VMware Explore

VMware community wil meer technische sessies en netwerkfeestjes… in Amsterdam

 

Van 5 t/m 8 november vormt Barcelona het zonovergoten decor voor VMworld 2018 Europe. Duizenden mensen uit heel Europa hebben nu al een paar dagen in hun agenda gereserveerd om bijgepraat te worden over technologie van VMware, zijn partners, startups, klanten en wetenschappers. Maar VMworld is meer dan alleen consumeren! Naast de honderden interactieve sessies en hands on labs is er ruim de gelegenheid om bij te praten met peers uit heel Europa en om samen te proosten op mooie projecten.

Meten is weten, dat weten we bij VMware maar al te goed. En wij waren erg benieuwd naar wat de VMware community eigenlijk vindt en veracht van het event. Daarom hebben we de afgelopen weken wat korte onderzoekjes gedaan over VMworld Europe onder onze Nederlandse volgers op Twitter en Facebook. En dat heeft geresulteerd tot aardige resultaten.

De cijfers

Eerst wat cijfers. In totaal kregen we 1.315 stemmen binnen op onze vragen. Dat zegt veel over de betrokkenheid en het enthousiasme van onze achterban. Met 1.086 stemmen via Twitter en 229 via Facebook kunnen we tevens concluderen dat de community actiever is op Twitter (Prima. Staat genoteerd!). De vraag met de meeste respons was de laatste, waarbij 940 keer op de stemknop werd geklikt.

Amsterdam of Sint Petersburg?

Laten we met die laatste vraag beginnen. We vroegen onze volgers in welke plaats zij graag zouden willen dat VMworld 2019 Europe zal plaatsvinden. De zon, het strand en de sangria ten spijt, een dikke 55% koos voor ons eigen Amsterdam. Waarbij de Twitter-community (61%) duidelijk meer voorkeur had voor onze hoofdstad dan de Facebook-stemmers (21%). Londen scoorde met 15% een tweede plaats op de voet gevolgd door Sint Petersburg met 13%. 11% van de stemmen ging naar Barcelona.

Bits & bytes

In de tweede vraag vroegen we de community wat ze vaker terug willen zien in het programma. Het antwoord op die vraag was unaniem op beide kanalen. Meer dan 46 procent wil meer technische sessies tijdens VMworld Europe. Meer bits & bytes om hun tanden in te zetten. Maar ook de informele momenten (lunch, borrels, feestjes) zijn belangrijk en komen met 22% op de tweede plaats. Senior Executives die VMworld aandoen doen er goed aan om veel gesprekken aan te knopen want 20% van de stemmers geeft aan daar wel behoefte aan te hebben terwijl 12% graag meer de business-kant belicht ziet.

Feestbeesten

Waarom gaan er elk jaar eigenlijk zoveel Nederlanders naar VMworld Europe? We hebben wel een vermoeden, maar zien dat graag bevestigd met wat cijfers. Work hard, play hard lijkt hier bijzonder van toepassing want 58% van de stemmers gaat erheen voor de leuke netwerkborrels, waarbij de feestbeesten zich ook weer voornamelijk op Facebook begeven. 15% komt voor de nieuwste tech-updates en slechts 7% is het meest geïnteresseerd in de keynote-sessies. Afsluitend geeft 20% aan dat het juist de combinatie van die zaken is dat zij graag te gast zijn op VMworld Europe.

Word een VMworld Insider

Iedereen hartelijk dank voor het stemmen. De enorme interactie stemde ons in elk geval tevreden en het brengt ons vast in de stemming voor november 2018. Wilt u ook aanwezig zijn dit jaar? Meldt u zich dan vast aan via de site van VMworld 2018 Europe en word een VMworld Insider.

Tot in Barcelona!

Banner registreer VMworld 2018 Europe