Datacentertransformation i Norden

Publicerades den 11/10/2019 by blogadmin
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

 

Av Ylva Fonselius, Nordic senior specialist Solutions ingenjör – HCI SDDC

Jag började på VMware Sverige i maj 2019, så jag är fortfarande ganska ny i företaget. Min ryggsäck är generellt sätt packad med kunskap från en annan leverantör och nu har jag blivit inbjuden till att göra ett inlägg här på bloggen för att berätta om omvandlingen jag har sett under de senaste åren och ge ett litet perspektiv på VMwares unika förhållningssätt till datacentret.

En av anledningarna till att jag tackade ja till att arbeta för VMware var att de har ett enormt starkt inträde på marknaden. De gör det möjligt för nordiska företag och organisationer att fatta strategiska beslut om sitt eget datacenter utan att ha de restriktioner som vanligtvis ingår i investeringar i IT-lösningar.

Andra producenter på marknaden behöver datacenterlösningar som är beroende av den underliggande plattformen och måste också se till att kunden stannar på samma plattform i framtiden. På VMware finns ett mer holistiskt förh ållningssätt till datacentret, vilket innebär en mer flexibel och oberoende strategi för infrastrukturen.

3 unika fördelar med en oberoende partner

Enligt min mening finns det flera unika fördelar med VMwares lösningar på marknaden.

Den självbestämmande och frihet som VMware kan erbjuda som en självständig partner innebär en enorm skillnad som är värd att satsa på. Nedan är de tre största fördelarna enlig mig.

 1. Individuell arkitektur. Där andra leverantörer behöver anpassa kunden till sin ”låda”, har VMware den unika fördelen att de kan samarbeta med många olika partners. Detta ger IT-lösningar som är helt skräddarsydda efter varje kunds behov.
 2. Frihet och proaktivitet. Förutom att lösningarna skräddarsys för den enskilde kunden ger det också ytterligare en fördel i framtida infrastrukturval. Det kan ske mycket på 3-5 år, där man traditionellt har varit tvungen att antingen förlänga ett dyrt supportavtal eller investerat i ny hårdvara. Genom att inte vara beroende av den underliggande hårdvaran, kan du ta friare och mer proaktiva beslut för din infrastruktur.
 3. Kunderna är olika och likaså önskemål om infrastruktur och framtida strategier. Infrastrukturer kan sättas ihop av olika lösningar inom Datacenter, Tjänster och Molnutbud. VMware har en unik molnhanteringsplattform som kan hantera Hybrid- och Multi-Cloud genomgående och ge en översikt över säkerhet, kostnader och m.m för Azure, Amazon och Google Cloud.

 

Bygga vidare på befintliga kompetenser

Jag har använt sommaren till att få erfarenhet av VMware-produkter i hela organisationen. Materialet är överväldigande och det finns allt ifrån läsning, podcast, webcast och en av de viktigaste: praktiska övningar. Det har varit en resa för att förstå utbudet av lösningar och detta har också gett mig en möjlighet att titta på infrastrukturerna med helikopterperspektiv.

Vid de möten jag har deltagit i, både medan jag har jobbat med VMware och tidigare, har jag ofta stöt på en av en CTO med frågor om kompetensen hos den lösning som erbjuds, mätt mot det team som ansvarar för lösningen internt.

IT-branschen har kommit en ny plats där silon bryts ned och där konsolidering har potential att främjas avsevärt. Du kan ha en ett tillvägagångssätt från lagringsvärlden, men din kunskap är nu användbar i alla silon. Kompetensen hos det traditionella datacentret behöver fortfarande användas, men det är dags att skaffa nya verktyg och kunskaper i bagaget.

Om du till exempel har har varit vSphere Administrator, har du redan en stor kunskap om vCenter och har kompetens inom administration och verktyg. Det unika försprång du har uppnått inom kompetens för virtualisering är du väldigt värdefull för den på den fortsatta resan i den digitala transformationen.

Om dina kunskaper är inom lagrings-eller nätverksvärlden, har du också gott om möjligheter att bygga på din befintliga specialitet och expandera till en mer holistisk kunskap om datacentret.

HCI

Mitt fokusområde på VMware är HCI. Detta är ett fokus jag har valt eftersom det är här som hela resan börjar när vi talar om digital transformation.

När jag pratar med våra kunder så känner jag till deras utmaningar och hur vi kan lösa dem med VMware vSAN. VMware vSAN plattformen enorm flexibilitet och möjlighet att skala så att du kan röra dig dit verksamheten behöver.

Kanske har du hört att vi har mer än 20. 000 kunder som redan kör vSAN. De har valt plattformen     eftersom den är en naturlig förlängning av din befintliga miljö och förenklar din infrastruktur.

Det finns många use cases för användning av vSAN, och här kommer några av dem:

 • VDI infrastrukturer
  • På grund av den höga prestandan för vSAN passar virtuella desktops som handen i handsken med vSAN-infrastruktur.
 • Fjärrkontor (Remote and Branch Office – ROBO)
  • Det är möjligt att hantera dina filialer från centralt håll eftersom du inte behöver lokala kompetenser för att administrera dina lösningar.
 • Disaster Recovery
  • Få lägre omkostnader för DR-strategin.
  • Hantera din DR-setup centralt via vSAN.
  • Kan kombineras med andra produkter som Site Recovery Manager och vSphere Replication

 

Jag är glad att jag har börjat denna transformation av mina egna färdigheter, de kommer komma till andävning uder resan till framtidens datacentret – jag hoppas att du vill vara med.

Läs mer här:

Om du vill veta mer, läs vad min kollega i Storbritannien Nick Cross har att säga om den digitala transformationen: https://blogs.VMware.com/emea/en/2019/03/a-Digital-Foundation-is-Key-to-Driving-Your-d Igital Transformation/

 

Kom också ihåg att besöka våra praktiska övningar, där du kan testa vår teknik överlag, utan kostnad eller förpliktelser:

Lightning Lab om vSAN:

https://My.VMware.com/en/Web/VMware/evalcenter?p=vSAN-hol-Lightning-20

 

Du hittar hela katalogen här:

https://labs.hol.vmware.com/hol/kataloger/katalog/1212

 

 

 


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 16/09/2019 av vmwaresweden

Informationssäkerhet räddar liv på Internationella Rödakorskommittén

Det pågår för närvarande 32 väpnade konflikter i världen, och antalet naturkatastrofer ökar snarare än minskar. Miljontals människor påverkas av dessa konflikter och kriser. En av de viktigaste uppgifterna för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) är därför att överbringa dem den hjälp de så brådskande behöver. Utöver det har den humanitära organisationen till uppgift att lindra mänskligt […]

Publicerades den 04/12/2018 av vmwaresweden

Möjliggör för partners att tjäna mer pengar

Det råder ingen tvekan om att företag måste installera miljöer med flera moln för att driva sin digitala transformation. Enligt forskning från Dell EMC är det tre gånger mer sannolikt att företag som snabbt implementerar hybridmoln, uppnår sina mål för sin digitala verksamhet än de som inte implementerar moln. Detta beror på att det inte […]

Publicerades den 14/11/2018 av vmwaresweden

Sälj som hantverk

En stor utmaning för många säljare är att de inte alltid förstår produkterna och tjänsterna som de själva säljer. Det blir för stort fokus på att sälja, och för lite fokus på visionen och vad de nya lösningarna faktiskt innebär för verksamheten och kunden. IT-branschen är en bransch där det händer mycket och där det […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy