Klart för produktion: partners perspektiv på containrar, Kubernetes och VMware Tanzu

Publicerades den 20/04/2021 by vmwaresweden

Idag är det viktigare än någonsin att vara snabb. Att komma igång först, vara först ut på marknaden, att kunna dra nytta av nya möjligheter direkt när de uppstår. Allt handlar om att vara kvick och agil.

Nya tekniker börjar också implementeras i allt snabbare takt. Se bara hur användningen av containrar accelererar, inte minst Kubernetes. Enligt Gartner kommer mer än 80 procent av alla programvaruleverantörer år 2025 att erbjuda sina applikationer i containerformat. En siffra som idag är mindre än 10 procent.

Containrar är framtiden

Det här är inte bara en trend som analytikerna ser, vi ser den även i samarbetet med våra partner.

Ruurd Keizer är vice VD för molnfrågor på ITQ, en ledande partner till VMware. Han säger:

‒ Containern och Kubernetes-landskapet förändras så snabbt att till och med de som var tidiga på marknaden fortfarande kontinuerligt upptäcker nya sätt som Kubernetes kan öka effektiviteten och korta ledtiderna.

Hela 86 procent av alla containerapplikationer använder sig av Kubernetes, som är en plattform med öppen källkod, som utgör en stor möjlighet för företag som vill göra om sin infrastruktur på ett sätt som passar just dem.

Men även de som var uppe med tuppen försöker fortfarande få rätsida på allt.

‒ Framgång är aldrig resultatet bara av att införa ny teknik, säger Ruurd Keizer. Om man behandlar den på det viset är man dömd att misslyckas. Det gäller särskilt Kubernetes.

Men vad ska då företagen och våra partner ta i beaktning om de vill ta sig an den här möjligheten?

Övervinna den mänskliga faktorn

‒ Fokus bör ligga på vilka resultat man vill uppnå, och för vem, fortsätter Ruurd Keizer. Det är skälet till att de intressanta frågorna, och hindren, finns i gränslandet mellan människor och teknik: vad behöver mina kunder egentligen? Hur ger jag dem maximal frihet med bibehållen säkerhet? Hur ser vi till att alla kan arbeta med den nya tekniken? Hur håller vi kostnaderna nere? Hur ser vägen mot en färdig produkt ut för mina appar på den nya plattformen?

Människan är i fokus för den metod som teknikchefen Sivaguru Sankaranarayanan på HUCO ställer sig bakom. De största utmaningarna han ser är ”ovilja att hantera förändringar och svårigheten att skaffa sig nya färdigheter, och att se till att befintliga driftteam får de kunskaper som moderna appar kräver.”

Utmaningen med den mänskliga faktorn betonades i ett blogginlägg som handlade om hur partner kan hjälpa företag att använda Kubernetes på bästa sätt med hjälp av VMware Tanzu. Inlägget betonade bland annat hur viktigt det är att de olika arbetsgrupperna på företaget kommer överens, särskilt utvecklare och driftpersonal.

Möjligheten bygger på att göra Kubernetes enkelt och användarvänligt för andra företag: att leverera kapacitet som utvecklarna kan använda direkt och se till att det är enkelt att implementera och skala i hela organisationen. 

Från förbrukningsvara på företaget till färdigt för produktion

‒ Att installera Kubernetes är enkelt, men att göra om det till en produktionsvänlig plattform är desto svårare, menar Ruurd Keizer vidare. Man måste bädda in, utöka och integrera det i sin egen infrastruktur och nu när företag vill få allt på plats på väldigt kort tid kan det bli ett stort bekymmer.

Här är VMware och våra partner unikt lämpade att hjälpa andra företag att utnyttja det kraftfulla Kubernetes. Genom vår strategi Tanzu har vi lyckats ge de över 70 miljoner laster som redan körs på vSphere tillgång till Kubernetes. Tanzu är det snabbaste sättet för företagen att konfigurera en Kubernetes-infrastruktur.

Med hjälp av Tanzu kan företag leverera bättre programvara till produktion, snabbare och kontinuerligt, och därigenom dra nytta av fördelarna som alla de som kommer tidigt ur blocken har, samt framtidssäkra sina företag i denna era av moderna appar och innovation.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Hittade inga liknande texter.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy