Appar och ännu mer appar – första dagen på VMworld

Publicerades den 05/11/2019 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

VMworld 2019 kickade igång med öppningstalet från VMwares CEO Pat Gelsinger, där han reflekterade över den naturliga spänningen mellan val och komplexitet. Även om detta är en utmaning som IT-branschen kontinuerligt måste anpassa sig till, kommer härifrån innovationer och genombrott som gör det omöjliga möjligt. De som behärskar multi-cloud kommer äga det kommande decenniet fortsatte han.

När Pat började arbeta var det en tydlig skillnad mellan hans digitala arbetsliv och vardagslivet. Idag har dessa flutit ihop och det är inte bara de som arbetar med teknik som får del av dess fördelar. Nästan alla delar av vårt vardagsliv innefattar teknik, och appar har drivit på denna utveckling ytterligare. Nyheter, bankärenden, social interaktion, hälsa, jobb… det mesta kan konsumeras och skötas från en app. Faktum är att antalet appar har ökat från 52 miljoner år 2009 till 335 miljoner år 2019. Ökningen kommer fortsätta och år 2024 förväntas antalet vara uppe i 792 miljoner appar!

VMware förstärker sin vision om en mjukvarudefinierad arkitektur oavsett app, moln eller enhet, med nya erbjudanden och strategiska samarbeten. En tacksam nyhet för oss i Sverige är att VMware Cloud on AWS blir tillgängligt i Stockholm. Stockholm är den femte platsen i Europa och den sjuttonde platsen i världen sedan bara två år. Detta kommer underlätta för svenska verksamheter som måste lagra sina data inom landets gränser. Se mer från Pats öppningstal här.

VMwares COO Sanjay Poonen var också uppe på scenen. Sanjay upprepade vikten av och de resultat som är möjliga när verksamheter investerar i den digitala arbetsplatsen, vilket bland annat rapporten med Vanson Bourne tidigare i år visat. Rapporten visade helt enkelt att en bra digital arbetsmiljö både attraherar medarbetare och gör dem mer stolta. Sanjay diskuterade också det senaste förvärvet av IT-säkerhetsföretaget Carbon Black, och vad som blir möjligt när vi bygger tillsammans. Se hela Sanjays föredrag här.

På eftermiddagen diskuterades mångfald och inkludering i Connect Café. Det var ett bra tillfälle att träffas och diskutera hur partner, kunder och VMware främjar mångfald och inkludering inom teknikbranschen.

Första dagen kunde vi konstatera att VMworld i Barcelona slagit besöksrekord med över 13 000 besökare från 101 olika länder. Vår hashtag #vmworld användes över 23 500 gånger under dagen!

Läs gärna bloggen från dag 2 och pressmeddelandet från VMworld.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

Publicerades den 13/01/2020 av vmwaresweden

Media alert: VMware Cloud on AWS kommer till Sverige – femte regionen i Europa

VMware meddelar att VMware Cloud on AWS blir tillgängligt i Sverige från den 10 januari 2020. Detta innebär att VMware Cloud on AWS har expanderat till fem europeiska regioner, och sjutton regioner världen över, på bara två år. Erbjudandet kommer göra det enklare för nordiska företag som vill lagra sin data lokalt, och som vill […]

Publicerades den 07/08/2020 av vmwaresweden

VMworld: ta del av den digitala upplevelsen med ditt nordiska team

Precis som med mycket annat så ställdes våra planer på kant i år. VMware har arrangerat sitt årliga evenemang VMworld i olika amerikanska och europeiska städer i över 15 år och hur gärna vi än vill träffas personligen på VMworld i Barcelona, så är det uppenbart att ett fysiskt evenemang inte är genomförbart i år. […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy