Låt inte utvecklingen göra att du går miste om tidigare investeringar

Publicerades den 02/11/2020 by vmwaresweden

Idag kan det mesta konsumeras och skötas från en applikation, oavsett om du är en konsument eller ett företag. Faktum är att antalet appar globalt har ökat från 52 miljoner år 2009 till 335 miljoner år 2019. Ökningen kommer att fortsätta och år 2024 förväntas antalet appar vara uppe i hela 792 miljoner. Det är en imponerande snabb utveckling.

Det finns självklart många fördelar med appar överlag, och med företagsappar, då de kan öka de anställdas produktivitet, optimera processer och öppna upp för nya affärsmodeller. De stora företagen har redan idag mängder med befintlig kod som kan vara väldigt svår att integrera, uppdatera och skala upp, vilket riskerar att hämma innovationen och utvecklingen. Samtidigt kan dessa gamla applikationer vara affärskritiska och därför väldigt viktiga för verksamheten. Detta skapar ett behov av att kunna modernisera redan befintliga appar och infrastruktur för att kunna dra nytta av alla nya fördelar, men samtidigt inte gå miste om tidigare investeringar. VMwares reaktion på utvecklingen vi ser på applikationsområdet och vårt erbjudande heter VMware Tanzu och hjälper verksamheter att smidigare driva och hantera sin uppsättning av appar även i en multi-cloud-miljö.

Vi är medvetna om att det ligger mycket arbete och investeringar i att modernisera sina applikationer och infrastruktur och därför möjliggör VMware Tanzu transformering i en takt och på ett sätt som passar just din verksamhet. Om din första prioritet är att bygga mjukvara snabbare kan vi hjälpa dig att modernisera apparna som är viktigast och automatisera själva produktionen. Vi kan hjälpa dig på infrastruktursidan genom att skapa en enhetlig operativ modell för virtuella maskiner och containrar i ditt privata moln. Vi gör det enkelt att utöka den operativa modellen i olika molnmiljöer och drar full nytta av Kubernetes. Vi gör det också möjligt för dig att driva din moderna infrastruktur och applikationer centralt, säkert och i stor skala.

Det är viktigt att låta utvecklarna och driften arbeta smidigt tillsammans. Om inte utvecklarna får vara produktiva saktar hela utvecklingen och verksamheten ner. Utvecklarna måste kunna fokusera på att få sin kod att fungera i produktion, och inte slösa tid på underliggande infrastruktur. Med VMware Tanzu får utvecklarna en komplett leveranskedja för mjukvara vilket snabbt och kontinuerligt leder till produktion, med flertalet andra fördelar.

Kubernetes är en viktig del av VMware Tanzu och vi presenterade ytterligare förbättringar under VMworld. VMware verkar för att göra Kubernetes enkelt att implementera och lanserar därför nya funktioner anpassade för utvecklare så att kundanpassning av Kubernetes effektiviseras samt funktioner för att förbättra skalbarhet och drift. I en tidigare blogg skrev jag om VMwares fördelar där flexibiliteten att möta olika kunder med olika önskemål om infrastruktur och framtida strategier är en sådan fördel eller förmåga. Därför är det så spännande att få vara med på denna resa och se hur snabbt utvecklingen med nya lösningar går. Eftersom VMworld i år var helt digitalt och gratis fick vi mycket större spridning och nådde personer som vi vanligast kanske inte skulle nå. Det tycker jag är en viktig lärdom och det känns inkluderande. Speciellt i den här tiden där vi ser hur många verksamheter som kämpar men där också VMwares lösningar gör stor skillnad.

Och på tal om viktiga event så vill jag avslutningsvis passa på att påminna om The Women in Technology Online Festival som går av stapeln mellan den 16 och 20 november. Eventet är som mycket annat just nu online men jag och min kollega Claudia vill passa på att utnyttja möjligheten att vara med på detta event digitalt tillsammans med några kollegor här på vårt kontor. Vi kommer därför anordna en liten, gemensam lunch med våra kvinnliga kollegor på VMware som vill ses fysiskt för att skapa ett forum där vi kan dela kunskaper och erfarenheter som vi har fått i vårt arbetsliv. Jag är säker på att det kommer bli ett lärorikt tillfälle och jag brinner verkligen för att alla ska få ta plats i vår bransch och vara en del av utvecklingen.

Ylva Fonselius, Nordics Senior Solutions Engineer, VMware


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy