Som ett Airbnb för din multi-cloud-miljö

Publicerades den 23/10/2019

Av: Robert Jensen, Lead Cloud Management specialist

Utan molnet skulle vi inte ha samma tekniska innovation och samma innovativa startups som vi har idag. Oj, hur skulle världen se ut utan Netflix eller Spotify, eller utan en av alla andra tjänster vi använder oss av varje dag utan att tänka på det? Under de senaste åren har det förekommit ett molnkrig mellan leverantörerna, vilket har ökat konkurrensen när det gäller erbjudande och pris. Något som i slutändan har gjort det attraktivt för både små och stora företag att titta på utbudet när det kommer till molnlösningar. Molnet har verkligen tagit fart på världsarenan, men också i vår lilla ankdamm i Norden. Samtidigt finns det också ett nytt hinder, som skuggar överblicken av infrastrukturen, och det är precis detta jag vill prata om här.

Man räknar med molnet

Vilken överraskning – vi måste nu inte bara förhålla oss till ett moln, utan flera! Det kan handla om den dagliga administrationen, men också molnsäkerheten kan vara en utmaning. Inte bara för verksamheten utan även för IT-avdelningen. Molnet måste vara effektivt och skalbart samt en bra affärsidé – allt på samma gång.

Vi arbetar med alla stora molnleverantörer och är en oberoende partner som kan hjälpa dig att skapa en överblick när du ska välja molnlösning. Vi är en mäklare eller som ett Airbnb för molnlösningar, och det innebär att du kan uppnå ett ännu större värde tack vare din molnstrategi, genom att välja den plats som ger ditt företag mest värde.

På VMware har vi smakat på vår egen medicin och vi gillade den. Vi har effektiviserat våra egna mjukvaruleveranser, vilket har inneburit högre kvalitet till lägre kostnader. Detta har gjorts av och med hjälp av vår egen programvara, för att utveckla våra egna produkter.

Fem snabba fakta om vår Cloud Management Platform  

Eftersom jag har jobbat med molnlösningar under så många år, tror jag att alla vid det här laget har hört vad det är vi har uppnått med vår Cloud Management Platform. Jag har dock upptäckt att detta inte alltid är fallet, så här finner du fem snabba (och kanske förvånande!) fakta:

 

  1. Vi samarbetar med alla större molnleverantörer: AWS, Azure och Google, samt våra lokala molnleverantörer.
  2. Du kan få en fullständig översikt över kostnader och fakturering tvärs över olika molnlösningar (både publika och privata).
  3. Vi integrerar med ditt favoritverktyg såsom Ansible, Puppet m.m.
  4. Du får en självbetjäningsportal för alla dina moln.
  5. Vi har en hel marknadsplats med färdiga applikationer, bara att ladda ner.

Se och hör om molnlösningar

Jag har spelat in en serie på nio videor som handlar om molnhantering från VMware för att specifikt visa hur administrationen kring vårt verktyg kan se ut. Du kan få en kort inblick i hur vi, till exempel, hjälper till att automatisera, gör skräddarsydda blueprints eller integrerar till dina andra verktyg samt mycket mer. Du kan titta på videoserien här.

För drygt ett år sedan gjorde jag en podcast med en av våra kunder, SimCorp. Här pratar vi om deras resa till automatisering och moln, samt vilket affärsvärde de har fått. Du kan lyssna genom din favoritpodcast-app eller följa denna länk.

Om du vill prova några av våra lösningar själv, vänligen besök vårt Hands on Labs. Det är gratis, och kräver bara en webbläsare, och så är du igång på några minuter.

Det finns också alltid möjlighet att prova våra produkter i 30 dagar. Se mer här.

För sjunde året i rad har VMware den ledande molnhanteringsplattformen enligt IDC.

 


Kategori: Nyheter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 16/07/2019 av vmwaresweden

Det nya mjukvarudefinierade datacentret sätter Porsche Informatik i förarsätet

Elektriska drivsystem, delningsekonomin, uppkopplade bilar och autonom bilkörning: med tanke på dessa trender har fordonsindustrin inget annat val än att byta kurs. Porsche Informatik – Porsche Holdings mjukvarukontrollcenter – är navet kring vilket denna dynamik kretsar. Banbrytande lösningar för mobilitetens framtid går bara att bygga på en grund av människor som har de verktyg de […]

3 minut läs
Publicerades den 28/08/2018 av vmwaresweden

Pressmeddelande: Det senaste från VMworld i USA

Under VMworld i USA lanserar VMware nya och förbättrade lösningar för att hantera utmaningar med multi cloud-miljöer. Med hjälp av VMware Cloud Services kommer IT-, utvecklings- och säkerhetsteam kunna hantera kostnader, processer, säkerhet och regelefterlevnad i flera moln på ett bättre sätt. Alltfler företag har en multi cloud-miljö och enligt Forrester har 89 procent av […]

3 minut läs
Publicerades den 13/05/2019 av blogadmin

CTO-AS-SERVICE – PÅ VÄG MOT HYBRID CLOUD

Af Jakob Will Thomsen Senior, Cloud Provider Manager – Danmark och Island Under 2018 växte cloud marknaden med 30 % och enligt Gartner kommer den växa ytterligare under 2019. Det kan kännas som att man navigerar genom en labyrint när man försöker överblicka fördelarna med olika cloud tjänster, och det kan vara ännu svårare att få en […]

3 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy