Din GPS för bättre kundservice och patientupplevelser med VMware Workspace ONE

Publicerades den 25/11/2019

Av Christian Nilsson, Senior Systems Engineer EUC

 

EUC (End User Computing) är ett område som berör oss alla, både privat och på jobbet. Det är verktyg som bara måste fungera när vi väl behöver dem. Vi har alla stött på uppdateringar som sätter krokben för applikationerna, och helt plötsligt har vi inte tillgång till den högst nödvändiga familjekalendern eller så upplever vi driftstopp hos affärskritiska applikationer. Vi tillhör den mobila generationen som förväntar oss svar direkt. Till vilken nytta är en GPS om den säger åt dig att svänga 30 sekunder för sent?

Inom vissa områden leder väntetiderna till missnöjda kunder. Inom andra områden kan den innebära en fråga om liv och död. Genom att dra nytta av framtidens teknik, tillsammans med vår kreativitet, så kan vi eliminera väntetiderna och optimera upplevelsen för både kunder och patienter.

Hos VMware befinner vi oss i en kontinuerlig kreativ process, där vi ger våra kunder rådgivning kring innovativa möjligheter och koncept som möter deras specifika behov. Jag samtalar dagligen med många typer av kunder inom flera olika delar av verksamheterna: från chefer, HR till tekniker och slutanvändare. Jag ger här två exempel som illustrerar den framtid vi fokuserar på. Även om de inte passar in exakt på din situation, så kanske du ändå hittar inspiration kring ditt framtida arbete med att föra verksamheten mot bättre mobila upplevelser, för interna och externa intressenter.

Livsviktiga resurser och processer

Behandlingsväntetider, effektivitet och brist på patientnärvaro är ett ämne som diskuteras konstant i media. Alla som har besökt sjukhuset för egen del eller tillsammans med nära och kära vet att en hög dos tålamod krävs i samma ögonblick som man går in genom dörren. Vi ser tydligt att läkare, sjuksystrar och andra medarbetare jobbar hårt, men i slutändan känner vi oss ändå inte nöjda med behandlingen – både som individer och som patienter. Förutom att väntetiden ibland kan kännas outhärdlig så är det i vissa fall även en fråga om liv och död. Av den anledningen är effektivitet av högsta vikt inom vården. Hos VMware arbetar vi globalt med att bidra till en effektivare sjukvård, genom att skapa mer dynamiska och säkrare former av kommunikation och dokumentation. Detta leder till avsevärt kortare väntetider och snabbare behandlingstider.

Effektiv akutvård med EUC, när varje sekund räknas

När en patient hämtas av ambulansen så påbörjas behandlingen direkt och ambulanspersonalen kan registrera livsviktig information på sina mobila enheter på en gång. Information om nödvändig behandling, mediciner och patientens hälsostatus sänds direkt till sjukhuset, tillsammans med ambulansens plats. Sjukhuset kan följa ambulansen i realtid och se dess förväntade ankomsttid. Vid ankomsten står personalen redo att ta över och briefingen har redan ägt rum – viktiga minuter sparas och rätt behandling kan påbörjas. När patienten påbörjar rätt behandling på sjukhuset så kan personalen logga in på valfri dator med sitt smart card. De får tillgång till rätt applikationer direkt och om de behöver flytta till en annan plats, t.ex. ett annat rum, så loggar datorn ut dem automatiskt. I det nya rummet loggas de in på samma session med sitt smart card, och alla öppna applikationer blir omedelbart tillgängliga. Säkerheten är en prioritet vid den automatiska in- och utloggningen, och personalen behöver inte komma ihåg ytterligare ett komplicerat lösenord när tiden är avgörande.

De bästa funktionerna för att optimera patientupplevelsen och minska väntetiden med EUC

 • Ambulansförare och läkare dokumenterar från valfri enhet: mobilt eller stationär dator, på ett säkert och enkelt sätt.
 • Samma välbekanta gränssnitt oavsett om man arbetar med medicinska journaler från en dator eller mobil enhet.
 • Erbjud personliga enheter i väntrummet i stället för en gammaldags TV:
  • Tillgång till personlig kalender för kommande samtal, behandlingar, etc.
  • Erbjud material såsom videos för diagnos, behandling och prognos – så att patienterna och familjemedlemmar är bättre informerade.
  • Erbjud underhållning som passar målgruppen, t.ex. spel till barn, SoMe till ungdomar och mycket mer.
  • Säker radering av enheten och snabb överlämning av enheten till nästa patient.
 • Beställ måltider direkt från sjukhussängen.

 

Du kan exempelvis läsa om det här fallet från Region Västra Götaland (VGR) kring VMware inom sjukvårdssektorn, eller om akutvård hos Angel MedFlight.

Framtidens imponerade kundupplevelse

Det finns gott om exempel på verksamheter som vill ge sina kunder en positiv upplevelse – och en upplevelse som höjer servicenivån.

Många kan känna igen sig i detta. Hela familjen är ute och shoppar och redan innan du går in i provhytten så frågar de om ni är klara snart. Du tar med dig ett par byxor och några tröjor för att prova, men storleken är inte rätt. Nu kan du antingen byta om till dina vanliga kläder, gå ut ur provhytten med prislappar hängandes från kläderna eller så kanske du lyckas påkalla ett butiksbiträde. Men var hittade du egentligen den där blå tröjan?

Tänk om du kunde ge kunderna möjligheten att se lagersaldot direkt från provhytten och dessutom kunna se andra alternativ som står till buds? Vilka färger och storlekar finns i butiken? Kanske också möjligheten att uppmärksamma en butiksanställd på den storlek de behöver, utan att kunden behöver lämna provhytten?

De bästa inspirerande funktionerna som du kan erbjuda kunderna inom detaljhandel

 • Ge kunderna access till din verksamhet via mobila enheter:
  • Tillgång till lagerstatus på specifika objekt.
  • Erbjud liknande varor för att inspirera kunderna.
 • Ge kunderna möjligheten att påkalla en anställd och meddela denne om typen av hjälp som behövs på förhand (t.e.x annan storlek eller färgval).
 • Erbjud betalning från provhytten och utanför kassakön (en extra bra idé under högtider såsom julshoppingen).
 • Säker leverans och radering av data från mobila enheter.

 

Vi berättar gärna om våra idéer vid mässor och möten, så att vi kan prata mer om de unika möjligheter som kan lyfta ditt företag. Men tills dess att vi möts personligen så kan du påbörja din resa här:

Du kan följa vår EUC-blogg här. Du kan också läsa den här artikeln om patientupplevelser, läsa mer på vår hemsida om optimering av detaljhandel eller uppleva våra lösningar genom att pröva våra kostnadsfria hands-on-labs om Digital Workspace.  Alternativt så kan du se hur man kommer igång med EUC här  eller om du ett specifikt use-case samt vill lära dig mer om tekniken och hur den implementeras, referensarkitekturer, nyheter i varje produkt, verktyg för implementation och design så besök Digital Workspace Tech Zone.


Kategori: Mobility

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

En innovationskultur som levererar – andra dagen på VMworld

VMwares Executive VP Ray O ‘Farrell öppnade upp dag två och diskuterade utmaningarna med digital transformation idag och i framtiden. Han välkomnade flera av sina olika kollegor upp på scenen för att berätta hur man bäst drar nytta av den moderna infrastrukturen och Ray betonade också att komplexa utmaningar kräver komplexa lösningar. Flera tekniska demonstrationer, […]

2 minut läs
Publicerades den 05/08/2019 av vmwaresweden

Ny undersökning: Bra digital arbetsmiljö attraherar medarbetare och gör dem mer stolta

I en digital transformation finns det en risk att allt fokus läggs på själva tekniken. För att som företag verkligen lyckas med transformationen, krävs dock fler faktorer med på tåget. Verksamheten behöver ha medarbetarna med sig, transformera såväl arbetssätt som kultur, och se värdet av att skapa en bra digital arbetsmiljö. Det här har vi […]

3 minut läs
Publicerades den 09/07/2019 av blogadmin

Innovativt införande av VMware-teknik i samband med OS

AV Rasmus Holtet Rüsz, SNR. Regi systemteknik, Japan, VMware KK När jag år 2005 anställdes av VMware som en av de första i Danmark, var jag inte medveten om den resa som väntade såväl rent mänskligt som professionellt. Min ingång till VMware, som då fortfarande var att betrakta som ett startup, blev i positionen som […]

5 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy