888 Holdings håller sig steget före Brexit med åtgärder för dataförordningar

Publicerades den 26/11/2020 by vmwaresweden

Osäkerheten gör att spelföretaget tidigt övergår till en hybridmodell i hela världen. VMware Cloud on AWS gör företaget mycket smidigare och erbjuder hög IT-effektivitet.

Det finns händelser som företag räknar med och möjligheter de planerar för, och så finns det sådant som kommer som en blixt från klar himmel.

För fem år sedan fanns det inget tal om att Storbritannien skulle lämna EU. Idag måste alla globala företag ha en plan, in i minsta detalj, för hur de ska hantera Brexit.

För flera biltillverkare verkar Brexit ha varit en faktor i beslutet om var de ska investera i nya europeiska tillverkningsanläggningar. Den finansiella tjänstesektorn blöder jobb från London till Dublin, Frankfurt och Paris. Många företag med säte i Storbritannien har reagerat genom att öppna nya distributionscenter eller huvudkontor i Europa.

Om det är något vi kan vara säkra på är det att Brexit orsakar osäkerhet.

888 Holdings är ett globalt onlinespelföretag. Det har sitt säte i Gibraltar och har licenser i Storbritannien, Spanien, Italien, Danmark, Irland, Rumänien och i de amerikanska delstaterna Nevada, New Jersey och Delaware. Företaget tillverkar inga materiella varor och har inga fysiska butiker, men påverkas ändå enormt av Brexit.

Problemet för 888 är data.

För att se till att företaget inte behövde oroa sig för eventuella ändringar av dataförordningarna, tvingades 888 att flytta arbetsflöden från sitt datacenter i Gibraltar, som är brittiskt territorium, till ett nytt center någonstans inom EU. Även om inget datum för britternas utträde bestämts visste de att de behövde handla snabbt. Företaget satte upp en tidsfrist om åtta månader.

 

Stötta tillväxt genom att erbjuda den skala, smidighet och belastningsportabilitet som krävs

888 har byggt upp ett mjukvarudefinierat datacenter på VMware Cloud on AWS. Med det kan företaget flytta lämpliga data och arbetsflöden till molntjänster i Dublin och därmed respektera EU:s dataförordningar. Centret var i drift efter sex månader.

Det här är första gången 888 använder en hybridinfrastruktur, och det kommer att påverka hur företaget hanterar och implementerar infrastruktur framöver.

SDDC-lösningen utökar deras befintliga virtualisering från beräknings-, lagrings- och nätverksresurser. Den erbjuder ett antal programverktyg för att hantera dessa virtualiserade resurser och möjliggör policydriven automatisering av resursanskaffning och resurshantering.

Detta är inte bara lösningen på Brexit-dilemmat. Hybridmetoden kommer till rätta med ett antal av företagens bakomliggande bekymmer. Molnets vanliga fördelar – smidighet, skalbarhet och löpande kostnader – kommer vara till stor nytta för 888 framöver.

888 verkar på en global, extremt konkurrensutsatt, digital marknad där få kunder är lojala. Om en tjänst ligger nere söker sig kunderna någon annanstans. Företaget (och programutvecklarteamen) kan inte vänta i flera månader på att köpa in och få ordning på ny fysisk infrastruktur. Teamen behöver resurserna inom ett par timmar eller minuter. Här skapar VMware Cloud on AWS en robust och flexibel miljö. 888 blir bättre rustade att leverera nya tjänster snabbt, och ur ett kundperspektiv finns det ingen risk att dessa tjänster kraschar.

Med VMware Cloud on AWS kan 888 Holdings snabbt utöka, skydda och migrera sin befintliga VMware-miljö till det offentliga AWS-molnet. Det levererar ett smidigt hybridmoln genom att utvidga 888:s lokala vSphere-miljö till AWS Cloud, med samma administrations- och övervakningsverktyg lokalt och som i molnet.

Informationschefen på 888 Holdings, Eran Elbaz, säger att ”detta gör verksamheten betydligt smidigare”.

Med VMware Cloud on AWS kan 888 flytta fler arbetsflöden till molnet snabbare, vilket gör arbetslasterna portabla. Dynamisk, policystyrd VMware NSX-mikrosegmentering förhindrar att hot sprids lateralt, vilket skyddar känsliga kunddata. Uppgifterna säkras sedan ytterligare med programvarubaserad kryptering i VMware vSAN™. Katastrofåterhämtningen stärks med VMware Site Recovery Manager.

För 888 är den extra fördelen att infrastrukturteamet redan hade erfarenhet av VMwares verktyg. Det innebar att projektet blev klart två månader före utsatt tid.

På 888 är man nöjda med lösningen och anser att projektet kommer att få avgörande betydelse. Med åtta datacenter runtom i världen och tusentals servrar att hantera, hade arbetet med att övervaka och administrera IT-infrastrukturen blivit en pärs. För Elbaz och hans team återspeglar flytten till VMware Cloud on AWS ett smartare sätt att ta sig an infrastruktur.


Kategori: Kundreferenser

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

Publicerades den 13/01/2020 av vmwaresweden

Media alert: VMware Cloud on AWS kommer till Sverige – femte regionen i Europa

VMware meddelar att VMware Cloud on AWS blir tillgängligt i Sverige från den 10 januari 2020. Detta innebär att VMware Cloud on AWS har expanderat till fem europeiska regioner, och sjutton regioner världen över, på bara två år. Erbjudandet kommer göra det enklare för nordiska företag som vill lagra sin data lokalt, och som vill […]

Publicerades den 31/01/2020 av vmwaresweden

Lär dig grunderna av VMware Cloud on AWS, del 3: Utvidga den lokala infrastrukturen till molnet

Utvidgning av datacenter gör det möjligt för VMware Cloud på AWS-användare att förlänga lokal infrastruktur till molnet för att möta varierande kapacitetskrav. Lär dig mer om vanliga utmaningar och hur du kan övervinna dem i den sista delen av vår tredelade serie. I det första blogginlägget i denna serie introducerade vi VMware Cloud på AWS och de […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy