Skillnader mellan kontinuitet och återhämtning vid kriser samt hur VMware Horizon bistår vid båda

Publicerades den 08/04/2020 by vmwaresweden

Under den rådande situation är det många verksamheter som upplever konsekvenserna av oförutsägbarhet. Många verksamheter ställer in event och möten samt uppmanar anställda att arbeta hemifrån. Det visar också vikten av att vara förberedd för det oförutsedda. I den andra bloggen i vår serie om kontinuitet i verksamheter (business continuity) tar vi upp skillnaderna mellan ”disaster recovery” och ”business continuity” och de lösningar som kan hjälpa din verksamhet att fungera i tider av ovisshet. 

När du tittar på alla skäl till att använda desktop- och app-virtualisering väger vissa tyngre än andra. Det ger direkt effekt för säkerhet, distansarbete och sammanslagning eller uppköp av verksamheter. För andra skäl, som disaster recovery och business continuity blir värdet bara tydligt när dessa verkligen behövs.

Någon frågade mig nyligen vad skillnaden var mellan disaster recovery och business continuity, så jag tänkte förklara hur jag ser på det. Det kanske verkar som att det är samma sak, att säkerställa att användare kan fortsätta arbeta trots störningar, men katastrofåterhämtning och verksamhetskontinuitet skiljer sig åt.

Vad är disaster recovery? 

Katastrofåterhämtning eller disaster recovery avser en händelse som påverkar din infrastruktur, som en storm som drabbar ett datacenter eller ett omfattande strömavbrott. I ett katastrofåterhämtningsscenario behöver du troligtvis flytta laster till en annan plats för att snabbt komma igång igen. För vanliga datorer kan verksamheter använda ”hot spots” någon annanstans, men de måste underhållas och vara redo när situationen kräver det. Dessa är inte bara kostsamma att underhålla, utan måste också vara rimligt nära användarna, egentligen så nära att de också riskerar att drabbas. Att flytta desktops och applikationer till datacentret eller till det publika molnet gör att dessa arbetsbelastningar kan återhämtas snabbare och nås på distans i händelse av en katastrof.

Vad är business continuity? 

Verksamhetskontinuitet eller business continuity å andra sidan rör situationer när infrastrukturen är intakt, men något hindrar användarna från att ta sig till jobbet. Det kan exempelvis vara snökaos eller stormar, men det finns också många andra orsaker. Om ett företag använder traditionella stationära datorer som endast är tillgängliga från kontoret, kan en sådan störning vara katastrofal, men med desktop- och app-virtualisering kan användare enkelt ansluta sig till sina virtuella skrivbord och applikationer hemifrån.

I båda fallen, distribueras de virtuella arbetsytorna och applikationerna från datacentret med VMware Horizon vilket gör att din organisation kan vara mer flexibel och anpassningsbar om en störning skulle inträffa. Dessutom, om virtuella arbetsplatser och applikationer är det primära sättet för användare att göra sitt jobb på, kommer deras erfarenhet att vara densamma oavsett var de befinner sig, vilket minskar konsekvenserna av störningarna ännu mer.

Hur Horizon kan ge support till båda 

VMware Horizon Service ger dig en plattform som är tillräckligt flexibel för att du ska kunna anpassa dig till dina dagliga användning samtidigt som du tillhandahåller ytterligare funktioner som stöder disaster recovery eller business continuity. Genom att tillhandahålla ett gränssnittför för managering och en gemensam uppsättning molnbaserade tjänster kan företag distribuera virtuella arbetsplatser och applikationer till olika vSphere-miljöer, VMware Cloud on AWS och Microsoft Azure, samtidigt och med samma breda stöd och styrningsprotokoll. Vi har också desktop-virtualiseringslösningar för IBM Cloud och partnerlösningar, vilket ger ännu mer flexibilitet när du behöver det som mest.

VMware utnämndes till ”Leader” i 2019-2020 IDC MarketScape för Virtual Client Computing. Läs mer här.

Med VMware Horizon kan du snabbt leverera en omfattande och smidig desktop-virtualiseringsmiljö för att stötta dina användare i alla situationer. I kombination med VMware Workspace ONE kan ditt företag säkerställa en enhetlig användarupplevelse, nollförtroende-säkerhet, kontinuerlig kommunikation via Workspace ONE Intelligent Hub och, viktigast av allt, bibehållen produktivitet.

Om du ännu inte har planerat för katastrofåterhämtning och verksamhetskontinuitet kan det vara dags att börja fundera över hur din verksamhet hanterar olika former av störningar.

Vill du ta del av mer information om Horizon? Ta en titt på:

Vad händer nu?  

Vi kommer fortsätta lansera tjänster och resurser kring business continuity. Håll dig uppdaterad med hashtaggen #businesscontinues.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 22/04/2020 av vmwaresweden

11 hemligheter för ett framgångsrikt distansarbete

I dessa tider konfronteras många organisationer med livets oförutsägbarhet. När man tvingas ställa in fysiska evenemang och möten, och låta medarbetare sköta sitt arbete på distans, får företagen nu ser hur deras krisberedskap verkligen ser ut. I förra avsnittet av vår kontinuitetsbloggserie berättade vi hur Workspace ONE möjliggör en sömlös företagskommunikation i kristider.  Följande avsnitt är en […]

Publicerades den 17/04/2020 av vmwaresweden

Workspace ONE möjliggör kommunikation i olika tillstånd

I dessa tider konfronteras många organisationer med livets oförutsägbarhet. När man tvingas ställa in fysiska evenemang och möten, och låta medarbetare sköta sitt arbete på distans, får företagen nu ser hur deras beredskap för det oväntade verkligen ser ut. I det förra avsnittet av vår kontinuitetsbloggserie, identifierade vi skillnader mellan katastrofåterhämtning och verksamhetskontinuitet. I den här bloggen berättar […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy