VMware stärker CSP:er med molninfrastruktur redo för 5G

Publicerades den 28/02/2019

Under Mobile World Congress 2019 i Barcelona fokuserade VMware på innovationer som ska hjälpa CSP:er att ta del av möjligheterna inom 5G och molnekonomin. Företaget har dessutom fördjupat relationen med AT&T och Vodafone, utökat alliansen med Ericsson och startat ett nytt partnerskap med T-Systems. Detta är några exempel på att VMware är en beprövad och strategisk partner när det gäller molninfrastruktur för telekombranschen.

CSP:er måste övergå till ett virtualiserat moln som omfattar nätverk och IT för att maximera möjligheterna och minimera riskerna med 5G. VMware erbjuder branschens enda omfattande molnplattform för 5G och telekom. VMware Telco Cloud-plattformen är optimerad för att hantera både 4G och 5G – med en enda arkitektur som stöttar båda nätverken – vilket hjälper telekombranschen att bli redo för 5G snabbare.

– 5G befinner sig i en enorm utvecklingsfas och planeringsbeslut som fattas idag kommer att ha omfattande ekonomiska och operativa konsekvenser för telekombranschen framåt, säger Shekar Ayyar, vice vd för strategi och företagsutveckling och chef för Telco NFV Group på VMware. Genom att flytta bort från inflexibla och hårdvarudefinierade arkitekturer och rulla ut 5G som en fullt virtualiserad arkitektur, kommer telekombranschen konkurrera med nya mervärdestjänster och förbättra prestandan och den operativa effektiviteten i sina nätverk. VMware erbjuder idag den bästa grunden för en molnplattform för 5G och telekom.

Nyheter med kunder och partners

  • AT&T väljer VMware SD-WAN från VeloCloud för WAN av 5G service: AT&T arbetar med VMware SD-WAN från VeloCloud för att implementera 5G-funktioner i VMwares SD-WAN och ge företagen nya nivåer av nätverkskontroll. Den här transformativa kombinationen kan vara lösningen för företag som vill använda SD-WAN med ett 5G-nätverk med hög hastighet och låg fördröjning som sin primära eller sekundära WAN-anslutningstyp i kombination med andra transportanslutningar. Läs mer här.
  • Ericsson samarbetar med VMware för att transformera nätverk: Ericsson och VMware har tecknat ett globalt avtal som underlättar implementering och drift av en kombination av Ericssons applikationer och VMwares vCloud NFV-plattform för CSP:er. Avtalet är ett bevis på det nära samarbetet de två företagen har haft sedan 2012, och möjliggör för CSP:er att snabbare få intäkter från nya telekomstjänster. Läs mer här.
  • T-Systems väljer VMware Cloud på AWS för Hybrid Cloud Services: T-Systems ger sina kunder ett erbjudande av förvaltade tjänster på VMware Cloud på AWS. Tillsammans med VMware förenar företaget kundernas privata moln med VMware Cloud på AWS. Läs mer här.
  • Vodafone och VMware utökar användningen: Vodafone har utökat sin verksamhet på VMwares molninfrastruktur för att driva sitt nät och få operativ smidighet och kostnadseffektivitet. VMware är Vodafones primära strategiska partner för molntjänster och VMwares tjänster används av Vodafones operativa marknader runt om i världen. Läs mer här

 

Nya innovationer för att underlätta migrationen till 5G

VMware har lanserat nya och förbättrade lösningar för att underlätta migrationen till 5G utan att offra prestanda eller intäkter från befintliga nätverk. Dessa innovationer är inriktade på tjänstesäkring och nätverksvirtualisering, och är ett bevis på VMwares engagemang för att hjälpa kunderna att dra nytta av molnet. Läs mer här.

 

Läs pressmeddelandet i sin helhet här.

 

För mer information, kontakta vmware@text100.se

 

Om VMware
VMware driver världens komplexa digitala infrastruktur. Företagets erbjudande inom datacenter, mobilitet, nätverk och säkerhet ger en dynamisk och effektiv digital plattform till över 500 000 kunder världen över och stöttas av ett ekosystem med 75 000 partners. Företaget har sitt huvudkontor i Palo Alto i Kalifornien och firar 20 år av banbrytande innovationer för både företag och samhälle. Mer information finns på www.vmware.com


Kategori: Nyheter

Taggar: , , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 05/09/2018 av vmwaresweden

Vad kan ett virtuellt molnnätverk göra för ditt företag?

Närverket som fick dig dit där du är idag är inte samma nätverk som kommer ta dig framåt fortsättningsvis. Nya kraftfulla applikationer har blivit stommen för företag inom alla branscher, och uppkomsten av banbrytande teknik, såsom IoT och edge computing, betyder att appar och data nu finns överallt – i datacentret, i molnet, i sensorer […]

1 minut läs
Publicerades den 22/11/2018 av vmwaresweden

VMworld dag ett – teknikens superkrafter och de oändliga möjligheterna

Det fanns en spänning i rummet när Jean-Pierre Brulard, Senior Vice President och General Manager för VMware EMEA, intog scenen under VMworlds första dag. Med årets tema, som är ”Possible begins with you”, stod det klart att stora grejer skulle hända. Jean-Pierre påminde publiken om att 2018 är VMworlds 20-årsjubileum, och de 12000 deltagarna i […]

3 minut läs
Publicerades den 09/07/2019 av blogadmin

Innovativt införande av VMware-teknik i samband med OS

AV Rasmus Holtet Rüsz, SNR. Regi systemteknik, Japan, VMware KK När jag år 2005 anställdes av VMware som en av de första i Danmark, var jag inte medveten om den resa som väntade såväl rent mänskligt som professionellt. Min ingång till VMware, som då fortfarande var att betrakta som ett startup, blev i positionen som […]

5 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy