Media alert: VMware Cloud on AWS kommer till Sverige – femte regionen i Europa

Publicerades den 13/01/2020 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

VMware meddelar att VMware Cloud on AWS blir tillgängligt i Sverige från den 10 januari 2020. Detta innebär att VMware Cloud on AWS har expanderat till fem europeiska regioner, och sjutton regioner världen över, på bara två år. Erbjudandet kommer göra det enklare för nordiska företag som vill lagra sin data lokalt, och som vill öka sin hastighet och tillgänglighet.

VMware lanserade dessutom nyligen nya funktioner för VMware Cloud on AWS, som ger kunder och partners möjlighet att få ut mer av sin infrastruktur. Detta inkluderar en ny funktion för migrering av moln och Kubernetes-kapacitet för stora företag samt multitenans-kapacitet för leverantörer av managerade tjänster.

VMware Cloud on AWS tar VMwares mjukvarudefinierade datacenter till AWS-molnet och ger nordiska kunder möjlighet att köra produktionsapplikationer i VMwares vSphere-baserade privata, offentliga och hybrida molnmiljöer, med optimerad tillgång till AWS tjänster och robusta katastrofskydd, så kallad Disaster Protection (DS).

Denna on-demand-tjänst, som skapats gemensamt av VMware och AWS, ger IT-team möjlighet att utöka, migrera och hantera sina molnbaserade resurser sömlöst med hjälp av bekanta VMware-verktyg. Dessutom kan VMware Cloud on AWS bli en del av kundernas molnstrategi.

– VMware Cloud on AWS gör det möjligt att minska kostnader och arbetet med migrering av applikationer till molnet, säger Per Gustafsson, Senior Director, Nordics, VMware Sverige. Genom att leverera infrastruktur och drift som matchar datacenterbaserade motsvarigheter, adderar den här tjänsten en flexibilitet som ger nordiska verksamheter möjlighet att använda ett hybridmoln och samtidigt lagra sin data i Sverige. Detta är extra intressant för svensk offentlig sektor, som nu kan använda VMware Cloud on AWS och enklare uppfylla svensk lag.

VMware Cloud on AWS används redan av ett stort antal kunder världen över, inom en rad olika branscher, såsom transport, sjukvård, finans, tillverkning, olja och gas, offentlig sektor, utbildning och IT. I och med denna lansering får nu även nordiska verksamheter möjlighet att utnyttja denna kraftfulla molntjänst på AWS, med bas i Sverige.

Populära användningsområden där verksamheter kan tjäna på att använda VMware Cloud on AWS inkluderar migrering – av allt mellan affärskritiska applikationer till hela datacenter – expandering av datacenter för att öka cyklisk kapacitet, geografisk expansion, uppskalning av virtuella skrivbord, nyutveckling av applikationer och tester, samt så kallad Disaster Recovery (DR). Detta oavsett om det innebär att byta ut egenutvecklade system, implementera en ny DR-strategi eller att skydda data i företagets befintliga DR-lösningar.

– Med VMware Cloud on AWS kan kunder använda sin befintliga investering i VMware-teknik och på så vis få tillgång till alla fördelar med AWS, säger Guido Bartels, Head of AWS Nordics. Många nordiska verksamheter tillhör världens mest innovativa och använder teknik för att transformera vitt skilda branscher, såsom bil-, telekom-, spel- och finansbranscherna. Etableringen av VMware Cloud on AWS i Stockholmsregionen ger kunder möjlighet att köra sina mest kritiska arbetsflöden i Sverige, samtidigt som man kan dra nytta av flexibiliteten, skalbarheten och den ökade säkerheten i AWS-molnet.

VMware Cloud on AWS levereras, säljs och stöds av VMware och dess nordiska partners. Genom att få tillgång till samma arkitektur och operationella erfarenhet i den fysiska världen som i molnet, kan IT-team nu snabbt få ökat affärsvärde med hjälp av AWS och VMwares hybridmoln.

VMware erbjuder partners en rad VMware Cloud Provider-program, där deltagare ges ökad kunskap i hur man bäst utnyttjar VMware Cloud on AWS för att driva företagets affärsmål.

Besök VMwares partner-sida för att få mer information om dessa program.

För mer information om VMware Cloud on AWS, besök: http://cloud.vmware.com/vmc-aws


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar:

Relaterade artiklar

Publicerades den 09/12/2019 av vmwaresweden

Fem skäl till varför molnet kan hjälpa IT-chefer att överbrygga klyftan mellan innovation och verkställande

Innovation är den nya oljan. När företag står inför stigande förväntningar och digitala konkurrenter som presenterar lösningar som omkullkastar bransch efter bransch, är det viktigt för företagen att kunna förnya sig för att kunna säkra sin affärsverksamhet och öppna upp för framtida tillväxt. Men hur ofta ser vi exempel på företag som lyckas med detta? […]

Publicerades den 31/01/2020 av vmwaresweden

Lär dig grunderna av VMware Cloud on AWS, del 3: Utvidga den lokala infrastrukturen till molnet

Utvidgning av datacenter gör det möjligt för VMware Cloud på AWS-användare att förlänga lokal infrastruktur till molnet för att möta varierande kapacitetskrav. Lär dig mer om vanliga utmaningar och hur du kan övervinna dem i den sista delen av vår tredelade serie. I det första blogginlägget i denna serie introducerade vi VMware Cloud på AWS och de […]

Publicerades den 05/11/2019 av vmwaresweden

Appar och ännu mer appar – första dagen på VMworld

VMworld 2019 kickade igång med öppningstalet från VMwares CEO Pat Gelsinger, där han reflekterade över den naturliga spänningen mellan val och komplexitet. Även om detta är en utmaning som IT-branschen kontinuerligt måste anpassa sig till, kommer härifrån innovationer och genombrott som gör det omöjliga möjligt. De som behärskar multi-cloud kommer äga det kommande decenniet fortsatte […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy