Nieuws

Girls’ Day: jonge meisjes enthousiasmeren voor IT

In Nederland vieren we elk jaar Girls’ Day. Het is een landelijk evenement en initiatief van het VHTO om jonge meisjes te enthousiasmeren voor wetenschap, techniek en IT. Op deze Girls’ Day openen bèta-, technische en IT-bedrijven in heel Nederland hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Ze kunnen meedoen aan interessante activiteiten, vrouwelijke medewerkers (rolmodellen) ontmoeten en meer leren over bèta/techniek werkzaamheden. Het doel van Girls’ Day is om meisjes te enthousiasmeren voor wetenschap, techniek en IT. Helaas is het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in deze richtingen in de afgelopen jaren laag: slechts 14% van de technische professionals in Nederland is vrouw. Maar wetenschap, techniek en IT zijn nu belangrijker dan ooit voor de samenleving. Daarom is Girls’ Day in het leven geroepen.

Meer dan 250 bedrijven hebben zich aangemeld en meer dan tweehonderd scholen door heel Nederland doen mee. Dit jaar zullen wij, VMware, opnieuw deelnemen aan de Girls’ Day op 30 maart 2023. Meisjes van groep 7 en 8 van Openbare Basisschool (OBS) Herman Gorter komen langs op het VMware kantoor in Amsterdam. Lees verder voor een verslag van de succesvolle Girls’ Day van vorig jaar.

Terugblik Girls’ Day 2022
Op 7 april 2022 opende het VMware kantoor in Amsterdam haar deuren voor het Zaanlands Lyceum, een middelbare school waar 21 jonge meisjes VMware mochten bezoeken en meer konden leren over de interessante dingen die we doen. Nadat iedereen in de Townhall van ons kantoor was, heette Erik de Geus, onze Regional Senior Director voor de Benelux, iedereen welkom voordat we begonnen met de volle agenda. De meiden waren erg onder de indruk van onze Senior Director. Ramona Pilotto was de gastheer van de dag en gaf uitleg over de veiligheidsvoorschriften en kantoorregels.

Het eerste onderwerp op de agenda was de introductie van VMware door Jennifer van der Boon, Lead Solution Consultant in Nederland. Zij legde de meisjes uit wat virtualisatie inhoudt en waar VMware voor staat, niet alleen op het gebied van technologie, maar ook op het gebied van Diversity, Equity en Inclusion. Na een pauze was er een panel interview met vrouwelijke rolmodellen van VMware uit zowel België als Nederland: Ramona PIlotto – Customer Success, Myrtha Davina – Solution Engineering en Gemma van der Voorst – Technical Account Management. Verder vertelde Leontine van Gerven over ons SE Graduate Academy. De meisjes konden vragen stellen over de carrière van de rolmodellen, hun persoonlijke aanpak en hun dagelijks leven om inspiratie op te doen.

Na de lunch stond een hands-on activiteit op het programma. Onder leiding van onze hands-on labs goeroe Rob Groenhuis en Gemma werden de meiden op hun eigen laptops door de Virtualisatie 101 labs geleid. Daarna volgde een Kahoot quiz aan het einde van de dag, met vragen over VMware en technologie waarbij er een prijs te winnen viel. De dag vloog voorbij, maar de meisjes verlieten VMware niet met lege handen; ze kregen een rugzak met VMware goodies.

De feedback van zowel de meisjes als de leerkrachten was enorm positief! De hands-on labs waren een groot succes, de meisjes waren enthousiast over het kantoor en de sfeer die het uitstraalt. Dit jaar zullen we opnieuw deelnemen aan de Girls’ Day op 30 maart 2023. We hopen dat we het succes van vorig jaar kunnen herhalen!