarbij we systemische en structurele veranderingen stimuleren’, moeten organisaties nadenken over hun infrastructuurvereisten. Reageerden hun omgevingen veerkrachtig, schaalbaar en flexibel? Als er weer een nieuwe uitbraak zou komen, zouden ze dan sneller kunnen reageren?

Als het antwoord op een van de bovenstaande vragen nee is, dan is het tijd om de infrastructuur te herzien. Organisaties die vergevorderd waren in hun digitale transformatietraject waren beter toegerust om de initiële impact van de pandemie te overleven. Zelfs in sectoren zoals de horeca kon het aanbieden van online bestellen en take aways het verschil hebben gemaakt tussen overleving en sluiting in de afgelopen maanden.

Een strategische aanpak voor een betere veerkracht
Dit is alleen haalbaar met moderne applicaties – en nog belangrijker – de infrastructuur waarop ze moeten worden ingezet.

De meeste organisaties hebben nog steeds een mix van on-premise en cloudomgevingen waarmee ze proberen de behoeften van bedrijfskritische legacy services in evenwicht te brengen met cloud-native applicaties. Dit is organisch toegenomen, waardoor het beheer een uitdaging is, de kosten moeilijk te beheersen zijn en de keuze mogelijk wordt beperkt.

Wat nodig is, is een strategische hybrid cloudbenadering die blijvende kostenbesparingen, naadloze cloudmigratie, schaal-on-demand en verhoogde efficiëntie biedt, inclusief meer veerkracht om te omgaan met wat de toekomst ook brengt. Organisaties moeten al hun apps in elke cloud kunnen bouwen, uitvoeren, beheren, verbinden en beschermen. VMware Cloud levert deze consistente infrastructuur, met zijn reeks oplossingen van de VMware vRealize-suite tot VMware HCX en VMware Cloud Foundation.

Een flexibele, wendbare en schaalbare infrastructuur
Maar hoe bouwt en implementeert u die infrastructuur zodat die de flexibiliteit, wendbaarheid en schaalbaarheid biedt waar organisaties naar op zoek zijn? Tijdens ons virtuele event bespraken Jeffrey Kusters (Field CTO bij ITQ), Dennis van Hoften (Senior pre-sales consultant bij VMware) en Jeroen Poppen (Director Competence Center Hosting bij CCV) dit onderwerp. Bekijk hier de gehele sessie.

De onderwerpen die besproken zijn waren onder meer:

  • Waarom een hybrid cloudstrategie cruciaal is om de overstap naar de cloud succesvol te maken
  • Waarom cloud niet per se goedkoper, maar wel flexibeler is
  •  Wat IT moet veranderen wanneer ze geautomatiseerde cloud-services aanbieden?
  • Hoe flexibiliteit ingebouwd moet worden in de IT-organisatie en hoe dit werkt bij CCV
  • CCV’s visie op de cloud en de grootste uitdagingen waarmee ze werd geconfronteerd bij de overgang naar de cloud
  • Hoe organisaties de uitdagingen van een cloudtransitie kunnen aanpakken

Registreer nu voor VMworld 2020

En als u op zoek bent naar nog meer diepgaande discussies, kunt u zich nu registreren voor VMworld 2020. Een volledig digitale ervaring die plaatsvindt op 30 september en 1 oktober 2020. U kunt uzelf onderdompelen in onderwerpen zoals multi-cloud, app modernisatie en nog veel meer.