Pressmeddelande: Ericsson och VMware i globalt samarbete för att förenkla nätverksvirtualisering för CSP:er

Publicerades den 22/02/2019

Ericsson och VMware har ingått ett globalt partnerskap som kommer att förenkla implementering och drift av en kombination av Ericssons applikationer och VMwares vCloud NFV-plattform för CSP:er (Communication Service Providers). Avtalet befäster det nära samarbete de två företagen haft sedan 2012 och som gör det möjligt för CSP:er att snabbare kunna generera intäkter från nya telekomtjänster.

Avtalet omfattar såväl tekniskt samarbete som kompatibilitetstester av Ericssons portfölj av virtuella nätverksfunktioner, fakturering- och debiteringslösningar, automatisering och orkestrering, med VMwares vCloud NFV-plattform för att ge CSP:er snabbare, mer kostnadseffektiva och testade virtualiserade lösningar. Dessa lösningar blir viktigare när CSP:er i allt större utsträckning anammar en multi-cloud-strategi för att sänka kostnaderna och optimera resurserna.

– Vi har arbetat tillsammans med både Ericsson och VMware i många år och har implementerat Ericssons virtualiserade nätverksfunktioner EPC, PCRF, UDC, IMS och MSC, på VMware vCloud NFV, säger Matt Beal, Head of Technology, Strategy and Architecture på Vodafone. Kombinationen av programvara från båda företagen har gjort det snabbare att få ut nya tjänster på marknaden och möjliggör för våra kunder att fullt ut anamma möjligheterna med tjänster som VoLTE och 4G/5G.

– Detta avtal är utökar ytterligare den framgångsrika relation vi redan har med Ericsson, säger Honore LaBourdette, Vice President of Global Market Development, Telco NFV Group på VMware. Denna allians innebär ett mer koncentrerat samarbete för att integrera, optimera och skapa driftskompatibilitet i stor skala för våra kombinerade lösningar, vilket möjliggör snabb utrullning och implementering av VNF:er. Ericsson och VMware tillsammans gör att kunder snabbare får intäkter och möjliggör för operatörer att skapa branschledande innovativa kundupplevelser.

– Tillsammans med VMware är vårt gemensamma mål att kunna bistå CSP:er med vår enastående erfarenhet av att implementera och driva en miljö som kombinerar programvara från Ericsson och VMware och som spänner över hela miljön, säger Anders Rosengren, Head of Architecture and Technology, Digital Services på Ericsson.

För att möjliggöra för CSP:er att effektivt implementera och drifta virtualiserade kommersiella nätverk har de två företagen samarbeta tekniskt till exempel inom områdena Cloud Core och Cloud Communication, för att tillsammans bidra till att optimera prestandan i och utnyttjandet av plattformen för stora belastningar. Dessutom har företagen investerat i ett certifieringslabb, där Ericssons VNF och VMwares vCloud NFV-plattform driftskompatibilitetstestas, certifieras, verifieras, optimeras och dokumenteras.

Idag har Ericsson och VMware fler än 50 CSP:er som driver mobilnätverk med Ericsson VNF på en VMware vCloud NFV-plattform.

Ericsson och VMware kommer att presentera lösningar på Mobile World Congress 2019 i Barcelona.

För mer information och högupplösta bilder, vänligen besök www.ericsson.com/press eller kontakta Text100 Stockholm på vmware@text100.se

 

Om Ericsson
Ericsson gör det möjligt för tjänsteleverantörer inom kommunikationsbranschen att ta till vara på hela värdet av anslutning. Bolagets erbjudande spänner över nätverk, digitala tjänster, managed services och emerging business och är utformade för att hjälpa kunderna att bli digitala, öka effektiviteten och hitta nya intäktsströmmar. Ericssons satsningar på innovation har gett fördelar med telefoni och mobilt bredband till miljarder människor runt om i världen. Ericsson-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com

Om VMware
VMware driver världens komplexa digitala infrastruktur. Företagets erbjudande inom datacenter, mobilitet, nätverk och säkerhet ger en dynamisk och effektiv digital plattform till över 500 000 kunder världen över och stöttas av ett ekosystem med 75 000 partners. Företaget har sitt huvudkontor i Palo Alto i Kalifornien och firar 20 år av banbrytande innovationer för både företag och samhälle. Mer information finns på www.vmware.com


Kategori: Release

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 16/11/2018 av vmwaresweden

Hur kan teknik främja välstånd både idag och i framtiden?

Om vi gör en historisk tillbakablick på befolkningstillväxten utifrån ett globalt perspektiv kan vi se en enorm ökning av befolkningen. Faktum är att från de senaste fem decennierna visar utvecklingen på en enorm tillväxt som vi aldrig hade kunnat förutsäga, vilket påverkas av faktorer som att medåldern skjutit i höjden och den förlängda livslängden vi […]

2 minut läs
Publicerades den 29/08/2018 av vmwaresweden

VMware och Telia: Så omvandlas telekomnätet med virtualisering och molnlösningar

Mobila och trådlösa tekniker har genomgått systematiska generationsuppdateringar de senaste tre decennierna. Nästa uppdatering – 5G – är inte bara en stegvis uppdatering från 4G, utan ett betydligt större steg framåt. 5G utlovar mer effektivitet, förbättrad säkerhet, lägre fördröjning, ökad nätkapacitet samt 10 eller 100 gånger snabbare dataanslutningar. Dessutom ger 5G trådlös teknik bättre konvergens […]

2 minut läs
Publicerades den 16/07/2018 av vmwaresweden

Träna dina innovationsmuskler!

Nyligen genomförde VMware tillsammans med Cass Business School i Storbritannien en studie över hur olika organisationers innovationsarbete. Många företagsledare underskattar snabbheten och omfattningen av den digitala transformationen. De flesta organisationer investerar i innovation och har utvecklat strategier för detta arbete men ofta brister det i genomförandet – att implementera nya affärsmodeller eller att omvandla idéer […]

2 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy