Pressmeddelande: Över 100 operatörer och 800 miljoner abonnenter använder VMwares moln för telekom

Publicerades den 02/03/2020 by vmwaresweden

VMwares NFV-plattform som är speciellt utvecklad för telekom och redo för 5G utgör grunden i flera stora telekomoperatörers molnstrategier. Telia, Millicom, Singtel, Telekom Italia och TIM Brasil är alla exempel på operatörer som snabbare kan generera intäkter, automatisera tjänsteleveransen och förenkla driften med hjälp av VMwares molninfrastruktur. VMware utökar nu också NFV-plattformen med flera core-, edge- och RAN-funktioner.

– 5G är framtiden och för att kunna delta i den nya molnekonomin och bli leverantörer av digitala tjänster måste telekomoperatörerna utvecklas, säger Shekar Ayyar, verkställande direktör och chef för molnlösningar för telekom- och edge, hos VMware. Telekomaktörer världen över väljer VMware för att driva sin digitala transformation framåt genom att anta en mjukvarudefinierad, automatiserad och virtualiserad infrastruktur byggd på NFV. Vi fortsätter att öka innovationstakten för att kunna erbjuda en omfattande portfölj av molnlösningar för telekom och edge, som möter våra kunders utmaningar idag och förbereder dem för morgondagens möjligheter.

Fler än 100 operatörer över hela världen baserar sina tjänster på NFV-plattformen för leverans till sammanlagt 800 miljoner abonnenter. Telia är en av VMwares kunder och levererar sina tjänster i en av världens mest digitala och anslutna regioner.

– Vi tittar alltid på hur vi kan göra våra nätverk smartare och bättre för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse när de använder våra tjänster, säger Mauro Costa, chef för nät- och IT-infrastruktur, hos Telia. Detta kräver en pålitlig teknikpartner som kan hjälpa oss att omvandla vårt nätverk för att leverera nästa generations tjänster, och vi har hittat den partnern i VMware. Vi utnyttjar VMwares NFV-plattform för att orkestrera och leverera en rad virtuella nätverksfunktioner och tjänster till miljontals kunder i sex länder. Att använda en enda plattform för att hantera olika virtuella nätverksfunktioner, inklusive vIMS (IP Multimedia Subsystem), VoLTE (voice over 4g), nya vEPC (Virtual Mobile Packet Core) och andra så kallade VAS (value-added services), har hjälpt oss att effektivisera leveransen av tjänsterna till våra kunder, samtidigt som vi minskar den operativa komplexiteten.

Läs mer här.

Om VMware
VMware driver världens komplexa digitala infrastruktur. Företagets erbjudande inom datacenter, mobilitet, nätverk och säkerhet ger en dynamisk och effektiv digital plattform till över 500 000 kunder världen över och stöttas av ett ekosystem med 75 000 partners. Företaget har sitt huvudkontor i Palo Alto i Kalifornien och har sedan 1998 levererat banbrytande innovationer för både företag och samhälle. Mer information finns på www.vmware.com


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 22/02/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: Ericsson och VMware i globalt samarbete för att förenkla nätverksvirtualisering för CSP:er

Ericsson och VMware har ingått ett globalt partnerskap som kommer att förenkla implementering och drift av en kombination av Ericssons applikationer och VMwares vCloud NFV-plattform för CSP:er (Communication Service Providers). Avtalet befäster det nära samarbete de två företagen haft sedan 2012 och som gör det möjligt för CSP:er att snabbare kunna generera intäkter från nya […]

Publicerades den 29/08/2018 av vmwaresweden

VMware och Telia: Så omvandlas telekomnätet med virtualisering och molnlösningar

Mobila och trådlösa tekniker har genomgått systematiska generationsuppdateringar de senaste tre decennierna. Nästa uppdatering – 5G – är inte bara en stegvis uppdatering från 4G, utan ett betydligt större steg framåt. 5G utlovar mer effektivitet, förbättrad säkerhet, lägre fördröjning, ökad nätkapacitet samt 10 eller 100 gånger snabbare dataanslutningar. Dessutom ger 5G trådlös teknik bättre konvergens […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy