Informationssäkerhet räddar liv på Internationella Rödakorskommittén

Publicerades den 16/09/2019

Det pågår för närvarande 32 väpnade konflikter i världen, och antalet naturkatastrofer ökar snarare än minskar. Miljontals människor påverkas av dessa konflikter och kriser. En av de viktigaste uppgifterna för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) är därför att överbringa dem den hjälp de så brådskande behöver. Utöver det har den humanitära organisationen till uppgift att lindra mänskligt lidande, skydda befolkningens liv och hälsa, samt mänsklig värdighet. Ett väl fungerande IT-system med ny teknik är ovärderligt för ICRCs arbete: personal och frivilliga runtom i världen måste kunna kommunicera snabbt och enkelt med varandra och förlita sig på en säkra, globala anslutningar. Om så inte är fallet kan människors liv vara i fara. Med dess tekniska lösningar ger VMware avgörande bidrag till att säkra verksamheten för det största humanitära nätverket i världen och för att underlätta kommunikation.

Snabb och enkel drifttagning av servrar i hela världen tack vare VMware vSphere
ICRC:s personal och frivilliga sätts in över hela världen och måste snabbt få kontakt med huvudkontoret i Genève. I många fall har de inte IT-support på plats för detta ändamål. Tack vare datacentervirtualisering med VMware vSphere kan ICRC enkelt och snabbt sätta in nya tjänster runtom i världen för att tillgodose sin infrastrukturs komplexitet. De har filialer och läger i många olika länder. ICRC har nu fler än 1 500 virtuella maskiner på sitt datacenter i Genève. Säkerhetsaspekter är också viktiga vid datacentervirtualisering: det är anledningen till att vi använder NSX, vilket gör att vi kan mikrosegmentera de kritiska datafarmerna i våra datacenter.

Dataöverföringar kan vara skillnaden mellan liv och död
Säkerhet är också ett viktigt nyckelord när det gäller data från krisområden som ICRC samlar in från människorna som har påverkats. Genom att samla in personuppgifter kan ICRC få bättre överblick över situationen och lokalbefolkningens behov, särskilt om situationen är för farlig för att skicka personal till området. Genom denna datainsamling kan organisationen dessutom täcka in ett annat viktigt verksamhetsområde: informationen gör det möjligt att återförena familjer och underlättar för att lokalisera saknade personer. Men mycket skada kan åstadkommas med dessa data om de hamnar i orätta händer. För att inte äventyra människors liv i onödan behöver ICRC därför ett absolut säkert nätverk. Den humanitära organisationen hittade en lösning på detta problem med plattformen för nätverksvirtualisering VMware NSX® Data Center. Plattformen infördes smidigt i ICRCs miljö 2017 tack vare det mångåriga samarbetet mellan VMware och ICRC. Den hjälper ICRC att fortsätta med sitt arbete:

”Vi är en humanitär organisation och har därmed ett stort ansvar. Vi samlar bara in data av medmänskliga skäl. En dataläcka skulle allvarligt skada Röda korsets rykte”, sade Charlotte Lindsey-Curtet, ansvarig för digitalisering och data på ICRC.

Lindsey-Curtet hanterar en viktig förutsättning för ICRCs arbete. Organisationen finansieras huvudsakligen av frivilliga bidrag, så en stark profil och förtroende för uppriktigheten i det humanitära arbetet är nödvändig för dess överlevnad.

VMwares teknik bidrar till att stödja det viktiga arbete som Internationella Rödakorskommittén utför runtom i världen. Tack vare de VMware-produkter som används på ICRC kan organisationen fokusera på sitt uppdrag och hjälpa människor i krisområden när de behöver det.


Kategori: Business

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 16/11/2018 av vmwaresweden

Hur kan teknik främja välstånd både idag och i framtiden?

Om vi gör en historisk tillbakablick på befolkningstillväxten utifrån ett globalt perspektiv kan vi se en enorm ökning av befolkningen. Faktum är att från de senaste fem decennierna visar utvecklingen på en enorm tillväxt som vi aldrig hade kunnat förutsäga, vilket påverkas av faktorer som att medåldern skjutit i höjden och den förlängda livslängden vi […]

2 minut läs
Publicerades den 29/03/2019 av vmwaresweden

Vad du inte får missa på vFORUM i nästa vecka

VMwares vFORUM 2019 närmar sig med stormsteg och kommer att bjuda på en dag fylld med spännande möten, intressanta föredrag och stora idéer om framtidens teknik. På plats finns såklart vi, våra partners och kunder för att diskutera hur vi kan driva innovation med hjälp av den digitala transformationen. Här kommer lite hållpunkter från agendan […]

2 minut läs
Publicerades den 11/10/2019 av blogadmin

Datacentertransformation i Norden

  Av Ylva Fonselius, Nordic senior specialist Solutions ingenjör – HCI SDDC Jag började på VMware Sverige i maj 2019, så jag är fortfarande ganska ny i företaget. Min ryggsäck är generellt sätt packad med kunskap från en annan leverantör och nu har jag blivit inbjuden till att göra ett inlägg här på bloggen för […]

4 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy