Gör ett hållbart avtryck

Publicerades den 04/10/2019 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Vi på VMware inser att alla delar av vår verksamhet påverkar världen. Det är anledningen till att vi gör allt vi kan för att skapa en bättre framtid och ge mer tillbaka till miljön, samhället och den globala ekonomin än vi tar. Som ett led i denna strävan försöker vi vara så miljömässigt hållbara vi kan vad gäller vår globala affärspraxis och verksamhet.

Det är därför vi gör som vi säger, från vårt globala åtagande för förnybar energi till den stora minskningen av energiförbrukningen och koldioxidutsläppen från IT som vår teknik levererar.

Men vi är bara i början av vår  resa. Vi inrättade visionen VMware 2020 år 2016. I den skissar vi vårt åtagande om att utvecklas i tre goda, viktiga riktningar:

  1. Våra produkter: Vi strävar efter att skapa innovativ teknik som bidrar till ett bestående, positivt värde för våra kunder och alla våra partner.
  2. Våra medarbetare: Vi skapar plattformar för en inkluderande miljö präglad av mångfald som berikar arbetslivet, privatlivet och samhället, medan vi inspirerar vår personal att ge mer än de tar.
  3. Vår planet: Vi gör mer än vår beskärda del för att vara så ekologiskt hållbara vi bara kan i vår globala affärsverksamhet.

 

En del av denna vision omfattade att minska våra koldioxidutsläpp, något vi uppnådde två år i förtid när vi blev koldioxidneutrala i hela verksamheten.

Tidigare i år hade vi glädjen att meddela att hela vår verksamhet nu försörjs med förnybar energi, än en gång före tidsschemat.

Vi är emellertid medvetna om att det finns mycket mer att göra, så det är viktigt att vi tittar närmare på alla aspekter för att minska vår påverkan.

Ett mer hållbart VMworld

Det är anledningen till att vi gör vårt yttersta för att göra VMworld Europe ännu mer hållbart i år.

Vi går t.ex. över helt till digitala skyltar och fokuserar våra insatser för att använda mindre papper under eventet. Förutom att allt vi gör handlar om att hjälpa företag att utvecklas från en digital grund, innebär bruket av VMworld App att vi inte har några papperskartor och att fler aviseringar skickas elektroniskt (och vi delar därför ut färre broschyrer och flygblad), samt en mer intuitiv upplevelse. Vi delar dessutom inte ut några nya anteckningsböcker på papper – allt handlar om att minska framställning och tryck av nya pappersprodukter.

Engångsartiklar i plast är också ett stort problem. I år ger vi bort påfyllningsbara vattenflaskor och ställer ut vattenkylare i lokalerna istället för vattenflaskor i plast för engångsbruk. Vi använder heller inte några sugrör i plast och uppmuntrar användning av burkar och glas när så är möjligt, och vi har väl synliga återvinningsstationer för att uppmuntra till återvinning.

Lokal innovation

På temat återvinning är våra ryggsäckar i år tillverkade av återvunna material. Vi vet att många sätter högt värde på sin ryggsäck, men vi erbjuder även möjlighet att donera den till välgörande ändamål i stället. Vi kommer heller inte att lägga några fysiska material från VMware i ryggsäcken, eftersom all litteratur du förmodligen kommer att behöva finns på vmware.com.

Vi samlar in namnskyltar och halsband i slutet av eventet så att de kan återanvändas. När du är mätt på de spännande sessionerna, informativa workshopparna och fina möjligheterna att nätverka ber vi dig lägga halsbandet i någon återvinningsbinge den sista dagen.

Mat måste man ju äta. Barcelona är berömt för sitt kök, och vi vill njuta av det och samtidigt stödja lokalsamhället. Det är anledningen till att all mat på eventet är lokal och säsongsbetonad. Vi undersöker även möjligheten att dela mat med lokalsamhället för att minska matsvinnet i största möjliga mån.

Vi minskar utsläppen om vi bara kan

Om man samlar ett par tusen människor, även i en stor stad som Barcelona, ökar man de lokala koldioxidutsläppen. Därför anstränger vi oss extra mycket för att uppmuntra folk att utnyttja kollektivtrafiken och samåka om det går. Det är lätt att ta sig till och från Fira Barcelona Gran Via, då det finns tre tunnelbanelinjer (varav en går direkt till flygplatsen) inom tjugo minuters promenadväg.

För att underlätta för dig att åka kollektivt får du T10-transportbiljetter när du registrerar dig (de gäller på tunnelbanelinjen 10 och på bussar, spårvagnar och tåg i zon 1 i Barcelona).

Ett litet steg på resan

Detta VMworld är bara ett litet steg på vår långa resa mot att minska vår påverkan och bidra till världen på ett hållbart sätt. Det är en kontinuerlig process. Vi har mycket mer att göra, och vi är fast beslutna om att lyckas.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 06/11/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware lanserar banbrytande innovationer på VMworld Europe 2019

Under VMwares stora kund- och partnerevent VMworld 2019 Europe tillkännager VMware nu en rad nya initiativ för sin mjukvaruarkitektur – anpassad för alla appar, moln och typer av enheter. De nya innovationerna spänner över hela VMwares teknikportfölj, men har ett särskilt fokus på inbyggd säkerhet och nya sätt för företag att bygga, driva och hantera […]

Publicerades den 29/08/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware levererar branschens enda kompletta mjukvarudefinierade nätverks- och säkerhetsstack byggd för multi-cloud

VMware lanserar nu en bred uppsättning nätverks- och säkerhetsinnovationer som ytterligare stärker företagets erbjudande för virtuella nätverk i molnet. VMwares mjukvarudefinierade nätverkslösningar har hittills installerats hos 13 000 kunder, hos 88 av de 100 största bolagen på Fortune 100-listan samt hos åtta av de tio största teleoperatörerna. Över 150 000 lokalkontor nås också med hjälp […]

Publicerades den 14/11/2018 av vmwaresweden

Sälj som hantverk

En stor utmaning för många säljare är att de inte alltid förstår produkterna och tjänsterna som de själva säljer. Det blir för stort fokus på att sälja, och för lite fokus på visionen och vad de nya lösningarna faktiskt innebär för verksamheten och kunden. IT-branschen är en bransch där det händer mycket och där det […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy