In de spotlights: Public clouds integreren

In de spotlights: Public clouds integreren

Geplaatst op 31/01/2019 by vmwarenetherlands
DISCLAIMER: this article is older than one year and may not be up to date with recent events or newly available information.

Bedrijven hebben vaak een complexe mix van clouds en lokale systemen, maar ze moeten wel gegevens kunnen delen in al die omgevingen. Net als in 2018 blijven we ons daarom richten op de integratie van public clouds. Wij willen dat onze klanten een consistente, naadloze ervaring op al hun platforms hebben. In dit blog bespreken we de aankondigingen die we in 2018 hebben gedaan op het gebied van public clouds. Lees ook onze andere blogs over modernisering van datacenters, versterken van de digitale werkomgeving en de transformatie van netwerk en beveiliging.

Naadloos werken in alle omgevingen
De cloud is overal. De obstakels die acceptatie ervan tegenhielden, verdwijnen langzaam nu ondernemingen meer en meer inzien welke mogelijkheden het gebruik van allerlei omgevingen biedt om hun transformatie naar een digitale werkomgeving te ondersteunen. Volgens Gartner groeit de markt van public cloud services in 2019 naar verwachting met 17,3 procent tot een totaal van $206,2 miljard, ten opzichte van $175,8 miljard in 2018.

Voor VMware is de cloud de enige manier waarop organisaties in staat zullen zijn om de werkzaamheden op concurrerende, flexibele en rendabele wijze te schalen en uit te breiden. We zijn ons ervan bewust dat er geen wondermiddelen zijn – zoals Louise Ostrom, VMware Vice President voor Cloud in Europa en het Midden-Oosten eerder dit jaar al zei. Providers gaan zich eerder meer dan minder specialiseren. Bovendien is digitalisering van een wereldwijd opererende onderneming een lastige zaak. Het resultaat is een complexe mix van private en public clouds en lokale systemen, met applicaties waarmee gegevens moeten worden gedeeld in al deze omgevingen. Daarom is het belangrijk dat onze klanten alles in huis hebben om te profiteren van een consistente, naadloze ervaring op al hun platforms.

Roll-outs en uitbreidingen om een nog groter publiek te bereiken
We blijven ons dan ook richten op de integratie van public clouds. Om onze klanten de juiste omgeving voor hun zakelijke activiteiten te kunnen bieden, is onze blijvende relatie met Amazon Web Services, in de uitbreiding van VMware Cloud on AWS, van cruciaal belang. Het hele jaar door hebben we hieraan gewerkt, eerst met het uitrollen van de service naar de AWS Londen regio in maart. Snel hierna kwam Sydney hierbij en hebben we de mogelijkheden uitgebreid. Dit alles hebben we gelanceerd op VMworld 2018 US.

Alsof dit nog niet genoeg was, hebben we aan het einde van het jaar als klap op de vuurpijl de service beschikbaar gesteld aan meer regio’s in Europa en de VS. Bovendien hebben we extra beveiligingsfuncties toegevoegd.

Deze bijna continue stroom nieuws bewijst hoe groot de belangstelling van partners en klanten is voor VMware Cloud on AWS. Als er geen markt is voor een product, zouden we het niet blijven uitbreiden en aan een breder publiek aanbieden. Feit is dat we anderhalf jaar na de start nog steeds nieuwe klanten komen die hiermee toegang verkrijgen tot de belangrijkste public cloud op de markt, op een manier die aansluit bij hun private cloud en lokale omgevingen.

Bedrijven als Stagecoach wilden het eigendom en beheer van hardware inruilen voor een meer flexibele digitale basis. Stagecoach deed dit door een aantal bedrijfskritische applicaties te migreren naar VMware Cloud on AWS, waardoor het IT-team van Stagecoach zich voortaan kon focussen op het creëren van nieuwe kansen voor het bedrijf.

En dan hebben we ook nog Trend Micro, die bezig is zijn bestaande op VMware vSphere gebaseerde private cloud aan te vullen met VMware Cloud on AWS. Hierdoor kan het bedrijf heel eenvoudig en snel, zonder impact op de applicatie-uptime, workloads migreren naar zijn public cloud met uitbreiding on demand.

In de spotlights: Public clouds integreren

Een echt hybrid cloud
Maar er is meer dan alleen VMware Cloud on AWS. Op VMworld 2018 Europe hebben we gesproken over uitbreiding van ons partnerschap met IBM, met nieuwe aanbiedingen om de acceptatie van de enterprise hybrid cloud te versnellen. Pat Gelsinger, CEO van VMware, vatte het al volgt samen: “Met deze hechtere relatie stellen we klanten in staat om elke applicatie – VM of afgeschermd, traditioneel of missiekritiek – over te brengen naar de IBM-cloud en de applicatie daar te moderniseren en te gebruiken.”

Kosten effectief beheren
Samenwerking met partners is een fantastische manier om ons ecosysteem uit te breiden voor onze klanten. Een andere manier om nieuwe services, mogelijkheden en expertise toe te voegen is via fusies en overnames. In oktober hebben we de overname van CloudHealth Technologies afgerond, waardoor onze klanten toegang hebben tot een cloudplatform waarmee ze de kosten, het gebruik, de beveiliging en de prestaties voor hun eigen public clouds kunnen analyseren en beheren.

Het was een goed jaar voor de integratie van public clouds. En 2019 belooft nog beter te worden, met een verdere uitbreiding van VMware Cloud on AWS en andere geweldige samenwerkingsverbanden in het verschiet.

Bekijk de Cube Coverage van Mark Lohmeyer, SVP CPBU en GM VMC, tijdens AWS re: Invent 2018. Hij vertelt over de volgende grote fase van de samenwerking tussen VMware en AWS, in navolging van de VMC on AWS outposts aankondiging.


Categorie: Nieuws

Tags:

Gerelateerde artikelen

Geplaatst op 12/11/2019 door vmwarenetherlands

Een digital business vraagt om een ‘Digital Foundation’

  Autonome voertuigen. Slimme gebouwen. Wearables. Commerciële drones. Nieuwe digitale betaalmogelijkheden. Wat kunnen ze voor uw bedrijf betekenen? Technologie is − nu meer dan ooit − een belangrijke business enabler. Het kan de time-to-market voor nieuwe producten, diensten en gebruikerservaringen versnellen. Hoe kunt u de juiste technologieën identificeren en gebruiken zonder uw bedrijf te ontwrichten? […]

Geplaatst op 11/02/2020 door vmwarenetherlands

IT-teams en bedrijfsleiders moeten effectief samenwerken om IT-beveiliging te verbeteren

Door: Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware De hoeveelheid IT-dreigingen neemt toe en wordt steeds grootschaliger en geraffineerder. De huidige verdedigingsstrategieën zijn overduidelijk ontoereikend. Om samen succesvol te zijn moeten bedrijfsleiders de behoeften van hun IT- en beveiligingsteams begrijpen. Deze moeten vervolgens begrip ontwikkelen voor de hogere doelstellingen en bedrijfsprioriteiten. Uit onderzoek […]

Geplaatst op 09/06/2019 door vmwarenetherlands

Vijf redenen waarom de cloud CIO’s helpt de innovatie-implementatiekloof te dichten

Door: Richard Munro, Director of Global Cloud Strategy, VMware Alles draait om innovatie. Geconfronteerd met steeds hogere verwachtingen en meer digitale concurrenten, zetten bedrijven alles op alles om met innovatie hun bedrijven te beschermen en toekomstige groei mogelijk te maken. Maar vaak zien we dat ze worstelen met de implementatie. Kijk naar Xerox, Kodak of […]

Reacties zijn gesloten

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy