Molntrender, ekonomiska fördelar av transformation och en utbildningsaktivist

Publicerades den 17/09/2018
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

VMworld US är branschens största event med fokus på virtualisering och molnteknik. Under eventets fem dagar hölls över 650 olika sessioner, föreläsningar och workshops där besökarna fick ta del av det senaste inom molnteknik, höra inspirerande exempel på företag som transformerat sin verksamhet och en rad spännande personer som frikostigt delade med sig av sina erfarenheter. I år gick eventet av stapeln 26–30 augusti i Las Vegas och lockade över 23 000 deltagare.

Idag har teknikdriven innovation förmåga att vända upp och ner på, eller åtminstone skaka om, såväl marknader som hela branscher. Därför är VMworld ett ypperligt tillfälle att fördjupa sig i hur din verksamhet kan maximera värdet av befintliga teknikinvesteringar, men också addera nästa generations smarta lösningar. Under årets event presenterades flera intressanta tekniktrender och en rad nya och förbättrade produkter från VMware.

VMware fyller i år 20 år, vilket gjorde eventet ännu mer guldkantat. Besökarna fick bland annat ta del av Pat Gelsingers, VMwares CEOs, och Ray O’Farrells, VMwares CTOs, syn på vilka superkrafter som krävs för att hantera och hålla jämna steg med teknikutvecklingen inom moln, säkerhet, IoT, AI, maskininlärning och kvantdatorer.

Fredspristagare på plats
Under eventets andra dag presenterade Sanjay Poonen, VMwares COO, en rad kunder, som berättade hur de hanterat sina verksamheters digitala transformationer. Bland höjdpunkterna där var det faktum att digital transformation ger finansiella fördelar. Här diskuterade också flera IT-chefer från bland annat Brink’s Company och National Commercial Bank of Jamaica kraften i programvarudefinierade tekniker för lagring och nätverk, modern apputveckling, och det bästa sättet att omfamna hybridmoln. En annan insiktsfull diskussion handlade om rollen som digital arbetsplatsteknik kan ha för att förbättra användarupplevelsen, både för medarbetare och för kunder. Titta gärna på flera utav presentationerna här.

Sanjay var också värd för en riktig hedersgäst, Malala Yousafzai, pakistansk aktivist och numera Oxford-student. I oktober 2012 sköts den då 15-årige Malala av talibanerna då hon var på väg hem från skolan. Efter det remarkabla tillfrisknandet har Malala fortsatt kampen för alla barns rätt att gå i skolan. Hennes mod och oerhörda engagemang har bland annat lett till att hon fått en av världens främsta hedersbetygelser: Nobels fredspris. Hon blev den yngsta mottagaren av den prestigefyllda utmärkelsen 2014, tillsammans med den indiska barnrättskampanjen Kailash Satyarthi. Malala kallades också en av ”De 100 mest inflytelserika människorna i världen” av tidskriften TIME. Hon har även inrättat en internationell fond, Malala-fonden, med syfte att främja flickors utbildning över hela världen.

VMware kommer att stödja Malala-fonden och möjliggjorde också för hundratals studenter och elever från Las Vegas skoldistrikt att se Malalas anförande. Samtidigt meddelade Dell Technologies att de kommer att donera datorer till skolorna i området för att öka studenternas tillgång till teknik och sprida teknikens goda krafter i vårt samhälle.

Mellan den 5 och 8 november riktar vi blickarna mot Europa när VMworld Europe går av stapeln i Barcelona. Hoppas vi ses där!


Kategori: Event

Taggar: , ,

Relaterade artiklar

Publicerades den 28/08/2018 av vmwaresweden

Pressmeddelande: Det senaste från VMworld i USA

Under VMworld i USA lanserar VMware nya och förbättrade lösningar för att hantera utmaningar med multi cloud-miljöer. Med hjälp av VMware Cloud Services kommer IT-, utvecklings- och säkerhetsteam kunna hantera kostnader, processer, säkerhet och regelefterlevnad i flera moln på ett bättre sätt. Alltfler företag har en multi cloud-miljö och enligt Forrester har 89 procent av […]

3 minut läs
Publicerades den 06/11/2018 av vmwaresweden

Pressmeddelande: VMware släpper molnnyheter, för såväl produkter som partner

VMware, en ledande innovatör inom enterprise-mjukvara, investerar i lösningar som kan hantera flera molnmiljöer och främjar möjligheterna med hybridmoln, från datacentret till slutanvändarna. Därför släpper nu företaget en rad nyheter inom molnområdet i samband med användarkonferensen VMworld 2018 i Barcelona denna vecka. Många verksamheter har utmaningar med att realisera den fulla potentialen i sin molnstrategi, […]

2 minut läs
Publicerades den 19/06/2019 av vmwaresweden

Dags för dig att sätta din prägel på framtiden – registreringen till VMworld har öppnat! 

I denna komplexa och digitaliserade värld med multi-cloud är det en rejäl utmaning att hitta de rätta verktygen för just dina behov. Det händer hela tiden nya saker i teknikbranschen, så det är viktigt att hålla koll på trender och uppdateringar som har betydelse för just din organisation. Därför jobbar vi hårt med att hjälpa […]

2 minut läs

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy