Därför är molnleverantörer en avgörande länk mellan innovation och genomförande

Publicerades den 28/10/2019 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Hur ofta hör vi om företag som misslyckats för att de inte varit tillräckligt innovativa eller som slutade vara innovativa? Tänk på Nokia och Kodak. En gång var de giganter på sina respektive marknader, nu bara skuggor av sina forna jag. Anledningarna till att de och andra som dem har misslyckats är komplexa, ändå använder många en allmän brist på ’innovation’ som förklaring till problemen.

Vi värdesätter innovation över allt annat på dagens marknadsplats, men är det verkligen bara det allt handlar om? Enligt ‘Innovating the Exponential Economy’, en gemensam rapport från VMware och Cass Business School, handlar det mindre om att ta fram idéer och mer om utmaningen att omsätta dessa till framgångsrika lösningar och produkter.

I rapporten benämns det här ”genomförandegapet”, och rapporten säger också att företag kan överbrygga gapet med hjälp av innovationsprismat – att anställa rätt personer och använda rätt processer och tekniska lösningar. Om alla tre faktorerna finns på plats och fungerar effektivt tillsammans kan företaget både ta fram bra idéer och omsätta dem till verkliga lösningar och produkter.

Vad är det här för teknik? Även om varje företag har olika krav när det gäller IT, har alla innovativa företag det gemensamt att de utnyttjar kraften i cloud computing. Louise Östrom förklarar varför i sitt senaste blogginlägg, men kort finns det fem anledningar – enkelhet, skalbarhet, kraft, flexibel finansiering och möjligheter till genvägar.

Så företag som vill vara innovativa måste ha med cloud computing i sin verktygsuppsättning. Men de behöver hjälp. I takt med att företag blir mer applikationsorienterade börjar enheter kopplade till molnet spridas, bli mer komplexa och, potentiellt, placeras i informationssilon.

Samtidigt vill kunder inte vara begränsade i sina teknikval – de vill komma åt precis vad de behöver för att uppfylla sina förändringsmål.

Det är här rätt partner, och mer specifikt rätt molnleverantörer, kommer in. Kunderna söker efter expertis och kunnande som de inte har tillgång till eller vill hålla inom den egna organisationen. Molnleverantörer kan tillhandahålla det här.

Det handlar dock inte bara om att försöka sälja in en enstaka lösning. Vi lever i en multi-cloud-värld med verksamhetskritiska applikationer som måste omstruktureras, förflyttas eller som fungerar fristående, tillsammans med molnspecifika applikationer som kräver andra miljöer. Det är här informationssilon kan komma in. Det är därför molnleverantörer har en unik möjlighet att vara specialister på multi-cloud och leverera alla de här olika miljöerna. Plötsligt blir allt lättare för kunden. En kontaktpunkt utan att urvalet begränsas.

Molnleverantörer som agerar som verkliga partner och rådgivare, som de i VMware Cloud Provider Program (VCPP), kan tillhandahålla det digitala fundament som organisationer behöver för att stödja applikationer så att de fungerar optimalt, samtidigt som de har flexibiliteten som krävs för att kunna flyttas runt efter behov.

På det här sättet kan de vara en viktig länk mellan innovation och genomförande, samtidigt som de stödjer kunderna i arbetet med att börja inrätta de miljöer som krävs för att de ska uppnå sina förändringsmål. I slutändan kan det här hjälpa till att säkra deras framtid och möjliggöra de produkter och tjänster de behöver för att ligga före konkurrenterna på en mycket tuff marknad.

Jag är glad att kunna fortsätta konversationen under VMworld. Jag ser fram emot att träffa er i Barcelona!

Herve Renault, Senior Director, Head of Cloud Providers EMEA


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 10/10/2018 av vmwaresweden

Tre tips kring innovationsförmåga och lärdomar från en ”jätte-start-up”

Ett stort mått av oförutsägbarhet och en mycket hög förändringstakt innebär idag att många verksamheter inte kan förvänta sig att få både hängslen och livrem på en ny idé innan de väljer att gå vidare med fullskalig utveckling och utrullning. Trots detta visar en ny rapport, som Cass Business School och VMware tagit fram, Innovating […]

Publicerades den 09/12/2019 av vmwaresweden

Fem skäl till varför molnet kan hjälpa IT-chefer att överbrygga klyftan mellan innovation och verkställande

Innovation är den nya oljan. När företag står inför stigande förväntningar och digitala konkurrenter som presenterar lösningar som omkullkastar bransch efter bransch, är det viktigt för företagen att kunna förnya sig för att kunna säkra sin affärsverksamhet och öppna upp för framtida tillväxt. Men hur ofta ser vi exempel på företag som lyckas med detta? […]

Publicerades den 16/07/2018 av vmwaresweden

Träna dina innovationsmuskler!

Nyligen genomförde VMware tillsammans med Cass Business School i Storbritannien en studie över hur olika organisationers innovationsarbete. Många företagsledare underskattar snabbheten och omfattningen av den digitala transformationen. De flesta organisationer investerar i innovation och har utvecklat strategier för detta arbete men ofta brister det i genomförandet – att implementera nya affärsmodeller eller att omvandla idéer […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy