CTO-AS-SERVICE – PÅ VÄG MOT HYBRID CLOUD

Publicerades den 13/05/2019

Af Jakob Will Thomsen Senior, Cloud Provider Manager – Danmark och Island

Under 2018 växte cloud marknaden med 30 % och enligt Gartner kommer den växa ytterligare under 2019. Det kan kännas som att man navigerar genom en labyrint när man försöker överblicka fördelarna med olika cloud tjänster, och det kan vara ännu svårare att få en uppfattning om vilka samarbetspartner som passar ens företags behov.

I slutet på januari 2019 vann VMware CRN:s ‘2018 Products of the Year‘ Award i hybrid cloud-kategorin. I samband med prisceremonin lade CRN bl.a. vikt på säkerhetsaspekterna i VMwares Hybrid Cloud-lösning som kombineras med fördelarna av att arbeta med de välbekanta verktygen i vCenter. Säkerhetsegenskaperna och möjligheterna når en ny höjd och binds samman i en hybrid cloud lösning som är resultatet av ett samarbete mellan VMware och AWS.

Med 500.000 kunder över hela världen är vi på VMware fokuserade på att fortsätta utveckla infrastrukturer och skapa mervärde för datacenter över hela världen. Vi skiljer oss på marknaden genom att optimera datacentret inifrån och därefter utvidga det i en cloud-lösning, och vi anser att det är möjligt att öppna dörren till en Multi-cloud world samtidigt som man har kontroll över sin data och kan överblicka sin infrastruktur.

Tillsammans med våra kunder står vi i dag starka på resan mot SDDC, och allt fler nordiska verksamheter använder våra software definierande lösningar för att optimera säkerheten och göra sina datacenter mer skalbara och dynamiska.

Att välja rätt samarbetspartner

En av de aspekter man ska fokusera på när man börjar undersöka efter en cloud strategi, är att hitta en kompetent partner som har kunskap om de specifika områden som ni har behov av i eran verksamhet. Den rätta samarbetspartnern ska förstå företaget och hjälpa till att optimera och transformera det på ett sätt som skapar en konkurrensmässig fördel på marknaden.

VMwares partners är en kvalitetsstämpel

För att samarbeta med VMware som Cloud Provider ska man leva upp till vissa krav gällande både utbildning och kompetens. VMwares partnerkrets består av både större och mindre partners, som var och en täcker en särskild del av marknaden. Det är därför möjligt att hitta en partner med en strategi för varje enskild bransch.

Vi har nyligen lanserat ett nytt certifikat, nämligen ‘VMware Cloud Verified’, som ges till de strategiska cloud leverantörerna.

Genom att välja en cloud leverantör som lever upp till kraven som ställs på en Cloud Verified Partner, som därmed har VMware Cloud Verified logon, får du tillgång till alla VMwares infrastrukturmöjligheter och verktyg. Det kan därmed bli en smidig process att expandera ert aktuella datacenter till publika cloud tjänster samtidigt som ni behåller verktygen ni känner till och som ni i dag administrerar er infrastruktur medoch då bli en hybrid cloud leverantör.

Tillför kompetens och verktyg till verksamheten

En av de mer dolda fördelarna som finns när man samarbetar med en cloud leverantör är att kunderna, utöver att få tillgång till teknisk kompetens, också får vägledning inom företagets utveckling. Flera cloud leverantörer erbjuder konsultering och rådgivning, som benämns CTO-as-a-service. Med denna rådgivning får du:

  • Kunskap om nya teknologier som kan transformera arbetsprocesser och bryta ner ineffektiva delar av verksamheten
  • Kunskap om var verksamheten inte är sammankopplad med IT
  • Bekräftelse på om en viss teknologi är relevant för företaget
  • Administrera compliance-risker

 

Det är inte enbart teknologier som skalas när man väljer en VMware cloud leverantör – du får även tillgång till kompetens och företags- och branschkunskap.

 

Vill du veta mer om hur VMware Cloud Providers kan hjälpa dig, kan du läsa vidare här: https://cloud.vmware.com/providers/

 

Om du vill veta mer om de affärsinriktade fördelarna med att arbeta med en cloud leverantör kan du lyssna på den här podcasten som spelades in på Island i april 2019

Via Apple-produkter: https://llk.dk/g1v4yo

Andra enheter: https://lnkd.in/d_23Mnp

 


Kategori: Business, Nyheter

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 04/12/2018 av vmwaresweden

Möjliggör för partners att tjäna mer pengar

Det råder ingen tvekan om att företag måste installera miljöer med flera moln för att driva sin digitala transformation. Enligt forskning från Dell EMC är det tre gånger mer sannolikt att företag som snabbt implementerar hybridmoln, uppnår sina mål för sin digitala verksamhet än de som inte implementerar moln. Detta beror på att det inte […]

4 minut läs
Publicerades den 09/07/2019 av blogadmin

Innovativt införande av VMware-teknik i samband med OS

AV Rasmus Holtet Rüsz, SNR. Regi systemteknik, Japan, VMware KK När jag år 2005 anställdes av VMware som en av de första i Danmark, var jag inte medveten om den resa som väntade såväl rent mänskligt som professionellt. Min ingång till VMware, som då fortfarande var att betrakta som ett startup, blev i positionen som […]

5 minut läs
Publicerades den 28/08/2018 av vmwaresweden

Pressmeddelande: Det senaste från VMworld i USA

Under VMworld i USA lanserar VMware nya och förbättrade lösningar för att hantera utmaningar med multi cloud-miljöer. Med hjälp av VMware Cloud Services kommer IT-, utvecklings- och säkerhetsteam kunna hantera kostnader, processer, säkerhet och regelefterlevnad i flera moln på ett bättre sätt. Alltfler företag har en multi cloud-miljö och enligt Forrester har 89 procent av […]

3 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy