Möjliggör för partners att tjäna mer pengar

Publicerades den 04/12/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Det råder ingen tvekan om att företag måste installera miljöer med flera moln för att driva sin digitala transformation. Enligt forskning från Dell EMC är det tre gånger mer sannolikt att företag som snabbt implementerar hybridmoln, uppnår sina mål för sin digitala verksamhet än de som inte implementerar moln.

Detta beror på att det inte finns ett enskilt moln som kan göra allt perfekt. I slutändan är så kallad cloud computing bara ett verktyg för att leverera applikationer och information i användarnas händer – oavsett enhet – och låsa upp digitaliseringsmöjligheterna. Resultatet är att ett företag kan upptäcka att de har en mix av olika miljöer, som ofta används av olika enheter och för en rad olika ändamål. Dessa miljöer har mognat, men IT-avdelningar tvingas nu hitta sätt att hantera dem effektivt, se till att de uppfyller organisationens krav och få ut det mesta av sina molninvesteringar.

De har en lång väg att gå. Enligt IDC har mindre än tio procent av de europeiska organisationerna tagit tillräckliga steg för att skapa en riktig strategi för flera moln. Det betyder dock inte att de inte redan har flera molnmiljöer, gamla datacenter eller appar som de behöver modernisera för den digitala eran. Det betyder att de kanske inte ingår i en sammanhängande strategi eller i en operativ standardisering som är viktig för att ha en smidig och skalbar molninfrastruktur.

Detta görs mer komplicerat av det faktum att företagen också kämpar för att hitta tillräckligt många människor som faktiskt kan göra jobbet och som kan hjälpa till att driva den digitala transformationen. Alla vill ha talanger med kunskapen och förmågan att köra molnmiljöer korrekt. Resultatet är att rekryteringar tar tid och kan vara dyrt.

Det hela resulterar i en stor utmaning, men också stora möjligheter – speciellt för partners som levererar affärs-IT till kunder. Som Carl Brooks, analytiker för tjänsteleverantörer, managed services och hosting vid analysföretaget 451 Research säger: ”Partners inom tjänsteleverantörer framstår som den viktigaste länken mellan företag och deras önskade leverantörer av molninfrastruktur. De ger den kompetens, det arbete och de erfarenheter som krävs för att kunna flytta i takt med dagens marknadskrav. För leverantörer innebär det att deras partners kan tjäna mer pengar på att sälja mer mjukvara, vilket i sin tur blir en viktig väg till marknaden för molnplattformar med så bred bas som möjligt.”

Partners måste själva ha tillräckligt med kunskap för att välja rätt molnmiljöer för sina kunders affärsbehov. Det betyder att de måste arbeta med leverantörer för att utveckla tjänster och lösningar som uppfyller kundernas krav.

Därför tillkännagav vi nyligen utbyggnaden av VMware Cloud Provider-plattformen. Detta för att hjälpa våra partners att fånga upp övergången till flera moln och leverera nya, differentierade tjänster till sina kunder, som underbyggs av vår molninfrastruktur.

De senaste innovationerna på plattformen möjliggör för partners att både modernisera VMware-baserade moln och expandera hanterade tjänster med flera moln. Vi tillkännagav också utbyggnaden av nya och förbättrade tjänster på VMware Cloud på AWS som levereras, säljs och stöds av vårt partnernätverk. VMware Cloud på AWS tar VMwares mjukvarudefinierade datacenter till AWS Cloud, vilket gör det möjligt för kunder att köra produktionsapplikationer över VMware-baserade hybridmolnmiljöer med optimal åtkomst till AWS-tjänster och robust katastrofskydd.

De senaste förändringarna drivs av vår pågående dialog och vårt samarbete med partnernätverket. Partners är viktiga för VMwares framgång – och de är vår länk till kunden, vilket hjälper oss att förstå vilka företag som behöver navigera i sin egen transformation och utnyttja de nya möjligheter som presenteras av den digitala eran. Det är därför vi har arbetat med dem för att stödja de tjänster som kunderna vill ha, som ni kan läsa:

”Företag i alla storlekar är under press för att leverera en överlägsen kundupplevelse baserat på smidig IT genom att göra en stor omställning till en kombination av managerade privata och offentliga moln. Men att flytta befintliga applikationer, leverera nya applikationer och funktioner samt optimera verksamhet i molnet kan vara komplext, säger Peter FitzGibbon, vice VD och VMware-ansvarig på Rackspace. ”Rackspace samarbetar med VMware för att hjälpa våra gemensamma kunder att navigera bland utmaningarna och maximera värdet av att implementera en multi-cloud-strategi som levereras som en tjänst. VMware fortsätter att leverera nya innovationer som gör det möjligt för oss att kombinera nya och differentierade managerade moln-erbjudanden med vår Fanatical Experience och leverera strategisk flexibilitet, optimal ekonomi och lättare migration till våra kunder.”

Att välja rätt infrastruktur för att stödja en organisations digitala ambitioner är komplicerat –  det finns inget färdigt recept, och det finns inte möjlighet att vänta på att en allsidig lösning ska dyka upp. När kunderna börjar inse vad ett sammanhängande strategiskt mångsidigt förhållningssätt till molnet innebär, så finns en stor möjlighet för partners att tjäna pengar på molnet genom att låsa upp nya möjligheter.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 19/11/2018 av vmwaresweden

”Det finns inget du inte kan göra”

Under de senaste fyra decennierna har vi lyckats göra fantastiska framsteg i vår utveckling tack vare tekniska framgångar. Utvecklingen gör att vi kan göra ännu mer och ännu snabbare. Tekniken ger också verktyg inför framtiden – för att lyckas skapa en rättvisare, friskare och mer hållbar värld att leva i. Det råder ingen tvekan om […]

Publicerades den 11/10/2019 av blogadmin

Datacentertransformation i Norden

  Av Ylva Fonselius, Nordic senior specialist Solutions ingenjör – HCI SDDC Jag började på VMware Sverige i maj 2019, så jag är fortfarande ganska ny i företaget. Min ryggsäck är generellt sätt packad med kunskap från en annan leverantör och nu har jag blivit inbjuden till att göra ett inlägg här på bloggen för […]

Publicerades den 22/02/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: Ericsson och VMware i globalt samarbete för att förenkla nätverksvirtualisering för CSP:er

Ericsson och VMware har ingått ett globalt partnerskap som kommer att förenkla implementering och drift av en kombination av Ericssons applikationer och VMwares vCloud NFV-plattform för CSP:er (Communication Service Providers). Avtalet befäster det nära samarbete de två företagen haft sedan 2012 och som gör det möjligt för CSP:er att snabbare kunna generera intäkter från nya […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy