Sex åtgärder som CIOs kan utföra för att bemästra explosionen av appar

Publicerades den 16/06/2020 by vmwaresweden

Alla verksamheter befinner sig mitt i en appexplosion. De präglas av hur snabbt de kan leverera moderniserade appar och tjänster som särskiljer företaget och förbättrar användarnas upplevelser. Faktum är att det förutspås att antalet appar som kommer vara skapat från 2019 och framtill 2023 kommer att bli fler än antalet som har tagits fram under de fyra föregående decennierna.

För att kunna hantera allt detta letar företagen efter molnstrategier som stöttar de appar företagen behöver för att utöka sina operativa möjligheter och nå sina strategiska mål. Vi ville ta reda på vad detta egentligen innebär för företagen och genomförde en global undersökning om appmodernisering och molntrender. Vi upptäckte att moderna organisationer har en blandning av offentliga, privata, hybrida och lokala plattformar:

  • 60 procent håller på att migrera till det offentliga molnet, och 45 procent har kommit mer än halvvägs mot sitt migreringsmål.
  • Lokal drift håller dem knutna till hybridmolnet. 49 procent av alla appar kommer att finnas kvar i datacentret om tre år.
  • De flesta verksamheter kommer att fortsätta vilja använda hybridmoln, eftersom de inte vill välja antingen det ena eller det andra.Affärslivet är hektiskt och kräver nya sätt att skapa, hantera, köra, ansluta och säkra hela sortimentet av appar. Vår forskning visar att två tredjedelar (67 procent) av alla organisationer redan baserar sina appar på containerteknik för att göra utvecklarna mer produktiva och apparna tillgängliga.

Men även om företagen blir snabbare på att modernisera appar är vägen fram inte helt fri. Säkerhet, kompetensbrist, produktionsrisker och komplex refaktorisering är de fyra största hindren mot att nå migreringsmålen.

Så hur ska CIOn kunna ta sig runt dessa hinder och se till att företagen är på tårna och kan skapa, köra, hantera, ansluta och ge alla appar inbyggt skydd i samtliga moln och på varenda enhet?

Sex olika sätt att skapa, köra, hantera, ansluta och ge alla appar inbyggt skydd

  1. Fullständigt säker – oavsett var en app tas i drift, vare sig det sker offentligt, privat eller lokalt, måste den vara säker och skyddad i sig. Modern säkerhet kräver att investeringarna flyttas från försök att förhindra intrång till varje pris till att skapa inbyggd säkerhet överallt: i appar, nätverk och i allt som kopplas och förmedlar data. Detta går bara att genomföra med programvara. Fokuset är inte på själva apparna utan på policys som styr dem. Om alla delar av appen, nätverket och data följer policyn krävs bara en ändring för att se till att allt följer reglerna och är uppdaterat.
  2. Konsekvent hantering av appar, oavsett var de tas i drift. Hanteringen måste vara smidig, effektiv och automatisk för att se till att IT-team kan köra appar och deras miljöer på ett konsekvent sätt. Detta innebär att ha den insyn, drift, automatisering, säkerhet och styrning som krävs för att hantera och sköta deras system och appar, även i flera molnmiljöer. Det är bara om de gör så som företagen kan börja migrera appar för att uppfylla affärsmålen när så krävs istället för när det går.
  3. Se till att appar går att portera mellan moln utan refaktorisering. 25 procent av alla som svarade på undersökningen betonade att detta var en svårighet i fråga om att uppnå migreringsmålen. Men det finns flera sätt att flytta appar mellan utvecklingsplattformar utan kostsam refaktorisering: från omarbetning till en annan plattform till att införa en metod med flera skikt där appen delas upp (t.ex. med gränssnittet i det offentliga molnet och alla data lokalt), till att skapa rent molnbaserade appar eller att använda en SaaS-produkt (programvara som tjänst).
  4. En enda verktygsuppsättning för en typ av miljöer. Detta passar som handen i handsken med konsekvent hantering. Att ha en uppsättning verktyg, på en gemensam plattform, för att skapa och hantera hela sortimentet av appar i alla miljöer undanröjer behovet av leverantörs- eller molnspecifika team, minskar komplexiteten och ger all insyn som krävs i flera miljöer.
  5. Främja samarbete mellan utvecklare och driftpersonal. Utvecklare behöver tillgång till de verktyg och miljöer som hjälper dem att utföra sitt arbete. Driftteamen vill ha enkla sätt att hantera – ständiga förändringar är rena mardrömmen ur drifthänseende. Om driftpersonalen och utvecklarna inte kan samarbeta är det risk för att de senare skaffar sig resurser utanför företagets IT-struktur, vilket leder till potentiella säkerhetsrisker. Detta har alltid varit ett bekymmer, men nu när appar är så viktiga för verksamhetens framgångar är det absolut nödvändigt att få utvecklarna och driftpersonalen att dra åt samma håll.
  6. Ge utvecklarna möjlighet att skapa och driftsätta appar i alla offentliga moln. Utvecklare behöver en gemensam plattform som gör att de kan skapa appar var som helst och sedan ta dem i drift i valfria miljöer. Det enda övervägandet är hur plattformen tillgodoser ändamålet. Containerteknik är apputvecklingens framtid, eftersom de både gör IT och utvecklarna mer effektiva. Dessutom påskyndar de utvecklingen och driften så att verksamhetsbehoven tillgodoses. Kubernetes är helt klart mångas favoritplattform. Den erbjuder ett elastiskt webbserverramverk för molnappar. Men det allra viktigaste är ändå att den lämpar sig för utvecklarnas färdigheter: 81 procent av de svarande ville att IT-driften skulle omfatta utvecklarfärdiga Kubernetes, vilket inkluderar en klusterinfrastruktur och livscykelhantering med Kubernetes.

Ett tema genomsyrar samtliga dessa åtgärder: konsekvens. Konsekvens i fråga om hantering, konsekvens i fråga om drift, konsekvens i fråga om infrastruktur. Lyckas företagen med det är det fritt fram för dem att använda de appar de behöver i de miljöer som passar deras behov bäst. Det innebär en digital molngrund som erbjuder konsekvent drift, kontroll, portabilitet och samarbete i en salig blandning av offentliga, privata och lokala plattformar.

Med alla dessa miljöer att brottas med behöver företagen i sista hand använda det hybridmolnet för att ha ett enda förenande och konsekvent sätt att ha hand om och hantera appar och infrastruktur.

För mer information, läs hela undersökningen.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 28/08/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar Tanzu som hjälper kunder att bygga, köra och hantera programvara på Kubernetes

VMware lanserar nu VMware Tanzu, en ny portfölj som samlar produkter och tjänster för att transformera sättet verksamheter bygger, kör och hanterar programvara på Kubernetes. Här ingår också en förhandsvisning av Project Pacific, som kommer innebära att VMware vSphere transformeras till en plattform även för Kubernetes framöver. VMware Tanzu Mission Control, erbjuder också en enda […]

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

Publicerades den 10/03/2020 av vmwaresweden

Pressmeddelande: Ny fas för VMware: Utökar produkt- och tjänsteportfölj för modernisering av applikationer och infrastruktur

Företag moderniserar allt oftare sina applikationer, både för att vara konkurrenskraftiga och för att dra nytta av molnmiljöns fulla potential. Moderniseringen innebär dock utmaningar när det gäller att leverera bättre mjukvarulösningar på kortare tid utan att kompromissa med säkerhet och drift. Samtidigt måste företag idag modernisera sin infrastruktur för att dra full nytta av investeringar […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy