HSB flyttar till molnet för ökad flexibilitet och innovation

Publicerades den 20/04/2018
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med över 605 000 medlemmar över hela landet. HSB utvecklar, bygger och förvaltar boende åt över en miljon människor och har en historia av att ligga ett steg före – oavsett om det handlar om badrum eller bredband för alla boende. HSB skapades när boendeförhållandena var dåliga och de har sedan starten investerat i nya innovationer för att förbättra livskvaliteten, och flytten till molnet är bara ytterligare ett exempel på detta.

VMwares partner Tieto och HSB har haft ett nära samarbete i över 18 år och samarbetet fick en ny vändning när HSB beslöt sig för att göra sig av med sin gamla hårdvara och flytta till molnet. Sedan hösten 2017 har företagen arbetat intensivt för att implementera Tieto OneCloud, delvis byggt på VMwares infrastruktur, och HSB får nu uppleva hur molnet kan vara en grundsten i den digitala transformationen.

Utmaningen
HSB har ett stort behov av att arbeta, informera och samarbeta digitalt och kooperativet ser en stor efterfrågan på digitala lösningar från sina medlemmar.

– Våra medlemmar ställer egentligen likvärdiga krav på oss som de ställer på sin internetbank. Det finns inget utrymme för att det ska gå sakta, det måste vara säkert och samtidigt tillgängligt. Detta är något OneCloud ger oss, säger Göran Westblom, CIO på HSB Affärsstöd.

Kooperativet ville investera i en effektiv och flexibel lösning som är konkurrenskraftig och fokuserar på tillväxt. De såg ingen anledning att investera i och äga sin egen hårdvara eftersom den snabbt blir omodern, och molnet var därför ett enkelt val.

Lösning och resultat
Redan från början var det tydligt att resan mot molnet inte bara involverade teknik, utan också människor och affärsverksamhet.

– När våra kunder, såsom HSB, digitaliseras och förnyar sin verksamhet menar vi att molnet är grundstenen, eftersom det verkligen optimerar resurserna och ger utrymme för innovation och tillväxt, säger Håkan Dahlström, Sverigechef på Tieto.

Tieto OneCloud kombinerar publika moln från globala leverantörer, såsom VMware, med Tietos privata moln. Lösningen och effektiviteten är grundläggande idag när verksamheter snabbt förändras. För att lättare möta krav på regelefterlevnad och lokala föreskrifter går det välja säkerhetsnivå och bestämma var data ska förvaras i Tieto OneCloud.

Alternativet att flytta till molnet ses inte längre bara som en besparing, utan som ett skalbart verktyg som underlättar att driva innovation.

Se filmen med Tieto och HSB.


Kategori: Nyheter

Taggar:

Relaterade artiklar

Hittade inga liknande texter.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy