Vad är nytt i VMware Cloud on AWS – fler möjligheter till automatisering och enkel drift

Publicerades den 06/10/2020 by vmwaresweden

Vi är väldigt glada över att kunna lansera en ny instanstyp utan särskilt operativsystem för VMware Cloud on AWS ‒ instansen i3en.metal. VMware Cloud on AWS SDDC-kluster som bygger på instanstypen i3en.metal är optimerade för dataintensiva laster som kräver hög, slumpmässig I/Oåtkomst, till exempel relationsdatabaser och laster som kräver heltäckande säkerhet.

En ny instanstyp utan särskilt operativsystem med Amazon EC2 i3en.metal för VMware Cloud on AWS

Värdarna är utrustade med andra generationens Intel® Xeon® Scalable-processorer och erbjuder bland annat:

Mer beräkningskraft: 48 fysiska processorkärnor med flertrådsteknik aktiverat som standard (96 logiska kärnor) jämfört med 36 fysiska processorkärnor med instansen i3.metal.

Mer RAM-minne: 768 GB RAM-minne. Detta är 1,5 gånger mer RAM-minne än för en i3.metal-instans.

Mer grundkapacitet för lagring: ~45 TB NVMe SSD-grundkapacitet. Detta är >4× i3.metal-instansens grundkapacitet. Observera att VMware vSAN-kontrollsumman är aktiverad som standard i denna första version av instanstypen. vSAN-komprimering och deduplicering är inte aktiverat. Den lagringskapacitet som går att utnyttja varierar beroende på lastegenskaperna och lastkraven.

En säkrare instanstyp: Data överförs som standard krypterat på nätverkskortsnivå mellan öst och väst vid VMware Cloud on AWS SDDC-randen. Alla data som lagras krypteras med VMware vSAN på ett sätt som liknar VMware Cloud on AWS SDDC-kluster som körs på instanstypen i3.metal.

Genomströmningen i nätverksgränssnittet på upp till 25 Gbit/s i den första utgåvan går att jämföra med den för VMware Cloud on AWS SDDC-kluster som körs på i3.metal-instanser.

Produktionskluster med två värdar: För närvarande kan kunderna starta ett produktionskluster med minst tre värdar. När det nu istället går att skapa produktionskluster med bara två värdar kan kunderna använda produktionsmiljöer med två värdar i ett kluster. Detta kommer att vara tillgängligt för Amazon EC2 i3.metal-värdar och bör minska kostnaderna för att komma i gång med ett litet produktionskluster som bygger på i3.metal-instanstypen med ungefär 33 procent, och det öppnar upp även för små och medelstora företag att få tillgång till tjänsten.

För dig som vill veta mer tar vi en närmare titt på instanstypen i3en.metal för VMware Cloud on AWS i detta blogginlägg.

Aktivering av VMware vRealize Automation Cloud för VMware Cloud on AWS med ett klick

VMware vRealize Automation Cloud är en molntjänst med självbetjäning. Med vRealize Automation Cloud kan kunderna bli mer smidiga, produktiva och effektiva genom att minska sin IT-miljös komplexitet, effektivisera IT-processer och leverera en DevOps-klar automatiseringsplattform.

Den erbjuder även infrastruktur som kod-baserad automatisering för etablering och hantering av SDDC:er på VMware Cloud on AWS. Mallar som skapas i vRealize Automation Cloud skrivs deklarativt i YAML. Kunderna kan automatisera SDDC:er, virtuella maskiner, nätverk och andra infrastrukturkomponenter via mallar, serverlösa funktioner (ABX) och andra integrationer. Med GitLab- och GitHub-integration kan YAML-mallarna underställas källkodshantering, där versionerna synkas mellan mallar och systemet för källkodskontroll. Låt oss kika på allt nytt:

VMware Cloud on AWS levererar nya innovationer och bättre molnekonomi

vRealize Automation Cloud är en tilläggspanel på VMware Cloud on AWS-konsolen. En integration som gör det smidigare för VMware Cloud on AWS-kunder att börja använda vRealize Automation Cloud. Detta genom att aktivera en 45 dagar lång provversion av vRealize Automation Cloud, samt att ställa in och konfigurera vRealize Automation Cloud med VMware Cloud on AWS. Mer information om detta finns i blogginlägget här.

Förbättringar i fråga om skala, återhämtningsförmåga och enkel drift

SDDC Groups (förhandsversion): SDDC Groups kommer att ge kunderna möjlighet att logiskt ordna ett antal SDDC:er för att förenkla hanteringen i stor skala, eftersom kunder brukar ha tio- eller hundratals SDDC:er i VMware Cloud on AWS. Med en SDDC-grupp kommer kunderna att kunna hantera flera SDDC:er som en logisk enhet. SDDC Groups kommer att leverera anslutningarna genom att utnyttja VMware Transit Connect.

VMware Transit Connect (förhandsversion): VMware Transit Connect kommer att vara en av VMware hanterad, lättanvänd, skalbar och högpresterande anslutningslösning i skikt 3 mellan VMware Cloud on AWS SDDC:er som har valts ut i en SDDC-grupp som utnyttjar AWS Transit Gateway. Det kommer att ge anslutningar mellan en SDDC-grupp och flera av Amazons egna virtuella privata moln. Dessutom kommer denna lösning även att ge anslutningar mellan en SDDC-grupp och flera lokala miljöer via en AWS Direct Connect Gateway. Detta är dess viktigaste egenskaper:

 • Hanteras av VMware: Slipp problemet med att driftsätta och hantera komplexa konfigurationer för att upprätta en anslutningsväv mellan VMware Cloud on AWS SDDC:er, AWS virtuella privata moln och lokala miljöer.
 • Driftmässigt enkelt med etablering och kontroller på automatisk väg: Det är lätt att skapa anslutningar mellan miljöer direkt från VMware Cloud on AWS-konsolen genom att använda SDDC-grupper. Lägger man till ett nätverk i en SDDC-grupp skapas dessutom automatiskt alla nödvändiga routingpolicykonfigurationer för att möjliggöra den önskade anslutningen. Detta sker omärkligt för användaren.
 • Skalbar design: Anslutningsmodellen skalanpassas enkelt upp eller ned linjärt när nya VMware Cloud on AWS SDDC:er, virtuella privata moln och datacenter läggs till eller tas bort från gruppen, vilket ger användarna flexibilitet.
 • En anslutningslösning med hög bandbredd, låg latens och återhämtningsförmåga: Lösningen bygger på den högtillgängliga AWS-tjänsten AWS Transit Gateway.

VMware Cloud on AWS lanserar stöd för AWS partitionsplaceringsgrupper

Detta är en placeringsstrategi för instanser som minskar sannolikheten för samrelaterade värdkraschar på grund av maskinvarufel. Partitionsplaceringsgrupper ökar appars tillgänglighet genom att placera värdar i olika logiska partitioner som inte finns på samma bakomliggande maskinvara. Partitionsplaceringsgrupper följer en ”bästa insats-algoritm” för att driftsätta värdar automatiskt på så många partitioner som är tillgängliga i en tillgänglighetszon. Varje partition i en placeringsgrupp har sina egna rack, och varje rack har sitt eget nätverk och sin egen strömkälla. Inga partitioner i en placeringsgrupp delar på rack, vilket gör det möjligt att isolera kraschade värdar i ett SDDC-kluster. VMware Cloud on AWS aktiverar automatiskt partitionsplaceringsgrupper för nya SDDC-, kluster- och värdetableringsuppgifter. Detta är aktiverat för instanstyperna i3.metal och i3en.metal i de AWS-regioner där dessa instanstyper är tillgängliga för VMware Cloud on AWS.

Förbättringar av VMware Site Recovery:

 • Test av katastrofåterställningar som inte stör med VMware Site Recovery: Kunderna kan skapa isolerade testnätverk för katastrofåterställning på källplatsen och utökas dem till återställningsplatsen. VMware stöder nu alternativa sätt att dirigera trafik mellan dessa isolerade nätverk i VMware Cloud on AWS, däribland förmågan att skapa anslutningar i skikt 2 mellan den lokala miljön och VMware Cloud on AWS SDDC. Utökade nätverk i skikt 2 kan anordnas på källplatsen genom att antingen använda VMware HCX Network Extension eller NSX Standalone Edge som L2 VPN-klient. Då kan kunderna använda samma undernät på käll- och målplatsen utan besväret med att ändra lasternas IP-adress under testet. De kan även använda sin lokala router för att dirigera trafik mellan dem eller skapa separata nätverk i VMware Cloud on AWS och en virtuell routermaskin som anslutning mellan dem. Mer information finns i detta blogginlägg.
 • Återställning till flera tidpunkter: Med denna funktion kommer kunderna att kunna ange att repliker från flera tidpunkter ska behållas. Efter en återställning presenterar vSphere Replication de instanser som behållits som vanliga ögonblicksbilder av virtuella maskiner. Varje replik är från en tidpunkt. Kunderna kommer att kunna återställa virtuella maskiner vid olika tidpunkter, t.ex. det senaste kända konsistenta tillståndet. Dessutom kommer det att kunna ange antalet instanser som behålls på sidan med återställningsinställningar i konfigurationsguiden för replikering samt se information om de nu befintliga instanserna på panelen med replikeringsdetaljer för en specifik replikering.
   

Nya funktioner från VMwares driftprodukter som ytterligare förbättrar stödet för VMware Cloud on AWS

 • VMware vRealize Log Insight Cloud erbjuder central logghantering, djuplodande insyn i driften samt intelligent analys av hela VMware SDDC-programvarustacken som körs i VMware Cloud on AWS. Snabbare IT-felsökning och bättre säkerhet i hela ditt privata moln och VMware Cloud on AWS-infrastrukturen ingår, och varje köp av VMware Cloud on AWS omfattar specifika vRealize Log Insight Cloud-funktioner som är inriktade på granskning och diagnostiska funktioner med möjlighet att uppgradera till den fullständiga produkten, som har intuitiva instrumentpaneler, raffinerade analyser och bred utbyggbarhet med funktioner från tredje part.
 • Fler insikter:
 • Nya loggtyper med Cloud Services Portal-granskningsloggar (ingår i den kostnadsfria versionen av VMware Cloud on AWS, men loggränsen är 1 GB/dag)
 • Tanzu Kubernetes Grid Plus-loggstöd (TKG+) på vRealize Log Insight Cloud: Vidarebefordra både system- och apploggar från ditt TKG+-kluster som körs på VMware Cloud on AWS eller en Kubernetes-driftsättning med en utgående anslutning till vRealize Log Insight Cloud

Det var alla uppdateringar vi hade den här gången. Håll utkik efter fler.

Bokmärk denna länk om du vill höra VMwares och AWS lednings tillkännagivanden.

Du kan läsa mer om vår tjänst VMware Cloud on AWS på webbplatsen för VMware Cloud on AWS eller genom att titta på översiktsvideon om VMware Cloud on AWS.

Sai Gopalan


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Publicerades den 31/01/2020 av vmwaresweden

Lär dig grunderna av VMware Cloud on AWS, del 3: Utvidga den lokala infrastrukturen till molnet

Utvidgning av datacenter gör det möjligt för VMware Cloud på AWS-användare att förlänga lokal infrastruktur till molnet för att möta varierande kapacitetskrav. Lär dig mer om vanliga utmaningar och hur du kan övervinna dem i den sista delen av vår tredelade serie. I det första blogginlägget i denna serie introducerade vi VMware Cloud på AWS och de […]

Publicerades den 06/12/2019 av vmwaresweden

Intervju: ”Få saker att hända – och människor att hålla”

Vi tog en kopp kaffe med VMwares relativt nya Sverigechef, Marie Berner Moberg, och passade på att ställa några frågor om hennes första tid på VMware, och om henne själv. Berätta Marie, hur har din första tid på VMware varit? Den har varit oerhört intensiv och rolig. Jag har lärt mig så mycket, och med […]

Publicerades den 10/01/2020 av blogadmin

VMware Cloud on AWS – genvägen till molnet

Av: Camilla Skallerup, VMC on AWS in the Nordics & Baltics Hybridmoln har länge varit ”det nya normala”, och vi ser nu att det förlängda datacentret på allvar har landat i Norden. 2017 gick VMware och AWS som bekant ihop och skapade en gemensam molnlösning som gör det enkelt att lägga ut sina arbetsflöden i […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy