Appar och ännu mer appar – första dagen på VMworld

Publicerades den 05/11/2019 by vmwaresweden

VMworld 2019 kickade igång med öppningstalet från VMwares CEO Pat Gelsinger, där han reflekterade över den naturliga spänningen mellan val och komplexitet. Även om detta är en utmaning som IT-branschen kontinuerligt måste anpassa sig till, kommer härifrån innovationer och genombrott som gör det omöjliga möjligt. De som behärskar multi-cloud kommer äga det kommande decenniet fortsatte han.

När Pat började arbeta var det en tydlig skillnad mellan hans digitala arbetsliv och vardagslivet. Idag har dessa flutit ihop och det är inte bara de som arbetar med teknik som får del av dess fördelar. Nästan alla delar av vårt vardagsliv innefattar teknik, och appar har drivit på denna utveckling ytterligare. Nyheter, bankärenden, social interaktion, hälsa, jobb… det mesta kan konsumeras och skötas från en app. Faktum är att antalet appar har ökat från 52 miljoner år 2009 till 335 miljoner år 2019. Ökningen kommer fortsätta och år 2024 förväntas antalet vara uppe i 792 miljoner appar!

VMware förstärker sin vision om en mjukvarudefinierad arkitektur oavsett app, moln eller enhet, med nya erbjudanden och strategiska samarbeten. En tacksam nyhet för oss i Sverige är att VMware Cloud on AWS blir tillgängligt i Stockholm. Stockholm är den femte platsen i Europa och den sjuttonde platsen i världen sedan bara två år. Detta kommer underlätta för svenska verksamheter som måste lagra sina data inom landets gränser. Se mer från Pats öppningstal här.

VMwares COO Sanjay Poonen var också uppe på scenen. Sanjay upprepade vikten av och de resultat som är möjliga när verksamheter investerar i den digitala arbetsplatsen, vilket bland annat rapporten med Vanson Bourne tidigare i år visat. Rapporten visade helt enkelt att en bra digital arbetsmiljö både attraherar medarbetare och gör dem mer stolta. Sanjay diskuterade också det senaste förvärvet av IT-säkerhetsföretaget Carbon Black, och vad som blir möjligt när vi bygger tillsammans. Se hela Sanjays föredrag här.

På eftermiddagen diskuterades mångfald och inkludering i Connect Café. Det var ett bra tillfälle att träffas och diskutera hur partner, kunder och VMware främjar mångfald och inkludering inom teknikbranschen.

Första dagen kunde vi konstatera att VMworld i Barcelona slagit besöksrekord med över 13 000 besökare från 101 olika länder. Vår hashtag #vmworld användes över 23 500 gånger under dagen!

Läs gärna bloggen från dag 2 och pressmeddelandet från VMworld.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 24/01/2020 av vmwaresweden

VMware Cloud på AWS: Lär dig grunderna: Del 1

Som produktmarknadsförare har jag förmånen att få prata med kunder och partners på många evenemang och konferenser, så att jag kan förstå deras perspektiv på produkten – vad de vill lära sig, vad deras organisationsstrategi är och var vår produkt passar in i deras strategi. Efter att ha haft flera samtal med – och fått […]

Publicerades den 04/10/2019 av vmwaresweden

Gör ett hållbart avtryck

Vi på VMware inser att alla delar av vår verksamhet påverkar världen. Det är anledningen till att vi gör allt vi kan för att skapa en bättre framtid och ge mer tillbaka till miljön, samhället och den globala ekonomin än vi tar. Som ett led i denna strävan försöker vi vara så miljömässigt hållbara vi […]

Publicerades den 19/06/2019 av vmwaresweden

Dags för dig att sätta din prägel på framtiden – registreringen till VMworld har öppnat! 

I denna komplexa och digitaliserade värld med multi-cloud är det en rejäl utmaning att hitta de rätta verktygen för just dina behov. Det händer hela tiden nya saker i teknikbranschen, så det är viktigt att hålla koll på trender och uppdateringar som har betydelse för just din organisation. Därför jobbar vi hårt med att hjälpa […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy