VMworld dag ett – teknikens superkrafter och de oändliga möjligheterna

Publicerades den 22/11/2018
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Det fanns en spänning i rummet när Jean-Pierre Brulard, Senior Vice President och General Manager för VMware EMEA, intog scenen under VMworlds första dag. Med årets tema, som är ”Possible begins with you”, stod det klart att stora grejer skulle hända.

Jean-Pierre påminde publiken om att 2018 är VMworlds 20-årsjubileum, och de 12000 deltagarna i Barcelona gjorde det till ett rekordår. Han talade om hur vi lever under den tekniska revolutionen, där nyckeln till framgång är tron ​​på omvandling och ett engagemang för framtiden.

Han räckte sedan över till Pat Gelsinger, CEO VMware, som talade om VMwares framgångar när det gäller tre saker – modernisera servrar, enheter och hårdvarunätverk. Det var inspirerande att höra om hur arbetssätt i silos har utrotats tack vare en överbryggad syn på processer genom vSphere, Workspace ONE och VMware NSX.

Särskilt starkt var VMwares engagemang att verka som en god kraft – vi har alla har ett ansvar att se till att tekniken både gynnar människor och skapar vinst. När Pat sa att VMware nu är ett koldioxidneutralt företag möttes han av stora applåder.

Han fortsatte berätta: ”Idag lever vi i en tid präglad av tekniska superkrafter – molnet, mobilen, Al och IoT. Tillsammans skriver de historia som aldrig förr”. Det var detta som satte tonen för de övriga tillkännagivandena under VMworld.

Den nya metoden – lär dig, lås och anpassa
Vijay Ganti, Director of Product Management och ML / AI Research, och Ray O’Farrell, Executive Vice President och CTO på VMware, kom upp på scenen och demonstrerade vSphere Platinum. De talade om hur de använde maskininlärning för att lära ut ”bra” beteenden och visade hur man lärt ut att anpassa och låsa förändringar i appen – fokusera och tillåt det som är bra, istället för tvärtom. Med en sådan plattform blir det möjligt för organisationer att tänka om kring sin säkerhetsstrategi och markant minska antalet attackytor.

Partnerskapet med IBM blir större och bättre
Därefter introducerade Pat Arvind Krishna, Senior Vice President för Hybrid Cloud och forskningschef på IBM, som passionerat talade om resultaten VMware och IBM tillsammans har gjort för att påskynda resan mot hybridmoln. Arvind berättade om en rad spännande tillkännagivanden, inklusive de nya verksamhetskritiska molnen, ökad integration mellan VMs och containrar och en ny IBM Watson och VMware integration. Det stod klart att innovation är det viktigaste elementet för att få detta partnerskap att gå framåt.

Project Dimension tar ett steg framåt
Project Dimension tillkännagavs första gången under VMworld US 2018 och under VMworld Europe 2018 meddelades att Project Dimension kommer i en betaversion. Genom att ta snabbheten från molninfrastruktur som tjänst och fysiskt föra det dit där infrastruktur behövs, kommer projektet kunna göra det mesta av det de privata och offentliga molnen samt edge computing kan.

VMware Blockchain kommer i beta
VMware Blockchain var en annan nyhet och kommer integreras i VMwares befintliga verktyg för att hjälpa till att skydda nätverk och funktioner som behövs för företag som använder blockchain. Pat nämnde hur VMware samarbetar med Dell Technologies, Deloitte och WWT för att utveckla och stötta denna nya satsning.

Andra nyheter inkluderade förvärvet av Heptio (ett ledande företag i det öppna Kubernetes-ekosystemet), att VMware Cloud på AWS kommer till ytterligare två regioner detta kvartal och utvecklingen av ett VMware PKS-kompetensprogram under första kvartalet 2019.

Börjar möjligheterna med AI?
På eftermiddagen stod AI – A New Era of Trust & Technology på agendan med professor Brian Cox, VMware EMEA CTO Joe Baguley, grundare av Decoded Kathryn Parsons MBE, futurist Sophie Hackford och creative.ai-grundaren Alex Champandard. Denna stjärnspäckade panel täckte allt från varför vi inte har besökts av utomjordingar ännu, till autonoma AI-ledda företag i framtiden som härskar verksamheter utan behov av människor.

Alex Champandard sa bland annat: ”AI blir i likhet med den industriella revolutionen väldigt inflytelserik. Företag med bäst AI, är också de som har de bästa människorna bakom sin AI.” Framtidens AI börjar verkligen med dig – med de tekniska proffsen och människorna som utvecklar vår bransch.


Kategori: Event

Taggar: , , , , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 16/07/2018 av vmwaresweden

Träna dina innovationsmuskler!

Nyligen genomförde VMware tillsammans med Cass Business School i Storbritannien en studie över hur olika organisationers innovationsarbete. Många företagsledare underskattar snabbheten och omfattningen av den digitala transformationen. De flesta organisationer investerar i innovation och har utvecklat strategier för detta arbete men ofta brister det i genomförandet – att implementera nya affärsmodeller eller att omvandla idéer […]

2 minut läs
Publicerades den 16/11/2018 av vmwaresweden

Hur kan teknik främja välstånd både idag och i framtiden?

Om vi gör en historisk tillbakablick på befolkningstillväxten utifrån ett globalt perspektiv kan vi se en enorm ökning av befolkningen. Faktum är att från de senaste fem decennierna visar utvecklingen på en enorm tillväxt som vi aldrig hade kunnat förutsäga, vilket påverkas av faktorer som att medåldern skjutit i höjden och den förlängda livslängden vi […]

2 minut läs
Publicerades den 22/03/2019 av vmwaresweden

Den digitala transformationen bereder vägen för en förbättrad interaktion med kunderna i CaixaBank

Digital transformation är ett allt mer relevant ämne i alla branscher och bankväsendet är inget undantag. CaixaBank är den ledande privatbanken i Spanien med mer än 16 miljoner kunder och den anses som en av de mest innovativa i världen. Med en marknadsandel på 32 procent har CaixaBank den största digitala kundbasen i landet. För […]

2 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy