Sälj som hantverk

Publicerades den 14/11/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

En stor utmaning för många säljare är att de inte alltid förstår produkterna och tjänsterna som de själva säljer. Det blir för stort fokus på att sälja, och för lite fokus på visionen och vad de nya lösningarna faktiskt innebär för verksamheten och kunden. IT-branschen är en bransch där det händer mycket och där det kan vara svårt att förstå vad lösningarna innebär för olika företag. Därför blir kundförståelsen och story telling ännu viktigare.

Denna utmaning har VMwares Sverigechef Per Gustafsson valt att bemöta genom att anordna ett talangprogram för säljare från Atea och Dell. Förra årets talangprogram blev en riktig succé, och det rådde därför ingen tvekan om att programmet skulle få en andra upplaga i år. Per besökte själv Atea och Dell för att hålla en presentation om programmet. Därefter fick företagens unga säljare ansöka och motivera varför de skulle antas. Programmet hade ett hundratal sökanden och fem deltagare från respektive företag valdes ut.

– Talangprogrammet har pågått under hela 2018 och vi som deltagit fick möjligheten att besöka VMwares stora event VMworld nu i november. Hela programmet har varit jättelärorikt och mötena under året har haft olika inriktningar. Vi har fått möta kunder såsom SAAB och Skistar, lära oss mer om olika lösningar och framförallt lära oss mer om sälj som ett hantverk, förklarar Igor Lilja, säljare och en av deltagarna från Atea.

Idé på export
Eftersom talangprogrammet har blivit en så stor succé i Sverige pågår det diskussioner om hur detta kan tas vidare till fler länder och marknader, men helt enkelt är det inte.

– Per är verkligen så passionerad och har tagit sig an oss som individer. Jag tror faktiskt att det kan bli en liten utmaning att ta vidare detta koncept. Per är liksom själen i hela programmet och det är inget som helt kan kopieras, men det ska bli intressant att se. Alla unga säljare hade verkligen fått nytta av ett liknande program, säger Terese Brännström, säljare och en av deltagarna från Atea.

Allt är inte frid och fröjd
Deltagarna uppskattar alla nya säljverktyg de har fått. De säger sig verkligen ha förstått innebörden att grundligt förbereda ett kundmöte med frågeställningar för att ta sig an kunden de möter. Fokusera mer på hur du kan hjälpa kunden och inte på att sälja mer – om du är till hjälp, kommer säljet som en bonus.

– Jag uppskattar verkligen att Per har varit så ärlig och delat med sig av sina misstag. Det är verkligen okej att misslyckas och du kan dessutom lära dig något från det. Jag tycker att det är viktigt att vi har lyft psykisk ohälsa – det är ett stort samhällsproblem, inte minst bland oss unga, säger Amina Henaien, säljare och en av deltagarna från Dell.

Amina fortsätter:

– Jag är så stolt att jag har varit en del av talangprogrammet. Jag har lärt mig så mycket och detta har verkligen öppnat många dörrar för mig. Ett genomgående tema nu under VMworld har varit att tekniken i sig är neutral och att vi måste använda den med goda avsikter för att också göra gott. Goda handlingar behöver självklart inte innefatta teknik, och kan ske på olika nivåer i samhället. Talangprogrammet är ett sådant initiativ som vill bidra med ökad kunskap.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , , , , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 06/11/2018 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware presenterar förbättringar i Workspace ONE

VMware, en ledande innovatör inom enterprise-mjukvara, presenterar idag nya funktioner i sin datadrivna plattform Workspace ONE. Nyheterna omfattar bland annat förbättringar av säkerheten och modern hantering av kunders heterogena arbetsmiljöer, samt en bättre användarupplevelse för anställda som använder olika appar och enheter. Plattformen får dessutom nya funktioner kopplade till VMwares ekosystem av partners, vilket gör […]

Publicerades den 16/09/2019 av vmwaresweden

Informationssäkerhet räddar liv på Internationella Rödakorskommittén

Det pågår för närvarande 32 väpnade konflikter i världen, och antalet naturkatastrofer ökar snarare än minskar. Miljontals människor påverkas av dessa konflikter och kriser. En av de viktigaste uppgifterna för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) är därför att överbringa dem den hjälp de så brådskande behöver. Utöver det har den humanitära organisationen till uppgift att lindra mänskligt […]

Publicerades den 29/03/2019 av vmwaresweden

Vad du inte får missa på vFORUM i nästa vecka

VMwares vFORUM 2019 närmar sig med stormsteg och kommer att bjuda på en dag fylld med spännande möten, intressanta föredrag och stora idéer om framtidens teknik. På plats finns såklart vi, våra partners och kunder för att diskutera hur vi kan driva innovation med hjälp av den digitala transformationen. Här kommer lite hållpunkter från agendan […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy