Nieuws

Tastbare bedrijfsresultaten realiseren met VMware Cloud Foundation

Door: Nick Cross, VP SDDC EMEA

De vraag naar betere, snellere en krachtigere services zorgt voor een applicatie-explosie. Het aantal applicaties dat gemaakt is tussen 2018 en 2023 zal zelfs groter zijn dan het aantal dat in de afgelopen 40 jaar is gemaakt. We zien dat organisaties snel nieuwe services implementeren om te voldoen aan veranderende bedrijfsbehoeften.

Voor deze implementatie is een divers infrastructuurlandschap nodig, aangezien organisaties blijven transformeren en er voor applicaties uiteenlopende omgevingen nodig zijn; van on-premises voor cruciale oudere services tot private cloud en public cloud voor native applicaties en gedistribueerde workloads die aan de edge worden uitgevoerd.

Dit brengt uitdagingen met zich mee − van de eisen en complexiteit van meerdere clouds en on-premises platforms tot beveiligingsproblemen, onvoldoende vaardigheden, kosten die mogelijk stijgen en obstakels (waaronder traditionele silo’s tussen developers en operations) die de ontwikkeling en implementatie van applicaties belemmeren.

Bedrijfsresultaten stimuleren met een cloud foundation
Wat hiervoor nodig is, is een manier om de productiviteit van developers te verhogen mét behoud van beveiliging en controle over IT. Hierdoor beschikken organisaties over de vereenvoudigde infrastructuur die ze nodig hebben en kunnen ze op consistente wijze moderne applicaties gebruiken, ontwikkelen en beheren in elke cloud.

Maar wat wordt er van zo’n platform verwacht? In grote lijnen levert het gebruik van een dergelijke oplossing vier belangrijke bedrijfsresultaten op:

  • De mogelijkheid om applicaties en infrastructuur sneller te ontwikkelen en te implementeren. Als organisaties een betere gebruikerservaring willen leveren dan moeten ze applicaties snel kunnen implementeren. Het ontwikkelen van een service duurt nu geen zes maanden meer: de moderne organisatie moet services snel op de markt kunnen brengen, met het platform dat de beste prestaties levert. Daarom moeten developers de vrijheid krijgen om applicaties te leveren in elke cloud en moeten ze worden ondersteund bij het gebruik van technologieën zoals containers en Kubernetes, die snellere productie en levering mogelijk maken.
  • Bouw een brug tussen developers en IT en vermijd operationele silo’s. De doelstellingen van developers en IT komen niet altijd overeen, maar in het cloudtijdperk worden investeringen in nieuwe omgevingen mogelijk ondermijnd door deze silo’s. Organisaties moeten een oplossing kunnen implementeren die voldoet aan de behoeften van developers die onder druk staan om snel cloudapplicaties te maken. Tegelijkertijd moeten organisaties kosten, resources en beveiliging kunnen beheren.
  • Lagere totale eigendomskosten. Toen cloud computing voor het eerst werd geïntroduceerd, werd het model met lage investeringen als een groot voordeel gezien. Organisaties konden namelijk nieuwe applicaties implementeren zonder vooraf kapitaalinvesteringen te hoeven doen en stapten daarom over op een model voor operationele kosten. Veel organisaties hebben aan den lijve ondervonden dat deze operationele kosten snel kunnen toenemen en dat de initiële besparing op kapitaalkosten wordt overschaduwd door hogere cloudkosten, waardoor de totale eigendomskosten dramatisch toenemen. Daarom is het van belang dat de totale eigendomskosten van de geïmplementeerde oplossing lager zijn, waarbij private clouds en public clouds in balans zijn, om de totale uitgaven zo laag mogelijk te houden.
  • Lever een cloudbesturingsmodel waarin een consistente infrastructuur wordt gebruikt en dat is gebaseerd op softwaregedefinieerde gegevensverwerking, networking en opslag om de flexibiliteit voor dynamische applicatievereisten te maximaliseren. Een consistente infrastructuur leidt tot een consistent operationeel model waarmee processen kunnen worden geautomatiseerd en IT-werkzaamheden kunnen worden gestroomlijnd. Het is dus essentieel om alles op consistente wijze te kunnen beheren om een stabiele basis te leggen voor de implementatie van traditionele en moderne apps.

VMware Cloud Foundation  het fundament van de cloud
VMware Cloud Foundation levert al deze bedrijfsresultaten aan organisaties over de hele wereld. ITQ, een onafhankelijke kennispartner van VMware, wilde bijvoorbeeld haar klanten ondersteunen bij het snel op de markt brengen van services. Dit wilden ze doen met behulp van een technologieplatform dat makkelijk kan worden geïmplementeerd en beheerd en dat geschikt is voor deep learning, distributed learning en andere moderne workloads. “Dit is waar de integratie van vSphere met Kubernetes en de VMware Cloud Foundation van grote waarde is”, zegt Johan van Amersfoort, technologist EUC en AI bij ITQ.

VMware Cloud Foundation is beschikbaar als een geconsolideerd hybrid cloudplatform. Het is een geïntegreerde oplossing met een hoge mate van automatisering en orkestratie voor VM- en containerworkloads, waardoor organisaties aan hun uiteenlopende behoeften kunnen voldoen en tegelijkertijd bestaande investeringen kunnen beschermen.

Kortom, VMware Cloud Foundation kan worden gebruikt voor privéomgevingen en publieke omgevingen, waardoor apps overal kunnen worden gebruikt zonder de kosten, complexiteit of het risico van applicatie-refactoring. Het is essentieel om bedrijfscontinuïteit te behouden. Dit is de belangrijkste oplossing van VMware om onze klanten te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze over de juiste infrastructuur beschikken voor het uitvoeren van operations.

Het hybrid cloudplatform voor het moderne applicatietijdperk
Met een sterk hybrid cloudplatform zoals VMware Cloud Foundation zou IT een betere, effectievere band met de organisatie moeten krijgen. Hierdoor kunnen organisaties beter concurreren, zich onderscheiden met services, bedrijfsactiviteiten efficiënter maken en medewerkers kunnen klanten effectiever helpen.

Bekijk de volgende resources voor meer informatie:

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.