VMworld dag två – möjlighetens pionjärer

Publicerades den 23/11/2018

Det fanns en rockstjärneatmosfär i luften, när Sanjay Poonen, VMwares Chief Operating Officer, steg upp på scenen under VMworlds andra dag. Han blev utan tvekan hjälpt av livebandet som spelade en upplyftande version av George Michaels hit Freedom! ’90, samtidigt som Sanjay själv sjunger ordet “freedom” ut publiken. Med den överväldigande energin i rummet stod det klart att allting var möjligt.

Utvecklingen har varit god

Sanjay började sessionen genom att ta oss igenom en kort historia av VMware. Han talade om resultaten av utvecklingen de senaste 20 åren – inklusive servervirtualisering, mjukvarudefinierat lagringsutrymme och nätverk samt dagens Virtual Cloud Network.

Han avslöjade några imponerande nyheter, bland annat att VMware har gjort det möjligt för många företag att göra stora drifts- och kapitalbesparingar och att VMware har blivit erkänt som ledare i Gartners Magic Quadrant för WAN Edge Infrastructure under 2018.

Kunder har förbättrat personal- och kundupplevelsen

Men det handlade inte bara om VMware. Kundernas bedrifter lyftes också fram. Sanjay presenterade flera representanter från olika företag, inklusive Vodafone, Rentokil och Playtika. De pratade entusiastiskt om den framgång som de har haft med VMwares hybridmolnlösningar för att driva på företagets smidighet, flexibilitet och tillväxt.

Man tittade också på framgångarna för Workspace ONE. Eileen Jessop, CIO på The Christie, ett cancercenter i Manchester, berättade hur plattformen förbättrade bland annat personalupplevelsen. Andrew Plunkett, vice vd för Digital Workspace på Airbus, pratade om hur Workspace ONE hjälpt till att göra deras komplexa driftssystem mycket enklare, medan Fargia Lamrabet från Louvren Abu Dhabi berättade hur det förbättrade museets besöksupplevelse.

Hur ska vi forma tekniken i framtiden?

VMwares Chief Marketing Officer, Robin Matlock, kom sedan upp på scenen och presenterade ytterligare intressanta insikter på temat. Hon nämnde att VMwares 20-årsjubileum är ett optimalt tillfälle att se tillbaka på tidigare prestationer och samtidigt blicka framåt. Hur ska vi forma tekniken för att göra goda handlingar under de kommande två decennierna?

För att utforska frågan i detalj introducerade hon Martha Lane Fox på scenen. Som en filantrop, affärskvinna och offentligt anställd gav Martha oss en mångfacetterad syn på kraften i teknik för att forma och förändra världen. Det var ett inspirerande och tankeväckande tal som berörde allt från mångfald, personlig och affärsmässig motståndskraft och behovet av att behålla folks tillit till tekniken vid liv.

“Oavsett vilken del av tekniksektorn du är i, är det viktigt att fråga om sammanhanget för det du bygger,” berättade Martha. “Kommer det att fördjupa befintliga ojämlikheter eller krympa dem?” I dagens politiskt spända värld fick ett sådant uttalande märkbar effekt hos publiken

När Martha och Sanjay talade om möjlighetens pionjärer, roade sig 12 000+ personer i VMworld Europe-publiken med specialiserade breakout-sessioner, expertledda paneler och hands-on-labbar. Några av våra höjdpunkter inkluderade ”Transforming Security in a Cloud & Mobile World”-session och Kubernetes (alla pratar Kubernetes i år).

För mer detaljer kan du se alla händelser från andra dagen under VMworld här.

 


Kategori: Event

Taggar: ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 28/02/2019 av vmwaresweden

VMware stärker CSP:er med molninfrastruktur redo för 5G

Under Mobile World Congress 2019 i Barcelona fokuserade VMware på innovationer som ska hjälpa CSP:er att ta del av möjligheterna inom 5G och molnekonomin. Företaget har dessutom fördjupat relationen med AT&T och Vodafone, utökat alliansen med Ericsson och startat ett nytt partnerskap med T-Systems. Detta är några exempel på att VMware är en beprövad och […]

3 minut läs
Publicerades den 16/09/2019 av vmwaresweden

Informationssäkerhet räddar liv på Internationella Rödakorskommittén

Det pågår för närvarande 32 väpnade konflikter i världen, och antalet naturkatastrofer ökar snarare än minskar. Miljontals människor påverkas av dessa konflikter och kriser. En av de viktigaste uppgifterna för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) är därför att överbringa dem den hjälp de så brådskande behöver. Utöver det har den humanitära organisationen till uppgift att lindra mänskligt […]

3 minut läs
Publicerades den 14/11/2018 av vmwaresweden

Sälj som hantverk

En stor utmaning för många säljare är att de inte alltid förstår produkterna och tjänsterna som de själva säljer. Det blir för stort fokus på att sälja, och för lite fokus på visionen och vad de nya lösningarna faktiskt innebär för verksamheten och kunden. IT-branschen är en bransch där det händer mycket och där det […]

3 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

*

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy