Success Stories

Deutsche Telekom IT Solutions RUS versnelt de time-to market met VMware Cloud Foundation

Deutsche Telekom IT Solutions RUS is de strategische IT-afdeling van het grootste telecommunicatiebedrijf van Europa, Deutsche Telekom. Het bedrijf is sinds 1995 actief op de Russische markt. In die tijd heeft Deutsche Telekom IT Solutions RUS zich ontwikkeld als een toonaangevende leverancier van IT-services in telecom, de auto-industrie, logistiek, de gezondheidszorg en vele andere sectoren. In Rusland is Deutsche Telekom IT Solutions actief op drie gebieden: softwareontwikkeling, telecommunicatie en cloudservices.

Tegenwoordig richt het bedrijf zich vooral op het ontwikkelen van innovatieve technologieën zoals kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging, blockchain en het Internet of Things. Door deze continue ontwikkeling neemt de hoeveelheid te verwerken data toe, waardoor er weer hogere eisen worden gesteld aan de kwaliteit en snelheid van de verwerking. Daarom moet het bedrijf de computerkracht optimaliseren en innovatieve softwaretools implementeren waarmee grote hoeveelheden data kan worden verwerkt en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten kan worden versneld.

VMware Cloud Foundation
99% van de services van Deutsche Telekom IT Solutions RUS heeft betrekking op softwareontwikkeling. Om de software tijdens de ontwikkeling te kunnen testen en om hypotheses te testen en verschillende versies van de software te valideren, is een groot aantal omgevingen en veel computerkracht nodig.

Niet alle omgevingen en computerkracht kunnen echter worden geïmplementeerd in een public cloud, vooral vanwege de beveiliging. Dus er is ook een private cloud nodig. Daarom koos het bedrijf VMware Cloud Foundation om het oude virtualisatiesysteem te vervangen en een private cloud in te zetten in Deutsche Telekom IT Solutions RUS-systemen waarnaar alle computerkracht kon worden overgebracht. Zo kon het bedrijf de verwerking van aanvragen van ontwikkelaars en testers voor computerkracht en omgevingen versnellen. Nu krijgen ze deze binnen 20-30 minuten in plaats van 1-2 dagen. De oplossing zorgde ook voor een lagere werklast voor het technische supportpersoneel en opende nieuwe mogelijkheden voor virtualisatie, bijvoorbeeld door te zorgen dat het bedrijf virtuele labs voor trainingen kon opzetten.

Waarom koos Deutsche Telekom IT Solutions RUS voor VMware Cloud Foundation? Ten eerste kan de oplossing veel taken uitvoeren met minimale aanpassingen, waardoor het bedrijf tijd bespaart bij de implementatie van het project. Ten tweede heeft Deutsche Telekom IT Solutions RUS als wereldwijd bedrijf veel belangstelling voor geavanceerde systemen voor informatiebeveiliging. Het VMware-product bevat oplossingen voor een granulaire netwerkbeveiligingsconfiguratie waarmee het bedrijf de beveiligingsregels kan aanpassen aan elk bedrijfsdoel.

Blijven ontwikkelen
Het vooraf testen van VMware Cloud Foundation duurde slechts 3 maanden. Uit de test bleek dat de oplossing zeer geschikt was. Daarom begon het bedrijf met de voorbereidingen om VMware Cloud Foundation verder te implementeren. Deutsche Telekom IT Solutions RUS wil in de toekomst de kracht van de private cloud verder uitbreiden. Na de oplossing een jaar te hebben gebruikt, heeft de klant ontdekt dat VMware Cloud Foundation een stabiele en betrouwbare oplossing is die veel voordelen biedt voor de IT-afdeling en het hele bedrijf. Tegelijk wil T-Systems de oplossing niet alleen voor de klantenservice inzetten, maar ook om de systemen te uploaden waarmee de interne infrastructuur naar de cloud wordt onderhouden. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld systemen voor blockchains, IoT en machine learning, waarvoor een flinke hoeveelheid resources nodig zijn. Daarom willen ze bij blijven en meegaan met de technologische vooruitgang en de mogelijkheden van de producten verder uitbreiden.