Gloucestershire NHS introducerar ett nytt elektroniskt patientjournalssystem för att vårda nästa generations patienter

Publicerades den 28/12/2020 by vmwaresweden

Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust behövde modernisera sin datacenterplattform som ett första steg i ledet att bygga upp infrastrukturen för ett elektroniskt patientjournalssystem. De vände sig till VMwares partner LIMA Networks för att få hjälp. LIMA kom fram till att VMware Cloud Foundation var den optimala lösningen. Med deras hjälp infördes den nya plattformen på bara nio månader.

För läkare och sjuksköterskor är det inte bara praktiskt att kunna komma åt patientjournaler när och var som helst: det är helt nödvändigt. Om de ska kunna jobba smartare måste de kunna ta reda på allt de behöver veta om sina patienter var de än befinner sig i byggnaden, och till och med hemma.

Och det innebär att övergå från att ha journaler på papper som bara en person i taget på en plats kan utnyttja. Det innebär att man undviker handskrivna anteckningar som kan vara oläsliga och leda till felaktig behandling.

En resa mot enastående patientvård

Gloucestershire NHS har två huvudanläggningar i Gloucester och Cheltenham som ger god vård åt hela befolkningen i Gloucestershire. Den omkring 8 000 personer stora medarbetarskaran erbjuder en stor mängd tjänster inom specialistvård.

Organisationen förstår den viktiga och nödvändiga roll som den digitala världen spelar för vården. Det är anledningen till att dess femåriga strategiska plan, En resa mot att bli enastående, består av ett program för att stöpa om patientvården genom teknik. Den betydande digitaliseringen syftar till att ge nästa generations patienter vård.

Det första steget på resan skulle bli att införa elektroniska patientjournaler. Men det var svårt att hitta en robust och bärkraftig väg ut i molnet. Även om IT-teknikerna på Gloucestershire NHS hanterar organisationens IT-system löpande är det en annan och svårare sak att identifiera och införa en ny lösning.

Snabb utveckling

Gloucestershire NHS vände sig till lösningspartnern LIMA Networks. LIMA har en produktportfölj som omfattar allt från datacentret, molnet och hanterade tjänster till säkerhets- och prestandaövervakning. De har hållit sig väl underrättade om hur den senaste tekniken kan hjälpa företag att utvecklas sedan 1997.

LIMA:s expertteam lyssnade uppmärksamt på NHS krav och var noga med att ta reda på vad de försökte åstadkomma, så att de skulle kunna identifiera en optimal lösning åt kunden. LIMA kom fram till att VMware Cloud Foundation var den perfekta stommen till alla de produkter som Gloucestershire NHS levererar som ett led i sin digitalisering. Den moderna hybridmolnslösningen kombinerar VMware vSAN-lagringsteknik, VMware NSX® Data Center-nätverk och VMware vRealize® Suite för administration och automatisering:

  • vSAN är den perfekta lagringsplattformen som motor till VMware Cloud Foundation eftersom hela stacken är en hyperkonvergerad infrastrukturslösning (HCI).
  • NSX Data Center erbjuder t.ex. väldigt hög säkerhet och ser till att sjukvården kan skydda patientjournaler mot cyberangrepp riktade mot gamla plattformar.
  • vRealize Suite kombinerar automatiserings- och driftkapacitet till en hybridmolnsmiljö. Dess instrumentpaneler ger djupa inblickar i vad som händer på plattformen.

Det blev snart uppenbart att VMware Cloud Foundation kunde erbjuda det viktigaste som Gloucestershire NHS ville ha på sin utvecklingsresa, förklarar Mark Howie, kontoansvarig på LIMA Networks. Vi hjälpte och stöttade dem med migreringen av den befintliga applattformen, och när en del av den gamla infrastrukturen hade pensionerats kunde de hantera lanseringen av elektroniska patientjournaler.

VMware stod för tekniken och visionerna och inledde den arkitektoniska processen. LIMA stod för vanan vid och expertkunskaperna om implementeringen. LIMA avsatte en nätverksspecialist, en specialist på serverinfrastruktur och en VMware-specialist till arbetet med Gloucestershire NHS. Teamet ägnade sig åt projektet på heltid.

LIMA:s expertkunskaper medförde att NHS inte införde lösningen i blindo. Företagets insatser var nödvändiga för att Gloucestershire NHS skulle kunna hålla farten uppe – och de införde de nya lösningarna inom nio månader.

– Jag förstår inte hur vi skulle ha kunnat bli klara med projektet utan en kunnig och hängiven lösningspartner som LIMA, säger Tim Mullan, som ansvarar för IT-transformationsprogrammet på Gloucestershire NHS.

Den perfekta partnern för en ambitiös utveckling

VMware Cloud Foundation är i dag en robust och motståndskraftig plattform som stöttar klinikernas digitalisering och i synnerhet deras nya patientjournalssystem. När de blev tvungna att erbjuda distansarbete under covid-19-pandemin utgjorde VMware Cloud Foundation dessutom grunden för att ge personalen fjärråtkomst så att de kunde sköta sitt arbete hemifrån.

När Gloucestershire NHS gav sig av på sin Resa mot att bli enastående visste de att de skulle samarbeta med sin lösningspartner i minst tre till fem år. LIMA har visat sig vara den perfekta partnern som guidar och hjälper dem med deras program för att vårda nästa generations patienter.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 11/05/2020 av vmwaresweden

Säkerställ verksamhetsresultaten med VMware Cloud Foundation

Efterfrågan på bättre, snabbare och mer kraftfulla tjänster driver på en explosion av applikationer – i så stor utsträckning att antalet appar som skapas under den femårsperiod som slutar 2023 kommer vara fler än antalet som skapats under de senaste fyrtio åren. Vi ser nu, mer än någonsin, hur organisationer snabbt distribuerar nya tjänster för att möta […]

Publicerades den 12/06/2020 av vmwaresweden

“Molnet är inte ett slutmål. Det är en operativ modell”

Detta är ett citat som tillskrivs Michael Dell, men det är också ett uttryck som mycket väl beskriver VMwares och TietoEVRYs samarbete. TietoEVRYs uppdrag är att stötta kunder i deras transformation, men också att säkerställa att kunderna kan implementera digitala affärsmodeller på bred front samt att säkerställa att kundernas verksamhet kan bedrivas utan avbrott och […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy