Success Stories

Bedrijfscontinuïteit en network security stimuleren internationale groei van Zwitserse verzekeringsgigant

Acquisitie wordt, uiteraard, gezien als instrument voor zakelijke groei. Maar het kan ook een inspiratie zijn voor andere veranderingen, zoals een heroverweging van de gehele bedrijfsaanpak.

Helvetia is een van de meest toonaangevende verzekeringsmaatschappijen van Zwitserland. Door de overname van concurrent Nationale Suisse in 2014 werd het bedrijf nog groter, maar nu moesten vier datacenters worden samengevoegd tot twee.

Deze uitdaging gaf het bedrijf, dat gewend was veranderingen stapsgewijs door te voeren, alle ruimte om de gedurfde stap te nemen naar een volledig nieuwe, software-defined data center omgeving. Zo kon Helvetia zijn digitale transformatie versnellen en de serviceverlening aan klanten sneller, eenvoudiger en persoonlijker maken.

De VMware-oplossing is gebaseerd op VMware NSX Data Center. Hiermee werd een  Software-Defined Data Center (SDDC) gecreëerd voor Helvetia, waarbij networking en security volledig softwarematig worden geleverd, los van de onderliggende fysieke infrastructuur. In één klap kon Helvetia efficiënter en flexibeler opereren.

Daarnaast werd gebruik gemaakt van VMware vCloud Suite, private cloudsoftware waarin VMware vSphere Hypervisor en VMware vRealize Suite cloud management platform zijn gecombineerd. vRealize Suite biedt een gebruiksvriendelijke infrastructuur voor ontwikkelaars (met ondersteuning voor VM´s en containers) en een gebruikelijke aanpak van hybrid en multi-cloudomgevingen.

Helvetia heeft nu twee active-active datacenters in Zürich (waar het risico op aardbevingen kleiner is dan in Bazel, waar Helvetia is gevestigd). Het hele project werd in anderhalf jaar voltooid.  

Dankzij de twee datacenters is de bedrijfscontinuïteit verstevigd, is de infrastructuur efficiënter en kan Helvetia nieuwe diensten sneller op de markt brengen. De IT-functionaliteit is efficiënter: met hetzelfde aantal mensen onderhoudt het Helvetia-team meer diensten. Bovendien kunnen nieuwe acquisities gemakkelijker geïntegreerd worden en kan de infrastructuur eenvoudig worden opgeschaald om groeisegmenten van het bedrijf te ondersteunen.

Andreas Hagin, Lead Engineer IT Infrastructure van Helvetia: “Vanuit mijn perspectief is VMware vRealize Network Insight een must-have, die ons inzicht geeft in de volledige gevirtualiseerde infrastructuur en onze digitale transformatie versnelt. De markt verandert en de time to market is cruciaal. We moeten nieuwe producten snel en via meerdere kanalen op de markt brengen. We beschikken nu over de computing power en de flexibiliteit om dit allemaal aan te kunnen.”

Bekijk deze video waarin Andreas Hagin u vertelt over de digitale reis van Helvetia.