Så förenklar en multi-moln-strategi din övergång till molnet

Publicerades den 08/12/2020 by vmwaresweden

Hervé Renault, VP för Cloud EMEA hos VMware

I år har jag jobbat tio år på VMware. Mycket i livet har förändrats, men det bleknar i jämförelse med hur mycket tekniken har förändrats över detta decennium. År 2010 när jag först började var det enkelt att hantera molnet: offentligt eller privat.

Med tiden utvecklades det till en diskussion kring hybrida moln, som fokuserar på tanken att företag måste välja mellan en lokal, offentlig eller privat molnmiljö. Begreppet att ett företag kunde använda en mängd olika moln var inte något man tänkte på. Under de följande åren har vi sett hur långt ifrån verkligheten det egentligen var. Eftersom verksamheter har jobbat med att kombinera sina traditionella applikationsportföljer och skapa molnbaserade applikationer, har det blivit uppenbart hur avgörande det är för prestandan att välja rätt molnmiljö för att köra dessa.

Nu har ökade krav på miljöer som låter företag bygga, köra, hantera, säkra och ansluta applikationer, gett upphov till en blandning av privata, offentliga och edge-moln – allt för att underlätta den extrema ökningen av antalet applikationer. Enligt Forrester förväntar sig IT-chefer att antalet moln de använder – privata, offentliga och edge-miljöer – kommer öka med 53 procent under de närmaste tre åren, från 5,6 idag till 8,7 år 2023. Detta på grund av ett ökat beroende av molnbaserade applikationer som hjälper till att driva innovation.

Men även om miljöer med multi-moln utan tvekan kan stödja en rad affärsfördelar, behöver de en enhetlig verksamhet som reducerar komplexiteten, tar bort silos och ökar hanterbarheten. I vår senaste undersökning bland IT-ledare, beslutsfattare och utvecklare, framhöll 63 procent inkonsekvenser mellan moln som en av de största utmaningarna för deras verksamhet gällande multi-moln.

Det är problemet med att reducera komplexiteten som vi har fokuserat på att lösa genom vår multi-moln-plattform och dess förmåga att stödja alla typer av applikationer – på vilket moln som helst och till alla enheter – samtidigt som allt levereras enkelt och med transparens.

Gör dig redo för hyperskala

En modern och skalbar molnplattform låter företag välja vilken leverantör för hyperskala som bäst passar deras krav på leverans av applikationer – oavsett om det är Alibaba Cloud, AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud, Oracle Cloud, OVHCloud eller en lokal specialiserad molnleverantör. Men företag kan bara göra det med vissheten om att utvecklare har rätt verktyg för att utveckla för dessa moln tillsammans med konsekvent hantering och drift.

Det är en stor skillnad jämfört med för tio år sedan. Om man valde en leverantör för hyperskala skulle det ha uteslutit företaget från att arbeta med konkurrerande leverantörer. Nu har företag möjligheten att arbeta med en rad olika lösningar från en mängd olika molnleverantörer – inklusive några av de mest innovativa i världen. Genom att göra det utnyttjar företag molnets potential på ett sätt som vi aldrig tidigare har sett, vilket även möjliggör modernisering av applikationer, flexibilitet och digital transformation.

Affärsfördelarna med att anta en strategi med multi-moln är uppenbara. Ta t.ex. Harman International som är en global ledare inom ansluten bilteknik. De upptäckte att genom att ha en central insyn över hela sin miljö med multi-moln, sparar de upp till en miljon dollar per år i utgifter. På samma sätt fann det italienska energiproduktionsföretaget Ansaldo att den prestanda och autonomi som VMware Cloud on AWS erbjöd dem tillhandahöll en utmärkt grund för att bygga sin molntransformation.

En enda plattform för multi-moln representerar en radikal förändring i hur företag bygger applikationer. De kan nu välja den infrastruktur som passar deras utvecklingsbehov bäst. Vi står på gränsen till en era där företag äntligen kan få tillgång till den bästa tekniken från en rad olika leverantörer och använda den för att skapa innovation där den behövs som mest.

Skapa, kör, redo

Det som företag behöver för att kunna leverera, är en strategi med multi-moln. En strategi som låter dem skapa applikationer snabbt, som fungerar som en enda gemensam plattform för att leverera alla dessa applikationer och samtidigt gör det möjligt för utvecklare att använda de senaste metoderna och containerteknologierna för snabbare produktionstid.

Den här plattformen måste också ha konsekvent administration och verksamhet i grunden, så att företag kan anta containerbaserade mikrotjänstarkitekturer för att anpassa övergången till Kubernetes, vilket i sin tur samlar utvecklare, drift och säkerhet för att leverera en företagsklassad strategi.

Genom att ta bort hindren för företag att börja använda Kubernetes kan IT-administratörer förbättra förutsättningarna för en ny våg av moderna applikationer. Ett exempel på detta hittas hos fraktföretaget ZIM. Genom att arbeta med VMware Pivotal Labs flyttade de sin programutveckling till en molnbaserad modell vilket i sin tur reducerade tiden det tog att få appar i händerna på användare från månader till dagar. Dessa appar förbättrade den övergripande kundupplevelsen och innebar att team inom verksamheten kunde få snabbare och automatiserad åtkomst till den information de behövde för att fatta effektiva beslut.

Var redo för framtiden

Att placera en strategi med multi-moln i centrum för IT-verksamheten är avgörande. Den fungerar som en grund som erbjuder utvecklare den frihet de behöver för att förnya, samtidigt som IT-team levererar konsekvent säkerhet och drift. Företag som gör detta utrustar sig med smidigheten och flexibiliteten att kunna placera sig i framkant inom innovation.

Vi befinner oss inte på något sätt i slutet av molntransformationen, inte på långa vägar. De senaste tio åren har varit en otrolig resa. Vem vet var vi kommer att vara om ytterligare tio år? Vad jag vet är att för att vi ska nå dit vi vill, behöver världens ledande molnleverantörer för hyperskala alla arbeta för att underlätta företags innovationsresa och möjlighet att sticka ut i konkurrensen.

För att veta mer om att bygga en miljö med multi-moln som tillgodoser ditt företags behov kan du lyssna på VMwares senaste samtal med Jeffrey Shaw, IT-chef för EMPLOYERS här.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Hittade inga liknande texter.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy