Een gegarandeerde ervaring, waar je ook bent met een digitale werkomgeving

Een gegarandeerde ervaring, waar je ook bent met een digitale werkomgeving

Geplaatst op 01/08/2020 by vmwarenetherlands

Deze rondtafeldiscussie is onderdeel van een reeks van vier. Ontdek ook de tweede, derde en vierde sessie.

Kenmerkend voor de afgelopen maanden was dat organisaties grote veranderingen hebben doorgemaakt. Ze moesten proberen de bedrijfscontinuïteit te behouden en tegelijkertijd de veiligheid van gebruikers – werknemers, klanten of beiden – te garanderen.

Pat Gelsinger, CEO van VMware, vatte het samen toen hij zei: “We gaan door drie fasen heen. De eerste fase is triage: de onmiddellijke reactie wanneer tijd essentieel is. Het draait allemaal om dringende maatregelen die nodig zijn om degenen die het het meest nodig hebben te helpen. De tweede fase is het omarmen van ons nieuwe normaal, waarbij we oude veronderstellingen betwisten en efficiëntere en meer empathische manieren van werken toepassen. De derde fase gaat over nieuwe kansen, waarbij we systematische en structurele veranderingen stimuleren in gebieden zoals gezondheid, onderwijs en werk.”

Bekijk de sessie

Werken op afstand tijdens een crisis
Een aspect dat onherroepelijk is veranderd, is de manier waarop we werken. Terwijl werken op afstand en gedecentraliseerd werken steeds meer de overhand krijgen, vooral bij vooruitstrevende organisaties, werkte in 2019 slechts 5,4% van de werknemers in de Europese Unie meestal vanuit huis.

Vanaf maart 2020 veranderde dit allemaal. De mogelijkheid om op afstand te werken werd, voor organisaties die dat konden regelen, een belangrijke factor voor bedrijfscontinuïteit. Mensen die op afstand werken waren eerst in de minderheid. Nu zijn ze in de meerderheid. In die fase van triage was de eerste prioriteit om mensen thuis te laten werken – hoe dit werd gedaan, was minder belangrijk dan dát het werd gedaan. Naarmate de dagen en weken maanden werden, worden de implicaties van beslissingen die in die eerste momenten zijn genomen echter duidelijk.

Een positieve ervaring creëren in onzekere tijden
Voor organisaties die al een digitale werkomgeving hadden geïmplementeerd, zoals VMware Workspace ONE, zou de grootste uitdaging zijn geweest om ervoor te zorgen dat er voldoende bandbreedte was om het toegenomen aantal werknemers op te vangen. Degenen die niet zo’n platform hadden moesten het doen met de verzameling videoconferentietools, systemen voor het delen van bestanden, messenger-applicaties en andere diensten om de afstand te verkleinen. Dit zorgde waarschijnlijk voor een inconsistente en geïsoleerde ervaring en in het slechtste geval voor een beveiligingsrisico, wat vervolgens weer een negatief effect had op de productiviteit.

Deze ervaring is essentieel. Een VMware-onderzoek uitgevoerd voor de pandemie wees uit dat “digital employee experience invloed heeft op concurrentiepositie, bedrijfsgroei en werknemersvertrouwen”; kenmerken waar nu nog meer vraag naar is.

Virtuele omgevingen bouwen om vitaal werk te ondersteunen
Maar niet alleen kantoormedewerkers of de particuliere sector kunnen een digitale werkomgeving realiseren en de voordelen die het biedt benutten. Elke organisatie die op afstand moet kunnen werken, zou een platform moeten inzetten dat toegangscontrole en applicatie- en multi-platform endpoint management mogelijk maakt.

Neem de gemeente Haarlem in Nederland. Wat gebeurt er binnen een organisatie met 2.000 medewerkers welke tijdens de COVID-19-crisis massaal en snel IT moet opschalen? Is de infrastructuur hier geschikt voor? En hoe rol je in één week 1.500 nieuwe virtuele desktops uit? De gemeente Haarlem ging deze uitdaging aan en slaagde met vlag en wimpel. De gemeente gebruikte een combinatie van VMware Workspace ONE en VMware Horizon 7 om een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) uit te rollen, zodat de 2.000 werknemers tijdens de lockdown vanuit huis konden werken.

Bekijk de sessie

Hoe implementeert u een digitale werkomgeving?
Wat het Centrum voor Telecommunicatie en Informatietechnologie heeft geleverd, met ondersteuning van VDI, is de ervaring om medewerkers te ondersteunen zodat zij hun werk effectief kunnen blijven doen. Maar hoe ziet dat eruit voor uw organisatie? Welk effect heeft het leveren van bedrijfscontinuïteit op de klantervaring? En hoe garandeert u dat mensen dezelfde werkomgeving krijgen, ongeacht hun locatie, en blijvende productiviteit en betrokkenheid hebben in onzekere tijden?

Om een aantal van deze vragen te beantwoorden, organiseerde VMware op 10 juli 2020 een virtueel event, met onder ander Johan van Amersfoort (Technologist EUC, AI & IoT bij ITQ), Huib Dijkstra (pre-sales EUC bij VMware) en Thomas van den Hoff (projectleider gemeente Haarlem). Bekijk hier de gehele sessie.

De onderwerpen die besproken zijn waren onder meer:

  • Het nut van een moderne zakelijke werkomgeving en waarom u zou moeten investeren in een digitale werkomgeving als vrijwel alles ook kan worden geregeld met een gratis account van bijvoorbeeld Yahoo?
  • Is een digitale werkomgeving met een applicatieportaal alleen geschikt voor digitale native start-up organisaties?
  • Hoe kijkt men naar overheidsorganisaties die IT-projecten uitvoeren?
  • Zijn gemeentes, net als heel veel organisaties, niet ontzettend statisch in hun IT-behoefte? Je omarmt een concept, berekent het volume en dan ben je klaar, toch?
  • Wat zijn de risico’s als iedereen thuis werkt en zelfstandig digitale middelen kan afroepen?
  • Als IT-organisaties steeds vaker diensten en infrastructuur ‘as a service’ aanbieden of via de cloud, wat blijft dan de rol van IT?

Registreer nu voor VMworld 2020

En als u op zoek bent naar nog meer diepgaande discussies, kunt u zich nu registreren voor VMworld 2020. Een volledig digitale ervaring die plaatsvindt op 30 september en 1 oktober 2020. U kunt uzelf onderdompelen in onderwerpen zoals digitale werkomgevingen, bedrijfscontinuïteit en nog veel meer.


Categorie: Digitale werkomgeving

Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 25/11/2019 door vmwarenetherlands

Terugblik op VMworld 2019 Europe

Van 4 tot 7 november was het prachtige Barcelona de locatie voor ons jaarlijkse event VMworld Europe, dat door meer dan 13.000 mensen werd bezocht. Het thema was “Make your Mark” en het event was erop gericht om mensen te laten zien hoe ze hun reis naar de cloud kunnen versnellen en gelijke tred kunnen […]

Geplaatst op 21/12/2020 door vmwarenetherlands

Gloucestershire NHS implementeert nieuw elektronisch patiëntendossiersysteem

Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust moest het datacenterplatform moderniseren om een elektronische infrastructuur te kunnen opzetten voor het patiëntendossiersysteem. Het ziekenhuis wendde zich tot VMware-partner LIMA Networks, dat aangaf dat VMware Cloud Foundation de optimale oplossing voor hen was. Door de expertise kon het ziekenhuis het nieuwe platform binnen negen maanden implementeren. Voor artsen en verpleegkundigen […]

Geplaatst op 30/03/2020 door vmwarenetherlands

Bedrijfscontinuïteit bij onverwachte gebeurtenissen: is uw organisatie hierop voorbereid?

We weten allemaal dat het leven onvoorspelbaar is. Bij ongeplande gebeurtenissen zoals natuurrampen, extreme weersomstandigheden, ziekte en reisbeperkingen is het vrijwel onmogelijk om  “business as usual” vol te houden. Is uw organisatie voorbereid op een langere periode van werken op afstand? Moet u afwegingen gaan maken tussen beveiliging en bedrijfscontinuïteit? Als u een digitale-werkplekoplossing overweegt […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy