Digitale Werkomgeving

Het verschil tussen bedrijfscontinuïteit en disaster recovery en hoe VMware Horizon hierbij kan helpen

Het leven is onvoorspelbaar en met alles wat er op dit moment gebeurt zijn de effecten ook duidelijk zichtbaar en voelbaar voor veel organisaties. Een groot aantal organisaties annuleert evenementen en vergaderingen op kantoor en ontwikkelt een tijdelijk thuiswerkbeleid. Ze komen er nu snel achter in hoeverre ze echt voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen. In dit tweede blog van onze serie over bedrijfscontinuïteit hebben we het over de verschillen tussen disaster recovery en bedrijfscontinuïteit. We bespreken ook oplossingen die uw organisatie overeind kunnen houden in tijden van onzekerheid.   

Klanten hebben verschillende redenen om desktop- en applicatievirtualisatie te gebruiken. Sommige redenen bieden onmiddellijk waarde voor een organisatie, zoals beveiliging, verwijdering van opgeslagen gegevens, werken op afstand, fusies en overnames en follow-me desktops en apps. Andere voordelen, zoals disaster recovery en bedrijfscontinuïteit, bewijzen hun waarde pas wanneer ze nodig zijn.

Iemand vroeg ons onlangs wat het verschil was tussen disaster recovery en bedrijfscontinuïteit. Het lijkt wellicht hetzelfde – bij beiden gaat het er tenslotte om dat gebruikers kunnen doorwerken in het geval van een verstoring. Toch zijn er wel degelijk verschillen.  

Wat is disaster recovery?
Bij disaster recovery gaat het om een gebeurtenis die van invloed is op uw infrastructuur, bijvoorbeeld een tornado die een datacenter vernietigt of een stroomstoring. U wilt dan waarschijnlijk dat uw medewerkers weer snel op een andere locatie aan de slag kunnen. Bij traditionele pc’s gebruiken bedrijven misschien “hot sites” op een andere locatie, maar deze moeten worden onderhouden en klaarstaan voor noodgevallen. Deze zijn niet alleen duur in onderhoud, maar moeten ook redelijk dicht bij de gebruikers zijn, waardoor zij ook getroffen kunnen worden bij een grootschalig noodgeval. Wanneer u desktops en applicaties naar het datacenter of naar de public cloud verplaatst, kan het werk sneller – en op afstand – worden hervat in een noodsituatie.  

Wat is bedrijfscontinuïteit?
Bedrijfscontinuïteit verwijst naar situaties waarin de infrastructuur intact is, maar gebruikers niet op hun werk kunnen komen, bijvoorbeeld vanwege een sneeuwstorm of orkaan, maar er zijn nog veel meer redenen waarom gebruikers gedwongen thuis moeten blijven. Als een bedrijf traditionele desktops gebruikt die alleen op kantoor toegankelijk zijn, kan een dergelijke verstoring catastrofaal zijn. Met desktop- en applicatievirtualisatie kan iedereen vanuit huis zijn werkdesktop en -applicaties gebruiken.  

Door het gebruik van virtuele desktops en applicaties vanuit het datacenter in combinatie met VMware Horizon – in plaats van meer traditionele middelen zoals fysieke pc’s  – kan uw organisatie in beide gevallen flexibeler reageren op verstoringen. Als gebruikers primair werken met virtuele desktops en applicaties, maakt het bovendien niet uit waar ze werken, waardoor de impact van een verstoring nog kleiner is.  

Hoe Horizon in beide gevallen ondersteuning biedt
VMware Horizon Service geeft u een platform dat flexibel genoeg is om zich aan te passen aan uw dagelijkse use cases, maar ook aanvullende functies biedt voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit. Via deze ene centrale plek voor beheer en cloud-gebaseerde services kunnen bedrijven virtuele desktops en applicaties inzetten op on-premises vSphere-omgevingen, VMware Cloud on AWS en Microsoft Azure. En dat alles kan tegelijkertijd gebeuren en met dezelfde klantondersteuning en protocollen voor werken op afstand. Ook voor IBM Cloud en partneroplossingen bieden we desktopvirtualisatie aan, zodat u over nog meer flexibiliteit beschikt wanneer u deze het meest nodig hebt.  

Het verschil tussen bedrijfscontinuïteit en disaster recovery en hoe VMware Horizon hierbij kan helpen

VMware benoemd als toonaangevend in de IDC MarketScape for Virtual Client Computing van 2019-2020. Meer informatie vind u hier

Met VMware Horizon beschikt u over een allesomvattende en flexibele omgeving voor desktopvirtualisatie om uw gebruikers te ondersteunen, in welke situatie dan ook. Gecombineerd met VMware Workspace ONE, zorgt uw bedrijf voor een consistente gebruikerservaring, zero-trust beveiliging, continue communicatie via Workspace ONE Intelligent Hub en, het belangrijkste, ononderbroken productiviteit.  

Als u nog geen plannen hebt voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit, is nu wellicht het moment om te bedenken hoe uw organisatie kan reageren op onvoorziene, verstorende problemen.    

Wilt u meer weten over Horizon? Bekijk dan onderstaande bronnen:


Wat kunt u nog meer verwachten?
De komende tijd verschijnt er een blogreeks over bedrijfscontinuïteit op dit VMware blog. Blijf op de hoogte via #businesscontinues

Hebt u hulp nodig bij het opzetten van een werkomgeving op afstand? Bekijk dan onze webinar hierover.

Related Articles