Få en enhetlig upplevelse med VMware SASE oavsett var du jobbar

Publicerades den 01/03/2021 by vmwaresweden

Vi har sett trenden ett bra tag nu, att fler och fler bryter upp från det traditionella kontorsarbetandet och arbetar mer dynamiskt, såväl från hemmakontoret som på resande fot. Förra året drogs denna trend till sin spets på grund av omständigheter ingen räknat med, och hastigheten på omställningen till distansarbete behövde öka oerhört, och det på kort tid. Som en följd har vi nu en situation där väldigt många jobbar hemifrån, och därmed en större spridning av slutanvändare. Ett läge vi troligtvis hade befunnit oss i om några år ändå då det är hitåt trendens vågor fört oss, men som nu gått fortare än någon hade kunnat ana. 

Nya tider kräver nya lösningar och mycket tyder på att många kommer vilja fortsätta jobba hemifrån även efter pandemin. Ännu ett lager kommer dessutom adderas vartefter restriktioner lättas då vi kommer börja resa i arbetet igen. Här behöver IT-teamen nya verktyg för att säkra upp att alla på företaget har möjlighet till samma åtkomst och samma användarupplevelse oavsett var de befinner sig. För detta finns nu VMware SASE Platform. Under årets vForum Online hölls ett dedikerat webinar om SASE, som kan ses i efterhand här.

Utmaningar med den utspridda arbetsplatsen

I en undersökning som VMware släppte under hösten – The New Remote Work Era: Trends in the Distributed Workforce, framkommer att 90 procent av de anställda förväntar sig att företagen ska förse dem med digitala verktyg för att stötta distansarbete. Det är helt enkelt inte good enough att inte ha en plattform som klarar av att ställa om på ett användarvänligt – och för att inte glömma, säkert sätt.

Företag har under 2020 stått inför utmaningar som användare versus IT-team. De anställda kräver stöd för sina behov, alltifrån snabb och smidig åtkomst till bra ljud och videokvalitet hos de nya samarbetsplattformarna. IT-teamen å andra sidan, kämpar med att konfigurera och hantera alla utspridda slutanvändare och hålla dem produktiva samtidigt som de är skyddade från cyberhot.

Lösningen på detta är att nätverk och säkerhet behöver föras samman för att stötta de anställda även på distans. Vår långsiktiga strategi är att du ska kunna köra vilken applikation som helst, oavsett enhet, plats och moln.

SASE blir modellen framöver

Mycket har hänt inom nätverk och hur vi designar våra infrastrukturer. Den gamla traditionella, sekventiella modellen, med en tydlig in- och utsida av nätverket finns inte längre och ”jobbet” är inte längre en och samma plats, vilket gör det svårare att skydda nätverket och de anställda. Detta samtidigt som anställda behöver en infrastruktur som stödjer åtkomst när som helst, var som helst.

Med VMware SASE Platform, tas ett liknande grepp om infrastrukturen som med SDN (Software Defined Networks). SASE står för Secure Access Service Edge, och infrastrukturen byggs med mjukvara, och man bakar ihop nätverk och nätverksfunktioner tillsammans med säkerhet, så att säkerheten hela tiden finns inbyggd och anpassas med nätverket istället för att appliceras efteråt. En stor fördel med mjukvarudefinierat är att det går att skala, antingen upp eller ner, som man vill, hur man vill, när man vill.

Den molnautentiska VMware SASE-arkitekturen kombinerar VMware SD-WAN-gateways med VMware Secure Access, vår nolltillitslösning för nätverksåtkomst ZTNA, Secure Web Gateway (SWG) och CASB-lösningar, och vår nästa generations brandvägg, VMware NSX ‒ allt detta levererat via våra VMware SASE Points of Presence (PoPs). Dessa nätverks- och säkerhetstjänster kan levereras antingen inbyggt eller sekventiellt till nätverkens kanter, mobilanvändare, utbildningscampus och IoT-enheter. Allt för en arbetsmodell som är redo för framtiden.

Lär dig mer om VMware SASE Platform här.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Hittade inga liknande texter.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy