Success Stories

VMware helpt Alstom de verkeersproblemen in Amsterdam te verminderen

De stad beheert het verkeer met behulp van een digitale kloon die is gebouwd door Alstom en diens partner DXC Technology. De kloon is gebaseerd op hypergeconvergeerde infrastructuur van VMware.

Alstom is internationaal een van de toonaangevende spelers in de spoorwegindustrie met wereldwijd meer dan 75.000 medewerkers in 60 landen. Het bedrijf genereert een jaaromzet van € 15,5 miljard.

Alstom produceert spoorwegmaterieel (hogesnelheidstreinen, trams en metro’s), maar levert ook services voor het beheer van beveiligingssystemen en verzorgt het onderhoud van materieel en systemen in exploitatie. Digitalisering speelt in het bedrijf een steeds grotere rol.

De afdeling Digital Mobility van Alstom (ADM) ontwikkelt verkeersmanagementsystemen voor de spoorsector. Hierbij ligt de focus op optimalisatie van de realtime prestaties op het gebied van beveiliging en multimodaliteit door connectiviteit te bieden en in te zetten op autonoom rijden. Momenteel is ADM bezig met de ontwikkeling van het eerste regionale spoorwegnetwerk ter wereld met zelfrijdende treinen.

ADM speelt ook een hoofdrol in het verkeersmanagement in een van de grootste steden van Europa. De metropoolregio Amsterdam telt 2,5 miljoen inwoners en beschikt over een sterk geïntegreerd ov-netwerk. ADM verzorgt het beheer van het tram- en metrosysteem van de stad.

Om verschillende verkeersscenario’s te verkennen, wilde ADM een digitale kloon maken van het Amsterdamse ov-netwerk. Volgens Mehdi Belahcen, Senior Cloud Architect bij Alstom, had het ADM-team hiervoor een schaalbare en veilige technische infrastructuur nodig. Daarom werd er op het terrein van Alstom een pool van meer dan 3.000 servers gehost in een privé-cloud. ADM verzorgt zelf het beheer.

Het maken van een digitale kloon versnelt innovatie

Alstom wordt sinds 2015 ondersteund door DXC Technology, een leverancier van digitale services. De technische teams van DXC Technology beheren de privé-cloud, de public cloud en de oudere infrastructuuromgevingen van Alstom.

DXC Technology heeft met ondersteuning van partners voor hard- en software, waaronder VMware, een hypergeconvergeerd VxRail™-platform van Dell EMC gecombineerd met een Software-Defined Data Center (SDDC) en VMware Cloud Director™.

“Alstom hecht zeer grote waarde aan beveiliging. Om die reden hebben we de softwaresuite VMware NSX™ Data Center geïntegreerd om de productieomgeving te scheiden en als geheel te beveiligen. Deze scheiding stelt ons in staat om alle omgevingen die op het VxRail-platform worden beheerd en gehost, te isoleren en een hoog niveau van beveiliging en uitwisseling met betrekking tot applicaties te bieden”, vertelt Stéphane Torlet, Chief Technology Officer EMEA bij DXC Technology.

Het platform vormt een pre-packaged oplossing van 21 hypergeconvergeerde eenheden waarin opslag, CPU en RAM zijn geïntegreerd. Hiermee kan op uiterst veilige wijze aan de projectbehoeften van Alstom worden voldaan, zonder dat de schaalbaarheid in gevaar komt.

Inzet van het hypergeconvergeerde platform voor nieuwe projecten

“Dankzij de digitale kloon hebben we onze Amsterdamse klant kunnen laten zien dat de voorgestelde oplossing levensvatbaar is. De ontwikkeling van een traditioneel model zou zeker enkele maanden hebben gekost, maar met de digitale kloon waren we al in een paar weken klaar, inclusief validaties”, aldus Belahcen.

Het Amsterdamse succes heeft de acceptatie van dit platform in andere zakelijke projecten binnen de groep versneld. In minder dan twee jaar heeft Alstom het aantal virtuele machines uitgebreid van 300 naar meer dan 1.500. In de toekomst wil het bedrijf nog verder gaan door het model op basis van VMware-oplossingen in de public cloud te repliceren, zodat de flexibiliteit en schaalbaarheid nog groter worden.

“Met de VMware-oplossing kunnen we een hoog niveau van delegatie bereiken van volledig geoptimaliseerde acties die direct door de Alstom-bedrijven worden toegepast, en dat op een autonome en zeer veilige manier”, besluit Torlet.

Over DXC Technology Al meer dan 15 jaar ontwikkelt DXC Technology IT-oplossingen die gebruikmaken van VMware-technologieën om datacentra te moderniseren en te integreren met public clouds, applicaties te vernieuwen en beveiliging te transformeren.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *