”Det finns inget du inte kan göra”

Publicerades den 19/11/2018 by vmwaresweden
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

Under de senaste fyra decennierna har vi lyckats göra fantastiska framsteg i vår utveckling tack vare tekniska framgångar. Utvecklingen gör att vi kan göra ännu mer och ännu snabbare. Tekniken ger också verktyg inför framtiden – för att lyckas skapa en rättvisare, friskare och mer hållbar värld att leva i. Det råder ingen tvekan om teknikens förmåga och kraft, oavsett om det är för bra eller mindre bra avsikter. Det är dock upp till teknikföretagen – även oss på VMware – att se till att teknikens kraft utnyttjas på bästa sätt, och med goda avsikter. Teknikens sätt att verka kommer inte automatiskt skapa processer för goda avsikter, utan fungerar som en neutral kraft. Och den faktorn påverkar vi alla, beroende på hur vi väljer att använda tekniken.

Spontant förknippar vi teknik med en förändringsprocess associerat med framsteg. Generellt i stil med termer som bättre, snabbare och smartare som i förlängningen leder till förbättring, effektivitet och berikande. Denna instinkt gör att vi söker oss vidare efter nya idéer, som kan förändra världen. Tekniken var länge dock enbart begränsad till en viss andel människor, men idag är den tillgänglig till bredare massor, och tillför ett verktyg för nästan alla att utvidga och berika livet för alla. Oavsett om det handlar om att gynna ekonomiskt utsatta landsbygdssamhällen, eller bygga system för soldrivna pumpar för att kunna leverera rent och säkert vatten, så är det vårt ansvar att se till att dessa resurser sätts in där det är i störst behov. Denna stora förändring och association med framsteg, är närmare oss, och mer uppnåelig än vad vi kanske tror.

Vi skulle vilja säga att vi har fyra tekniska ”superkrafter” som hjälper oss att skapa positiv förändring i världen:

  • Mobilen – skapar en enorm räckvidd
  • Molnet – skapar ett enormt utrymme
  • AI – möjliggör analysen av en enorm mängd data
  • Edge/IoT – ansluter enormt många prylar

Alla dessa tekniska lösningar är kraftfulla på sitt sätt, men samverkar de kommer de påverka hur hela samhället är uppbyggt, och höja livskvaliteten runtom i världen. Faktum är att lösningarna redan idag har betydande påverkan. Exempel som tekniken redan bidragit med – grönare former av energi, stöttat banbrytande upptäckter inom medicin, förenat landsbygdssamhällen, öppnat upp karriärmöjligheter och rensat upp våra hav. Detta är bara början på den tekniska revolutionen, och vi måste fortsätta visa vilken teknik som kan hjälpa oss att utvecklas. Det finns en enorm mängd fantastiska arbeten och projekt världen över att hämta inspiration ifrån – det handlar bara om att se dem och ta tillvara på möjligheterna.

Vad kan samhället i helhet bidra med?
Återigen, tekniken är kapabel att göra bra saker – om den används på rätt sätt. Utan oss är tekniken en neutral kraft. Men, med oss kan tekniken göra extraordinära saker. För att skapa det extraordinära så krävs det dock ett samarbete från alla. Det innebär engagemang på alla nivåer i samhället, och även kring våra värderingar för att behålla dessa.

Vi står inte maktlösa inför de utmaningar vi har framför oss. Ingen tidigare generation har haft denna möjlighet att påverka makten som vi har nu, och ingen generation har heller haft en chans att genomföra förändringsarbete snabbare än vad vi har idag. Med tekniken som verktyg har varje individs verktyg och potential ökat att vara med och förändra världen till något bättre. Vi har alla ett finger med i spelet när det gäller att bestämma riktningen på hur utvecklingen av tekniken sker, och att den levererar sin fulla potential – på ett gott sätt.

Slutligen vill vi förmedla ett budskap till oss själva, vår egen framtid och framtida generationer, som lyder:

– ”Det finns inget du inte kan göra.”

Tekniken har påverkat var vi befinner oss idag – och vi ska fortsätta göra världen till en bättre plats.

 

Vi har gjort en rapport på detta tema, se gärna mer här.

 


Kategori: Nyheter och höjdpunkter

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 22/02/2019 av vmwaresweden

Pressmeddelande: Ericsson och VMware i globalt samarbete för att förenkla nätverksvirtualisering för CSP:er

Ericsson och VMware har ingått ett globalt partnerskap som kommer att förenkla implementering och drift av en kombination av Ericssons applikationer och VMwares vCloud NFV-plattform för CSP:er (Communication Service Providers). Avtalet befäster det nära samarbete de två företagen haft sedan 2012 och som gör det möjligt för CSP:er att snabbare kunna generera intäkter från nya […]

Publicerades den 11/10/2017 av blogsadmin

VMware och SAP i IoT-samarbete

Vi inleder ett samarbete tillsammans med SAP för att skapa en integrerad lösning som ska göra IoT-projekt snabbare att införa och mer skalbara. Vi ska tillsammans med SAP utveckla en IoT-anpassad arkitektur där vi står för infrastrukturdelen och SAP för applikationsdelen. Arkitekturen kombinerar VMware Pulse IoT, som ger företag en enhetlig infrastruktur för alla IoT-projekt och […]

Publicerades den 29/03/2019 av vmwaresweden

Vad du inte får missa på vFORUM i nästa vecka

VMwares vFORUM 2019 närmar sig med stormsteg och kommer att bjuda på en dag fylld med spännande möten, intressanta föredrag och stora idéer om framtidens teknik. På plats finns såklart vi, våra partners och kunder för att diskutera hur vi kan driva innovation med hjälp av den digitala transformationen. Här kommer lite hållpunkter från agendan […]

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy