Fokus på: Integrering av offentligt moln

Publicerades den 10/01/2019

Nu när vi gått in i 2019 tänkte vi dela med oss av en sammanfattning av några av de viktigaste nyheterna som stöttar våra strategiska IT-frågor.

Dessa hörnstenar definierar vår syn på det stöd som vi ger våra kunder. På VMware är vi fokuserade på att stötta deras digitala omvandling, från infrastruktur till leverans och säkerhet till slutanvändarens upplevelse. I detta inlägg ser vi på hur du kan stärka ditt offentliga moln och du kan även läsa våra andra inlägg om modernisering av datacenter, hur du kan stärka ditt digitala arbetsutrymme och omvandla säkerheten.

Molnet finns överallt. De hinder som satt i vägen för företag faller bort allteftersom storföretag får upp ögonen för möjligheten att använda olika miljöer för att stötta deras omvandling. Enligt Gartner förväntas marknaden för offentliga molntjänster ensamt öka med 17,3 procent 2019 till totalt 206,2 miljarder dollar, från 175,8 miljarder dollar 2018.

En sömlös upplevelse i alla miljöer

VMware anser att molnet är det enda sättet som företag, vare sig inom den privata, offentliga eller tredje sektorn, kommer att kunna skalanpassa och utöka verksamheten på ett konkurrenskraftigt, smidigt och kostnadseffektivt sätt. Vi inser att det inte finns någon silverkula – som Louise Östrom, vice CEO för moln inom EMEA på VMware, sa tidigare under året, kommer leverantörer bara att bli mer och mer specialiserade, inte mindre. Lägg sedan till att försöka digitalisera ett globalt företag, så får du som resultat en komplex blandning av privata och offentliga moln och lokala resurser med applikationer som behöver dela data med alla dessa miljöer. Därför är det viktigt att våra kunder har möjlighet att glädja sig åt en konsekvent, sömlös upplevelse på alla sina plattformar.

Utrullningar och utbyggnad för att nå nya målgrupper

Därför fortsätter vi att sätta fokus på att integrera det offentliga molnet. För detta ändamål är vår fortsatta relation till med Amazon Web Services, vid utbyggnaden av VMware Cloud på AWS, avgörande för att stötta kunder så att de har de rätta förutsättningarna som passar deras behov. Under året har vi utvecklat detta kundlöfte – först genom vår utrullning av tjänsten till AWS London-region i mars. Detta följdes tätt i fotspåren på första årsdagen av ytterligare utbyggnad till Sydney och förbättrade möjligheter, som alla lanserades på VMworld 2018 US.

Som om inte det räckte avslutade vi året med en riktig slutinsats – vi lanserade tjänsten i fler regioner i Europa och USA, samt ytterligare säkerhetsfunktioner.

Denna nästan kontinuerliga ström av nyintroduktioner återspeglar våra partners och kunders entusiasm för VMware Cloud på AWS. Vi driver ju faktiskt ett företag – om det inte finns någon marknad för en produkt, skulle vi inte kunna utöka och erbjuda den till en bredare publik. Faktum är att vi redan nu, mindre än 18 månader efter lanseringen, har ett kontinuerligt tillflöde av nya kunder som använder tjänsten för att ge dem tillgång till det ledande offentliga molnet på marknaden, på ett sätt som fungerar med deras egna och lokala resurser.

Företag som Stagecoach ville ta avstånd från eget ägande och hantering av hårdvara för att bygga en mer flexibel digital grund. De gjorde det genom att migrera några av deras mest affärskritiska applikationer till VMware Cloud på AWS, vilket gjorde att Stagecoachs IT-team kunde fokusera på att skapa nytt värde inom verksamheten.

Sedan har vi Trend Micro som kompletterar sitt befintliga VMware vSphere-baserade privata moln med VMware Cloud på AWS. Detta gör det möjligt att enkelt och snabbt migrera arbetsbelastningar till ett offentligt moln för att växa i takt med efterfrågan utan inverkan på applikationers aktiva tid.

Ett verkligt hybridmoln

Det handlar dock inte bara om VMware Cloud på AWS. Vid VMworld 2018 Europe pratade vi om tillväxten av vårt partnerskap med IBM med hjälp av nya erbjudanden för att påskynda företagets introduktion av hybridmoln. VMwares CEO Pat Gelsinger sammanfattade det när han sa: ”De senaste framstegen i vårt förhållande gör det möjligt för kunder att flytta, modernisera och driva alla sorters applikationer – VM eller paketerade, traditionella eller affärskritiska – i IBM:s moln.”

Hantera kostnader effektivt

Ett partnersamarbete är ett fantastiskt sätt att bygga ut vårt ekosystem till fördel för kunderna. M&A är ett annat sätt att lägga till nya tjänster, kapacitet och kompetens. I oktober slutförde vi förvärvet av CloudHealth Technologies, vilket gav våra kunder tillgång till en molnplattform som analyserar och hanterar kostnader, användning, säkerhet och prestanda centralt för inbyggda offentliga moln.

Det har varit ett fantastiskt år inom integration av det offentliga molnet – och 2019 kommer att bli ännu bättre, med ytterligare utbyggnad av VMware Cloud på AWS och andra stora partnerskap i kikaren.

För att få veta mer om vägen till sömlös integration av hybridmoln kan du läsa den här praktiska guiden.


Kategori: Nyheter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy