VMware Cloud on AWS – genvägen till molnet

Publicerades den 10/01/2020

Av: Camilla Skallerup, VMC on AWS in the Nordics & Baltics

Hybridmoln har länge varit ”det nya normala”, och vi ser nu att det förlängda datacentret på allvar har landat i Norden. 2017 gick VMware och AWS som bekant ihop och skapade en gemensam molnlösning som gör det enkelt att lägga ut sina arbetsflöden i molnet. Med lanseringen av vårt kommande datacenter i Stockholm blir det enklare att genomföra en molnstrategi som är enkel att växa med.

Taktfast resa mot molnet

Vi ser många olika upplägg och behov hos våra kunder idag. Det finns många orsaker till att man kan vilja lägga ut alla, eller delar av sina arbetsflöden i molnet.

Vi träffar många som har försökt anamma en molnstrategi, men inte lyckats. Det har kanske saknats en gemensam syn på vilka förväntningar som det publika molnet kan uppfylla och vilken typ av data som ska flyttas dit. Eller så upptäcks processer och verktyg som inte tagits hänsyn till initialt. Många stöter på hinder just inom applikationslandskapet – vissa applikationer kan bara inte flyttas till vilket publikt moln som helst. För att flytta dem krävs omfattande interna processer för att integrera applikationerna i den nya plattformen. Kanske ska applikationen också fasas ut på sikt, vilket gör att den kanske inte alls ska ingå i molnstrategin. Detta är bara ett exempel på dyra och långdragna processer, som i slutändan gör att det förväntade värdet inte uppfylls.

Fördelen för väldigt många av våra kunder på VMware Cloud on AWS (VMC on AWS) är att man inte måste uppfylla en massa krav innan man kan komma igång. Det finns till exempel inga krav på att nya tekniker ska introduceras i datacentret innan resan påbörjas, och arbetsprocesserna måste inte nödvändigtvis läggas om. Det enda vår VMC-lösning kräver är att man har vSphere i sitt datacenter. Många av våra kunder har redan sina arbetsflöden och kompetenser på vår plattform, så man behöver inga nya kompetenser för att börja flytta arbetsflödena till molnet.

Med VMC on AWS har du redan kompetensen i verktygslådan, och tekniken finns redan i ditt lokala datacenter – dataöverföringen till molnet kan påbörjas direkt. Du uppnår samma stabila och konsekventa infrastruktur som du är van vid från ditt lokala datacenter, men nu kan du skala upp lösningen vid behov. Att flytta till en ny host tar inte flera månader. Det kan implementeras direkt.

Våra lösningar i samarbete med AWS handlar om att förlägga ditt datacenter till molnet, samtidigt som du har den plattform du är trygg med och som du är van att administrera. Du köper din egen host genom det integrerade molnutbudet med VMware och AWS, och du har möjlighet att dela upp plattformen som du vill. Denna hybrida molnlösning är den bro mellan ett fysiskt datacenter och det publika molnet, som många företag med legacy-applikationer behöver innan de kan börja implementera sina molnstrategier.

Centralisering av kompetenser

Ett annat scenario vi ser är företag som består av ett huvudkontor och flera mindre kontor runt om i landet (eller världen). VMC är ju tillgängligt i flera regioner i världen, så varför ska man ha ett datacenter för varje kontor? Dessa datacenter är ofta dyra att underhålla och det är inte självklart att alla kontor har en egen it-specialist. Genom att leverera data från molnet kan it-kompetensen centraliseras. Det sparar tid och minskar det ofta segdragna underhållet och supporten för de småskaliga installationerna. Dessutom kan en effektiv centralisering av arbetsrollerna också sänka kostnaderna.

Topp use cases för VMware Cloud on AWS

Det finns många användningsområden för VMware Cloud on AWS – här nedan har vi listat några av dem, men det finns definitivt plats för fler:

  • DevOps
  • Förlängning av datacentret till molnet
  • Backup och disaster recovery-scenarion
  • Regelefterlevnad
  • Centralisering av datacenter
  • VDI Workloads
  • Skala upp/ner vid toppbelastning

 

Vi är mycket glada över att få hälsa vårt nya Stockholmsbaserade datacenter välkommen till Norden. Vi ser fram emot att addera mer infrastruktur och leverera fler virtuella miljöer som optimerar företag och slutanvändarupplevelser världen över.

Om du vill förstå mer av vad du kan förverkliga med VMC on AWS, kan du läsa 10 frågor och svar om VMware on AWS, analys av fyra olika infrastrukturer, eller utforska vidare på vår webbplats.


Kategori: Nyheter

Taggar:

Relaterade artiklar

Publicerades den 09/12/2019 av vmwaresweden

Fem skäl till varför molnet kan hjälpa IT-chefer att överbrygga klyftan mellan innovation och verkställande

Innovation är den nya oljan. När företag står inför stigande förväntningar och digitala konkurrenter som presenterar lösningar som omkullkastar bransch efter bransch, är det viktigt för företagen att kunna förnya sig för att kunna säkra sin affärsverksamhet och öppna upp för framtida tillväxt. Men hur ofta ser vi exempel på företag som lyckas med detta? […]

6 minut läs
Publicerades den 31/01/2020 av vmwaresweden

Lär dig grunderna av VMware Cloud on AWS, del 3: Utvidga den lokala infrastrukturen till molnet

Utvidgning av datacenter gör det möjligt för VMware Cloud på AWS-användare att förlänga lokal infrastruktur till molnet för att möta varierande kapacitetskrav. Lär dig mer om vanliga utmaningar och hur du kan övervinna dem i den sista delen av vår tredelade serie. I det första blogginlägget i denna serie introducerade vi VMware Cloud på AWS och de […]

10 minut läs
Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

4 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy