Nieuws

Het security-compromis: waarom data geen gevaar hoeft te lopen bij business mobility

Organisaties wereldwijd zijn bezig digitaal te transformeren om voor te blijven op de concurrentie. Dit betekent ook dat zij mobieler moeten worden; er is immers geen digitale transformatie mogelijk zonder mobiliteit. Tegelijkertijd houdt ware mobiliteit in dat bedrijfsdata van buitenaf toegankelijk wordt gemaakt op verschillende devices vanaf verschillende locaties. Hierdoor neemt het aantal point of entries voor aanvallen toen en wordt ook het risico op data-inbreuken vergroot. Is het altijd nodig om hier een compromis voor te sluiten?

Nieuw onderzoek van VMware laat zien dat 44 procent van de Nederlandse IT-beslissers onder zoveel druk staat om bedrijfsmobiliteit te leveren, dat zij bereid zijn bepaalde risico’s te nemen met betrekking tot de veiligheid van bedrijfsinformatie. Meer dan de helft van hen (51 procent) geeft aan dat de voordelen van een mobile business opwegen tegen potentiële security-risico’s.

Volgens 77 procent van de IT-beslissers komt de druk met name van medewerkers die aandringen op meer mobiliteit. Daarvan zegt 26 procent dat een gebrek aan mobiliteit leidt tot verminderde productiviteit. Tegelijkertijd wordt de druk ook van bovenaf gevoeld; 43 procent van de IT-beslissers geeft aan dat C-level de druk opvoert om mobiele devices te gebruiken, zelfs wanneer dit in strijd is met het mobiele beleid van de organisatie.

Bijna een derde van de medewerkers (30 procent) die gebruik maken van mobiele devices met toegang tot bedrijfsinformatie geeft toe dat ze minder strikt zijn met het beschermen van bedrijfsdata op hun zakelijke apparaten als met het beschermen van data op hun persoonlijke apparaten. Bovendien is slechts 45 procent op de hoogte van het mobiele beleid van hun organisaties. In dat licht is het geen wonder dat IT-beslissers het gevoel hebben te moeten kiezen tussen twee kwaden wanneer zij mobiliteit willen toestaan en tegelijkertijd stilstaan bij security.

Dus wat kunnen zij doen om digitaal te transformeren en zakelijke mobiliteit te realiseren zonder concessies te doen op het gebied van security?

Wij geloven heel erg in de kracht van het woord ‘en’. Dit betekent het vinden van oplossingen, zoals VMware Horizon, die IT-teams in staat stellen mobiliteit te bieden én tegelijkertijd zeker zijn dat bedrijfsdata volledig veilig is. Dus geen concessies meer doen én geen zorgen maken over het grijze gebied tussen mobiliteit en security.

Met Horizon kunnen organisaties een security-defined architectuur inbouwen in de applicatie en zo beperkte toegang verlenen aan personen. Dit biedt IT-teams volledig overzicht en controle. Moderne organisaties moeten in staat zijn een veilige digitale werkplek te bieden waarin gebruikers toegang hebben tot de data die zij nodig hebben voor hun functie. En dat vanaf ieder device, zodat organisaties zo mobiel en flexibel zijn als ze maar willen, zonder in te boeten aan veiligheid.

Wilt u meer weten? Download dan ons Top Ten Takeaway-verslag voor meer informatie over hoe VMware u kan helpen.

VMware infographic