Ta kontroll över nätverket

Publicerades den 12/11/2020 by vmwaresweden

Idag utgör nätverket alla företags viktigaste verktyg. Oavsett om man är medveten om det eller ej, så utgör nätverket länken mellan de datacenter, moln, applikationer och tjänster som utgör de moderna företagens fundament. Nätverkets egenskaper är således avgörande för hur väl en verksamhet fungerar.

Dagens företag är mer pressade än någonsin att finna vägar till att möta kundernas förväntningar, och tillbringar mycket tid och kraft på att komma fram till vilka investeringsbeslut de bör ta för att bli mer konkurrenskraftiga.

För att snabbt kunna hantera de nya applikationer, moln och enheter som krävs för att matcha en ständigt föränderlig kundefterfrågan, är det viktigare än någonsin för ansvariga beslutsfattare att ha nätverksöversyn som möjliggör smidiga omställningar. Men tyvärr har långt ifrån alla verksamhetschefer förstått detta.

Enligt en färsk IDC-rapport uppger nämligen två tredjedelar av europeiska IT-chefer att deras nätverk är utformat på ett så krångligt sätt att det är svårt för dem att ha överblick över det. Nästan hälften säger att bristen på överblick utgör ett omfattande problem för dem.

Vid sidan om detta uppger var fjärde IT-chef, i en färsk undersökning från VMware och Forrester, att de inte vet vem som ansvarar för vilken del av säkerheten i nätverket, och 42 procent uppger att de inte har någon aning om vem som kommer att vara ansvarig om 3–5 år. Enbart en tredjedel av europeiska nätverksteam uppger att de är inblandade i att utforma företagets säkerhet, trots att två tredjedelar uppger att de har som uppgift att sedan upprätthålla denna säkerhet.

Man kan lätt fråga sig hur detta är möjligt. Det enkla svaret är vana.

Många företag har aldrig haft kontroll över sitt nätverk, och saknar den därför inte. Men i takt med att tempot växlas upp på marknaden – och bland de cyberkriminella – är det en nödvändighet att överge denna inställning för verksamhetschefer. För den som inte har kontroll över sitt nätverk kommer förr eller senare straffas, antingen på grund av att man är för ineffektiv för att slå sina konkurrenter, eller för att man kommer att drabbas av cyberattacker med förödande konsekvenser.

Som tur är finns en enkel lösning. Den stavas mjukvarudefinierat.

Genom att gå över till ett mjukvarudefinierat nätverk kan alla företag enkelt få översyn och kontroll över sin verksamhets nätverkskedja, så att man kontinuerligt kan uppdatera sina moln, applikationer och tjänster för att möta kundens aktuella förväntningar – och skydda verksamheten.

På så sätt slipper man genomföra krångliga omstruktureringar och anta nya lösningar för att hålla nätverket säkert över tid, och ansvariga får överblick över vad som sker inom organisation – så att de kan effektivisera och förebygga silos inom verksamheten.

Så till alla er verksamhetschefer som funderar på hur ni ska göra för att göra er mer konkurrenskraftiga.

Innan ni gör någonting annat. Ta kontroll över nätverket!

Claes Sandahl, Manager System Engineering, VMware Sverige


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 15/01/2019 av vmwaresweden

Fokus på: Omvandling av nätverk och säkerhet

Nu när vi gått in i 2019 tänkte vi dela med oss av en sammanfattning av några av de viktigaste nyheterna som stöttar våra strategiska IT-frågor. Dessa hörnstenar definierar vår syn på det stöd som vi ger våra kunder. På VMware är vi fokuserade på att stötta deras digitala omvandling, från infrastruktur till leverans och […]

Publicerades den 12/12/2019 av blogadmin

Angreppsskydd för data med en ny metod

Av: Andreas Marqvardsen, Senior NSX Systems Engineer Min erfarenhet av infrastrukturer kommer från olika vinklar; först som systemadministratör, därefter som konsult, sedan som partner, och i mars 2019 hamnade jag hos VMware. Det dröjde inte länge innan jag häpnade över den säkerhet VMware har tillgång till, den skiljer sig nämligen nämnvärt från andra på marknaden. […]

Publicerades den 17/04/2019 av vmwaresweden

Förändra din hårdvara med mjukvara

Vi vet att många av våra kunder även är strategiska partner till Cisco. I åratal har de sagt att de vill använda bägge företagens teknik tillsammans. Och det kan de göra. Det är ingen hemlighet att nätverk fungerar bättre när hårdvara och mjukvara arbetar ihop. Vi menar inte att ni ska avveckla er hårdvara. Vi […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy