VMware visar genvägen till en öppen molnstrategi

Publicerades den 10/07/2020 by vmwaresweden

Vägen till en molnstrategi kan vara lång och oöverskådlig, likaså kan genomförandet av en sådan. För några kan överblicken över infrastrukturen vara så oklar, att det kan vara svårt att verkställa önskemålen från företaget. Det kan till exempel bero på att man har traditionella applikationer i infrastrukturen, som är beroende av egenskaper i den underliggande infrastrukturen, eller för att dokumentationen inte är tillräcklig för att man ska våga ändra i uppsättningen. Infrastrukturen kan eventuellt vara indelad i lager, vilket kan göra det svårt att få en total överblick över hela datacentret. Komplexiteten har medfört att många upplever det som att lägga rälsen samtidigt som man kör på den, vilket resulterar i en molnlösning som absolut inte är tillfredsställande. Något som i sin tur kan medföra att projektet flyttas fram på obestämd tid.

För att undvika komplexiteten i molnprojekt har VMware gemensamt med AWS utvecklat ett koncept, som gör det lätt att flytta ut sin virtualiserade infrastruktur till molnet. På så sätt får man del av fördelarna med både en on-demand och en as-a-service-infrastruktur – samtidigt som man behåller kontrollen av var data placeras.

Accelererad och handgriplig resa till molnen

Det är ingen hemlighet att de företag som kan erbjuda flexibla verktyg och kontinuerlig tillgänglighet för arbetsstyrkan också har en bättre produktivitet och fler konkurrensfördelar på en oförutsägbar marknad.

‒ I Norden är det stor skillnad mellan företagen hur långt man kommit med sin molnstrategi, och många har kanske inte upptäckt att de snabbt kan få den on-demand-flexibilitet som de önskar, säger Henrik Mønster, Lead Solution Manager på VMware Cloud.

Han berättar också att VMware Cloud on AWS (VMC on AWS) är en särskild tjänst som är baserad på samma teknik som den kända VMware Cloud Foundation.

‒ Man kan köra VMware Cloud on AWS helt fristående eller också välja en hybridlösning med VMware vSphere lokalt i datacentret.

Sebastian Ramirez, Lead Solution Engineer, säger att han uppfattar det som om kundernas resa till molnen blir extremt förenklad med VMware Cloud on AWS, och att teknikenn gör det handgripligare att verkställa molnstrategin.

‒ Migreringsprocessen till VMware Cloud on AWS är ultraenkel, tack vare VMwares teknik som gör det möjligt att dra ut ett nätverk till molnet och migrera en VM med vMotion i drift till ett AWS datacenter.

Det är som är unikt med VMwares teknik är sättet som alla lager i infrastrukturen virtualiseras (server, lagring och nätverk). Det innebär rent konkret att de traditionella och molnautentiska applikationerna kan köra sida vid sida på samma plattform. Med VMware Cloud on AWS kan applikationerna flyttas direkt till öppet moln utan behöva designas om.

I Europa finns fem AWS-regioner inklusive den nya Stockholmsregionen. Denna är både nära och den billigaste regionen i Europa, avslöjar Henrik Mønster. Sebastian Ramirez kompletterar med att man i paketlösningen hos VMware Cloud on AWS även får inbyggt underhåll med patching och övervakning av hela plattformen. Man har samtidigt inlett ett tätt samarbete med experter inom upprätthållande av en säker och tillgänglig infrastruktur.

Innovation med Native Services

En av de mest intressanta bieffekterna med VMware Cloud on AWS är möjligheten att modernisera applikationer ytterligare genom att använda AWS Native Services. Det stora utbudet av tjänster gör det möjligt att välja en som än mer förenklar infrastrukturen samt utveckla nästa generation av applikationer. Native Services är lika värdefull som resten av molnet och kan implementeras lika lätt som det är att sätta kryss för de tjänster som man vill välja till eller från – oavsett om det är en fildelning, belastningsutjämning, eller extremt billig lagring för backup eller liknande. Eftersom dessa tjänster är tillgängliga on-demand och lika lätt kan väljas till eller från, innebär det också att det är lättare att dimensionera och systemutveckla baserat på nuvarande behov och därmed endast betala för det verksamheten behöver.

Ökad tillgänglighet på fyra sätt

Sebastian Ramirez, som arbetar med VMware Cloud Providers i Norden och de baltiska länderna, säger att han har konstaterat att utbudet med VMware Cloud on AWS kan hjälpa företag att uppnå bättre tillgänglighet och flexibilitet på dessa fyra sätt:

  • På under två timmar kan ett företag skapa molnkapacitet i 17 AWS-regioner, och av dessa finns fem i Europa – inklusive den i Stockholm. Man kan storleksanpassa infrastrukturen exakt som man vill ha den på endast ett par minuter med on-demand
  • Inbyggd och proaktiv katastrofberedskap med VMware Site Recovery och VMware Cloud on AWS
  • Snabb upp- och nedskalning av hemarbetsplatser genom användning av VMware VDI miljö på VMware Cloud on AWS
  • Vid expandering och sammanslagning av företag kan man flexibelt duplicera och länka samman infrastrukturen genom användning av VMware Cloud on AWS

‒ Att spinna ett nät av ett komplett och konfigurerat VMware SDDC tillsammans med vSphere, vSan, NSX och HCX är enkelt: allt finns ju redan. Det tar endast mellan 70 och 90 minuter för att skapa din alldeles egen miljö, avslutar Henrik Mønster.

Ta reda på mer om hur VMware Cloud on AWS fungerar genom att lyssna på denna podcast, anmäl dig till detta webinar eller testa lösningen med en gratis Hands-On-Lab.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Publicerades den 31/01/2020 av vmwaresweden

Lär dig grunderna av VMware Cloud on AWS, del 3: Utvidga den lokala infrastrukturen till molnet

Utvidgning av datacenter gör det möjligt för VMware Cloud på AWS-användare att förlänga lokal infrastruktur till molnet för att möta varierande kapacitetskrav. Lär dig mer om vanliga utmaningar och hur du kan övervinna dem i den sista delen av vår tredelade serie. I det första blogginlägget i denna serie introducerade vi VMware Cloud på AWS och de […]

Publicerades den 13/01/2020 av vmwaresweden

Media alert: VMware Cloud on AWS kommer till Sverige – femte regionen i Europa

VMware meddelar att VMware Cloud on AWS blir tillgängligt i Sverige från den 10 januari 2020. Detta innebär att VMware Cloud on AWS har expanderat till fem europeiska regioner, och sjutton regioner världen över, på bara två år. Erbjudandet kommer göra det enklare för nordiska företag som vill lagra sin data lokalt, och som vill […]

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy