Pressmeddelande: Cybersäkerhetsrapport från VMware: Kraftig ökning av cyberattacker till följd av geopolitiska konflikter

Publicerades den 25/02/2020 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

VMware presenterar cybersäkerhetsrapporten 2020 Cybersecurity Outlook, som ger en helhetssyn på utvecklingen av cyberhot, såsom ransomware-attacker, attacker med skadlig kod, samt olaglig informationsutvinning (mining), men också vad som görs för att skydda sig mot de senaste hoten.

I rapporten konstateras bland annat följande:

  • De cyberkriminella blir allt diskretare – och allt bättre på att undvika klassiska säkerhetslösningar. I över 90 procent av studiens 2000 studerade fall utfördes angreppen i form av dolda attacker.
  • Angreppen med ransomware har ökat kraftigt under det senaste året – och i 95 procent av fallen sker de i form av dolda attacker. Dessa attacker riktas ofta mot offentlig sektor, samt mot verksamheter inom energi- och tillverkningssektorn – och dess kraftiga ökning antas ha sin grund i en rad upptrappade geopolitiska konflikter.
  • De så kallade wiper-attackerna, som syftar till att förstöra så mycket som möjligt på offrets dator eller nätverk, ökar också kraftigt. Det är framför allt Iran som allt mer insett vilket effektivt vapen dessa förstörelseattacker utgör.
  • Även om allt fler IT- och säkerhetsteam verkar komma överens rörande verksamhetens säkerhetsprioriteringar, så uppger ändå 77,4 procent av respondenterna verksamma inom dessa team, att de två avdelningarna fortfarande har en ”negativ” relation.
  • 55 procent av respondenterna, verksamma inom IT- och säkerhetsteam, anser att de borde prioritera ett bättre samarbete mellan IT- och säkerhetsavdelningen.
  • Över 50 procent av respondenterna verksamma inom IT- och säkerhetsteam uppger att de båda avdelningarna kommer att dela ansvaret för avgörande delar av verksamhetens säkerhetsarbete, såsom slutpunktssäkerhet, säkerhetsarkitektur, och accesshantering, inom de kommande fem åren.

 

– I och med VMwares uppköp av Carbon Black stärker vi vårt säkerhetserbjudande stort och kommer ha med inbyggda säkerhetsfunktioner i alla våra lösningar framöver. Det är ett nödvändigt komplement för att möjliggöra våra kunders digitala transformation i det allt intensivare cyberhotlandskapet, säger Marie Berner Moberg, Sverigechef VMware.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Publicerades den 05/11/2019 av vmwaresweden

Appar och ännu mer appar – första dagen på VMworld

VMworld 2019 kickade igång med öppningstalet från VMwares CEO Pat Gelsinger, där han reflekterade över den naturliga spänningen mellan val och komplexitet. Även om detta är en utmaning som IT-branschen kontinuerligt måste anpassa sig till, kommer härifrån innovationer och genombrott som gör det omöjliga möjligt. De som behärskar multi-cloud kommer äga det kommande decenniet fortsatte […]

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

Publicerades den 12/12/2019 av blogadmin

Angreppsskydd för data med en ny metod

Av: Andreas Marqvardsen, Senior NSX Systems Engineer Min erfarenhet av infrastrukturer kommer från olika vinklar; först som systemadministratör, därefter som konsult, sedan som partner, och i mars 2019 hamnade jag hos VMware. Det dröjde inte länge innan jag häpnade över den säkerhet VMware har tillgång till, den skiljer sig nämligen nämnvärt från andra på marknaden. […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy