Schaalbaarheid en expansie in tijden van bedrijfscontinuïteit

Schaalbaarheid en expansie in tijden van bedrijfscontinuïteit

Geplaatst op 01/08/2020 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Deze rondtafeldiscussie is onderdeel van een reeks van vier. Ontdek ook de eerste, tweede en derde sessie.

De afgelopen maanden was het zorgen voor bedrijfscontinuïteit, naast het beschermen van werknemers en klanten, de belangrijkste prioriteit van organisaties. Dit heeft een nieuwe vocabulaire opgeleverd, waarbij niet-ingewijden zouden kunnen denken dat bedrijfscontinuïteit hetzelfde is als disaster recovery, in plaats van een constante zorg voor organisaties.

Veel gesprekken gaan over technologie – heeft u de applicaties, infrastructuur en diensten om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en te zorgen voor goede samenwerking die werknemers op afstand nodig hebben? Organisaties die geen rekening houden met mensen en processen vergeten belangrijke succesfactoren om een organisatie net zo operationeel te houden als vóór de crisis.

Mensen en proces, maar ook technologie
Technologie is natuurlijk cruciaal. Organisaties die vergevorderd waren in hun digitale transformatietraject waren beter toegerust om de initiële impact van de pandemie te overleven. Zelfs in sectoren zoals de horeca kon het aanbieden van online bestellen en take aways het verschil hebben gemaakt tussen overleving en sluiting in de afgelopen maanden.

Dit is alleen haalbaar met moderne applicaties – en nog belangrijker – de infrastructuur waarop ze moeten worden ingezet. De meeste organisaties hebben nog steeds een mix van on-premise en cloudomgevingen waarmee ze proberen de behoeften van bedrijfskritische legacy services in evenwicht te brengen met cloud-native applicaties. Dit is organisch toegenomen, waardoor het beheer een uitdaging is, de kosten moeilijk te beheersen zijn en de keuze mogelijk wordt beperkt.

Dit heeft ook een menselijk element: de vaardigheden van bestaande teams. Verschillende omgevingen vereisen verschillende ervaringen. Als een organisatie meerdere platformen heeft, moeten ze in theorie voor elk platform een team inzetten. Aangezien dit niet praktisch en kosteneffectief is, lopen ze het risico dat ze niet in staat zijn om echte waarde uit hun investering te halen, waardoor ze niet de applicaties kunnen implementeren en uitvoeren die ze nodig hebben.

Een consistente aanpak, die voortbouwt op bestaande vaardigheden, kan helpen een verzameling omgevingen om te zetten naar een echte hybrid cloudbenadering. Door gebruik te maken van een oplossing zoals VMware Cloud on AWS kunnen organisaties relevante applicaties en workloads implementeren in public AWS-clouds, waarbij ze, indien nodig, naadloos heen en weer kunnen migreren.

Plotseling worden organisaties niet beperkt door een gebrek aan beschikbaar talent, ze kunnen bestaande middelen productiever gebruiken, terwijl ze meer rendement uit hun technologie-investeringen halen. Ze kunnen niet alleen uitbreiden en migreren, maar ook hun omgeving en applicaties beschermen.

De echte waarde van hybrid cloud
De impact op de productiviteit van het personeel kan groot zijn. Uit een IDC-rapport getiteld ‘The Business Value of Hybrid Cloud with VMware’ blijkt dat “IT-infrastructuur en helpdeskteams meer tijd voor andere zaken hebben doordat ze minder tijd hoeven te besteden aan handmatige processen. Applicatieontwikkelaars profiteren van een meer flexibele, schaalbare en functionele infrastructuur. Volgens IDC kunnen de geïnterviewde VMware-klanten zo efficiëntie en productiviteitswinsten van het IT-teams realiseren ter waarde van gemiddeld $146.900 per 100 VM’s per jaar ($782.500 per organisatie).”

Het implementeren van een hybrid cloud met behulp van een organisatie zoals VMware kan aanzienlijke voordelen opleveren en de bedrijfscontinuïteit helpen waarborgen, ook in uitdagende tijden. Maar hoe ziet dat er in werkelijkheid uit?

Registreer nu voor VMworld 2020

En als u op zoek bent naar nog meer diepgaande discussies, kunt u zich nu registreren voor VMworld 2020. Een volledig digitale ervaring die plaatsvindt op 30 september en 1 oktober 2020. U kunt uzelf onderdompelen in onderwerpen zoals multi-cloud, app modernisatie en nog veel meer.


Categorie: Multi-cloud

Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 25/11/2019 door vmwarenetherlands

Terugblik op VMworld 2019 Europe

Van 4 tot 7 november was het prachtige Barcelona de locatie voor ons jaarlijkse event VMworld Europe, dat door meer dan 13.000 mensen werd bezocht. Het thema was “Make your Mark” en het event was erop gericht om mensen te laten zien hoe ze hun reis naar de cloud kunnen versnellen en gelijke tred kunnen […]

Geplaatst op 10/07/2020 door vmwarenetherlands

Deel uw video of foto en maak kans op een VMworld 2020-pakket

Op woensdag 30 september en donderdag 1 oktober is het weer tijd voor ons jaarlijkse event; VMworld 2020 Europe. Dit jaar een keer niet in Barcelona, maar voor het eerst online. Zo kunt u vanuit uw eigen huis toch alles meemaken: van inspirerende keynote-sessies tot interactieve workshops en hands-on labs. Het thema is niet voor […]

Geplaatst op 01/04/2020 door vmwarenetherlands

11 tips voor succesvol ‘remote-first’ werken

Het leven is onvoorspelbaar en met alles wat er op dit moment gebeurt zijn de effecten ook duidelijk zichtbaar en voelbaar voor veel organisaties. Een groot aantal organisaties annuleert evenementen en vergaderingen op kantoor en ontwikkelt een tijdelijk thuiswerkbeleid. Ze komen er nu snel achter in hoeverre ze echt voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen. In […]

Reacties

Nog geen reacties

Voeg een opmerking toe

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy