Success Stories

Door digitale transformatie kan CaixaBank interactie met klanten verbeteren

Digitale transformatie is van steeds groter belang in alle bedrijfstakken en de bankensector is hierop geen uitzondering.  

Met meer dan 16 miljoen klanten is CaixaBank de toonaangevende retailbank in Spanje. De bank wordt beschouwd als een van de meest innovatieve ter wereld en heeft het grootste aantal digitale klanten van Spanje. Momenteel communiceren 6,1 miljoen klanten met de bank via haar digitale kanalen, dit is 58% van het totale klantenbestand.

Daarom is het van essentieel belang om constant te innoveren, om nieuwe vormen van interactie met klanten te ontwikkelen en zo een optimale dienstverlening te creëren die voorziet in de behoeften van klanten.  

Om de relatie met klanten te verstevigen is CaixaBank een project gestart om haar datacenters te moderniseren met behulp van VMware.

De organisatie wilde de capaciteiten hebben om de workloads te verdelen over verschillende locaties, om naadloos nieuwe acquisities te integreren en om snel nieuwe diensten aan te kunnen bieden. De oplossing was een IaaS-platform dat in staat is huidige en toekomstige applicaties te ondersteunen.  

Dankzij een breed assortiment VMware-oplossingen – van VMware NSX Data Center tot VMware vRealize Network Insight – kan de bank niet alleen applicaties sneller leveren, maar ook flexibeler reageren op zakelijke behoeften.  

Deze gezamenlijke inspanningen van CaixaBank en VMware maken deel uit van een wereldwijd project dat geïntegreerd is in een bedrijfsbrede strategie voor digitale transformatie, met speciale focus op de kwaliteit van de online diensten.

Dankzij deze strategische visie op digitale transformatie is CaixaBank bekroond met een aantal prestigieuze internationale onderscheidingen, waaronder die van “Best Digital Bank in Western Europe” van Euromoney, “Most Innovative Application” van the Bank Administration Institute en “Best Technological Project” in de categorie Mobile van The Banker.  

De CTO van CaixaBank, José Luis Romanos, omschrijft het als volgt: “We zijn in staat om onze klanten beter van dienst te zijn door digitale en menselijke transformatie op elkaar af te stemmen en tegelijkertijd een meer dynamische en beter beveiligde organisatie te realiseren. Daar zijn we trots op.”  

Lees ook dit Agents of Change artikel waarin Romanos uitlegt waarom klantgerichte digitale transformatie het verschil maakt tussen marktgroei en faillissement.