Hur kan teknik främja välstånd både idag och i framtiden?

Publicerades den 16/11/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Om vi gör en historisk tillbakablick på befolkningstillväxten utifrån ett globalt perspektiv kan vi se en enorm ökning av befolkningen. Faktum är att från de senaste fem decennierna visar utvecklingen på en enorm tillväxt som vi aldrig hade kunnat förutsäga, vilket påverkas av faktorer som att medåldern skjutit i höjden och den förlängda livslängden vi har nått idag. Detta har lett till en betydande global utmaning för jordens 7,6 miljarder invånare, eftersom det skapar ett otroligt tryck på det redan belastade ekosystemet.

I kontexten av detta, med främst klimatförändringarnas inverkan och den politiska instabiliteten världen befinner sig i, så skapas ett hot mot mänskligheten – en allt djupare och mer utbredd fattigdom. Uppskattningsvis beräknas klimatförändringarna leda till att över 100 miljoner människor hamnar i extrem fattigdom fram till år 2030 – om vi inte aktivt jobbar för att förändra det. I samband med att världens resursfördelning närmar sig en bristningsgräns, handlar det om att både lyckas säkra framtiden för levande, och kommande generationer. Vår målsättning är att öppna upp möjligheter till utbildning, hälsovård, bostäder, mat och trygghet för alla. Om vi ​​inte agerar nu för att ta itu med dessa utmaningar, kan deras inverkan vara oförändbara. Makten är i våra händer men som påven Francis varnade:

– ”Aldrig har mänskligheten haft sådan makt över sig själv, men ingenting garanterar att det kommer att användas klokt.”

Var med och bidra – smått som stort räknas
Det är inget enkelt uppdrag att skapa förändring, men vi är i mer behov av det än någonsin. Det är vår möjlighet och skyldighet att vara med och driva på för förändring, med betoning på positiv förändring för alla. Idag bedrivs det redan arbete i frågan. Exempelvis driver FN olika utvecklingsmål och projekt för att bekämpa fattigdom, hunger och utveckla hållbara städer. Det fungerar som en plan, och i kombination med flertal projekt för att skapa en bättre och mer hållbar framtid för hela världens befolkning. FN:s arbete är ett konkret exempel för att lyckas skapa en global förändring utifrån ett perspektiv där världens ses som ett multi-nationellt samhälle. Dock räcker det inte med en process, eller en aktör som ger drivkraft och jobbar för att upprätthålla en förändring. Vi behöver också tänja på gränserna för vad som är möjligt och med hjälp av tekniken utnyttja möjligheternas fulla kapacitet för att skapa förändring.

Vi på VMware är idag med och bidrar till förändring, med enbart virtualisering av infrastruktur har vi kunnat rädda planeten från koldioxidutsläpp som motsvarar ett utsläpp från 18 miljoner bilar som kör 200 miljarder mil. Vi inser att detta enbart är ena sidan av myntet. Inget företag kan förändra allt och arbete i avskildhet bidrar enbart till att lösa en del av problemet. Vad kan vi göra tillsammans och se till att teknisk innovation bidrar till positiva trender?

Vi har gjort en rapport på detta tema, se gärna mer här.


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 29/03/2019 av vmwaresweden

Vad du inte får missa på vFORUM i nästa vecka

VMwares vFORUM 2019 närmar sig med stormsteg och kommer att bjuda på en dag fylld med spännande möten, intressanta föredrag och stora idéer om framtidens teknik. På plats finns såklart vi, våra partners och kunder för att diskutera hur vi kan driva innovation med hjälp av den digitala transformationen. Här kommer lite hållpunkter från agendan […]

Publicerades den 12/12/2018 av vmwaresweden

Låt inte system och kompetens stå i vägen för din molnstrategi

Många verksamheter har nu färdigställt eller är i en process för att skapa sin molnstrategi, ofta baserat på en hybridmodell. De som kommit en bit i sin exekvering av strategin stöter ibland på lite hinder. Om vi tittar på lite statistik, så visar siffror från Ovum att 20 procent av verksamheters affärsprocesser nu hanteras i […]

Publicerades den 16/07/2018 av vmwaresweden

Träna dina innovationsmuskler!

Nyligen genomförde VMware tillsammans med Cass Business School i Storbritannien en studie över hur olika organisationers innovationsarbete. Många företagsledare underskattar snabbheten och omfattningen av den digitala transformationen. De flesta organisationer investerar i innovation och har utvecklat strategier för detta arbete men ofta brister det i genomförandet – att implementera nya affärsmodeller eller att omvandla idéer […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy