Success Stories

Door doortastende maatregelen op het gebied van dataregelgeving blijft 888 Holdings uitdagingen van de Brexit voor

Door tegenslagen moeten gokbedrijven wereldwijd snel overstappen op een hybride model. VMware Cloud on AWS geeft bedrijven nog meer flexibiliteit en IT-efficiëntie.

Er zijn gebeurtenissen waar bedrijven op anticiperen en mogelijke scenario’s voor klaar hebben liggen en er zijn gebeurtenissen die uit het niets komen. Vijf jaar geleden had niemand gedacht dat het VK de Europese Unie zou verlaten. Tegenwoordig moet elk wereldwijd bedrijf weten hoe zij zouden reageren op Brexit.

Verschillende autofabrikanten hebben met de Brexit in het achterhoofd besloten te investeren in nieuwe Europese productiefaciliteiten. In de financiële dienstverlening verplaatsen steeds meer banen van Londen naar Dublin, Frankfurt en Parijs. Veel bedrijven die in het VK gevestigd zijn, hebben hierop gereageerd door nieuwe distributiecentra of hoofdkantoren te openen in Europa.

Eén ding is zeker: de Brexit zorgt voor onzekerheid.

888 Holdings is een wereldwijd online gokbedrijf met het hoofdkantoor in Gibraltar en licenties in het VK, Spanje, Italië, Denemarken, Ierland, Roemenië en de staten Nevada, New Jersey en Delaware in de VS. Het bedrijf produceert niets tastbaars en is niet fysiek aanwezig in de detailhandel, maar de Brexit heeft een enorme impact. Het probleem voor 888 zit hem in data.

Om ervoor te zorgen dat 888 wijzigingen in de dataregelgeving voor kon blijven, moest het workloads verplaatsen van het datacenter in Gibraltar (een Brits overzees gebied) naar een nieuw datacenter ergens in de EU. Omdat er geen duidelijke vertrekdatum was, moest dit snel gebeuren. Het bedrijf stelde zichzelf daarom een deadline van acht maanden.

Schaal, flexibiliteit en portabiliteit van workloads leveren om de groei van het bedrijf te ondersteunen
888 heeft een software-defined datacenter ontwikkeld op basis van VMware Cloud on AWS. Hiermee kan het bedrijf relevante data en workloads verplaatsen naar cloudservices in Dublin en zo voldoen aan de EU-regelgeving voor data. Dit was volledig operationeel in zes maanden.

Het is de eerste keer dat 888 met een hybride infrastructuur werkt. Dit is bepalend voor hoe het bedrijf de infrastructuur in de toekomst beheert en implementeert.

De SDDC-oplossing vormt een uitbreiding op de bestaande virtualisatie van 888 van computing-, opslag- en netwerkresources. De oplossing biedt één softwaretoolset om deze gevirtualiseerde resources te beheren en maakt beleidsgestuurde automatisering van provisioning en beheer mogelijk. Hiermee wordt niet alleen voldaan aan de Brexit-vereisten. Met deze hybride benadering wordt ook een aantal onderliggende zakelijke uitdagingen aangepakt. De bekende cloudvoordelen van flexibiliteit, schaalbaarheid en lagere bedrijfskosten zullen 888 nog lang van pas komen.

888 is werkzaam in een wereldwijde, zeer competitieve, digitale markt waar maar weinig klanten loyaal zijn. Als een service uitvalt, stappen klanten over naar een andere service. Het bedrijf (en de teams van softwareontwikkelaars) kunnen niet maanden wachten totdat nieuwe fysieke infrastructuur is aangeschaft en ingericht. Teams hebben binnen uren of minuten resources nodig. VMware Cloud on AWS biedt een robuuste en responsieve omgeving. 888 kan hiermee sneller nieuwe services leveren en de kans is klein dat deze services uitvallen.

Met VMware Cloud on AWS kan 888 Holdings de bestaande VMware-omgeving snel uitbreiden, migreren en beschermen via de public cloud van AWS. Met deze hybride cloud wordt de on-premises vSphere-omgeving van 888 uitgebreid naar de AWS Cloud, met dezelfde beheer- en monitoringtools voor on-premises en de cloud. Eran Elbaz, CIO van 888 Holdings, zegt: “Hierdoor neemt de zakelijke flexibiliteit enorm toe.”

Met VMware Cloud on AWS kan 888 meer workloads sneller naar de cloud verplaatsen, wat zorgt voor portabiliteit van workloads. Door de dynamische VMware NSX-microsegmentatie, kunnen bedreigingen zich niet lateraal verspreiden, waardoor gevoelige klantgegevens beschermd blijven. De data wordt extra beveiligd met op software gebaseerde versleuteling via VMware vSAN. Noodherstel wordt versterkt met VMware Site Recovery Manager.

Voor 888 is het een extra voordeel dat het infrastructuurteam al ervaring had met de tools van VMware. Dit betekende dat het project twee maanden eerder klaar was dan gepland. 888 ziet het project als een gamechanger. Met acht datacentra over de hele wereld en duizenden servers die moeten worden beheerd, viel het niet mee om de IT-infrastructuur te bewaken en te onderhouden. Voor Elbaz en zijn team betekent de overstap naar VMware Cloud on AWS een slimmere aanpak van infrastructuur.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.