Nieuws

In de spotlights: Netwerk en beveiliging transformeren

Het jaar 2018 is voorbij gevlogen! Weet u nog welke belangrijke aankondigingen we afgelopen jaar hebben gedaan op het gebied van transformatie van netwerk en security? In dit blog frissen we uw geheugen even op. Lees ook onze andere blogs over modernisering van datacenters, integratie van public clouds en versterken van de digitale werkomgeving.

Anders beveiligen
Waarom moeten we netwerk en beveiliging transformeren? Dat is heel simpel: de bedreigingen waarmee we worden geconfronteerd zijn drastisch veranderd, maar hoe we deze bedreigingen bestrijden niet. In zijn keynote op VMworld 2018 Europe onderstreepte  Pat Gelsinger dit met het volgende statement: “U spendeert het grootste deel van uw IT-budget aan beveiliging en dit wordt alleen maar meer, maar de kosten en het aantal beveiligingslekken groeien sneller dan het bedrag dat aan beveiliging wordt uitgegeven.”

We opereren in een hyper connected wereld. En hoewel dit enorme kansen biedt voor contact met gebruikers en een nog betere gebruikerservaring, kunnen we hierdoor ook op veel meer fronten worden aangevallen. Een traditionele beveiliging lijkt op die van een kasteel met dikke verdedigingsmuren. Maar deze aanpak werkt niet als we kijken naar de prestaties die onze applicaties en omgevingen moeten leveren – gegevens delen en naadloze overgangen van de ene omgeving naar de andere.

De toekomst van het netwerk is software
Wat betekent dat voor netwerk en beveiliging? Bij VMware werken we met een overal aanwezige softwarelaag die we over de datacenter-, cloud- en edge infrastructuur leggen. Dit zorgt voor maximale zichtbaarheid en verheldert de context van de interactie tussen gebruikers, applicaties en gegevens. Zo kunnen bedreigingen en zwakke punten worden geïdentificeerd voordat ze een impact hebben op de werkzaamheden.

Dit komt tot uitdrukking in de Virtual Cloud Network, onze visie op netwerken die we in mei hebben aangekondigd. De toekomst van netwerken is software en het netwerk van de toekomst is de Virtual Cloud Network. VMware helpt klanten om de op software gebaseerde Virtual Cloud Networks van morgen te bouwen waarmee apps en gebruikers kunnen worden verbonden en beveiligd. En met ons nieuwe NSX-netwerk- en beveiligingsportfolio helpen we klanten om een op software gebaseerde digitale bedrijfsomgeving op te zetten die flexibel, programmeerbaar en inherent beter beveiligd is.

In de spotlights: Netwerk en beveiliging transformeren

Beveiliging als basis van het netwerk
Inherent beter beveiligd betekent dat ongewenst gedrag kan worden geïdentificeerd. Dit ligt aan de basis van onze nieuwe aanpak voor netwerken en beveiliging. Zoals Tom Corn, Vice President en General Manager voor beveiligingsproducten bij VMware, het verwoordt: “je kent je bedrijf en weet wat goed of fout is. Alleen als IT-teams abnormale of onbevoegde activiteiten kunnen identificeren, kunnen ze er adequaat op reageren.”

Met deze aanpak kunnen legitieme gebruikers alles doen en laten wat ze willen, zo lang het binnen de ingestelde parameters blijft. Alleen zo kan een onderneming profiteren van de kracht van digitalisering zonder teveel blootgesteld te worden aan risico’s.

Dit werd deze zomer gerealiseerd met de introductie van VMware vSphere Platinum, een nieuwe editie van vSphere met VMware AppDefense, voor geavanceerde beveiligingsfuncties die volledig in de hypervisor zijn geïntegreerd. Zo kunnen beheerders gemakkelijker zien of er sprake is van vijandige workloads op hun systemen. Dit is precies het soort zichtbaarheid waar we het over hebben als we praten over de transformatie van netwerken en beveiliging.

Een gevalideerde aanpak
In 2018 is VMware twintig jaar geworden. Dit betekent dat klanten en partners profiteren van twintig jaar ervaring bij alle producten en services die we ontwikkelen. Door voortdurende interactie met hen en door onze kennis van de markt zijn we er sterk van overtuigd dat onze aanpak de juiste is. Het gaat hier niet alleen om de toekomst. Onze klanten willen ook vandaag de dag een goed beveiligde digitale infrastructuur die geschikt is voor het bedrijfsleven van nu. Ons werk in 2018 is het bewijs van onze commitment hieraan.

Externe validering is echter altijd welkom. Daarom waren we in oktober erg blij dat VMware NSX SD-WAN by VeloCloud werd uitgeroepen tot leider in de eerste Gartner Magic Quadrant voor WAN Edge Infrastructure. Op het gebied van Completeness of Vision scoorden wij het hoogst. Dit is een fantastische erkenning van onze eigen VCN-visie en onze focus op IT-verbinding en -beveiliging. Wat zijn de voordelen voor u als u migreert naar een SD-WAN-oplossing? En wat is de top 10 van overwegingen voor SD-WAN-implementatie? Download de Software-Defined WAN for Dummies Guide om antwoorden te krijgen.