VMware och Fujitsu skapar unik molnlösning åt Akademiska Hus

Publicerades den 15/03/2018
DISCLAIMER: Den här artikeln är äldre än ett år och kan inte vara aktuell med senaste händelser eller ny tillgänglig information.

VMware har tillsammans med Fujitsu blivit utvalda att utveckla en integrerad lösning som stöder virtuella miljöer för server, klient och hybridmolntjänster åt fastighetsbolaget Akademiska Hus. Fujitsu PRIMEFLEX för VMware Cloud Foundation är ett unikt utformat integrerat system som förväntas effektivisera implementeringstiden, minska driftkostnaderna, förenkla systemhanteringen och skapa helt nya affärsmöjligheter genom tillgång till realtidsdata kopplad till en öppen plattform.

Akademiska Hus har länge arbetat med en molnmigration av sin IT-miljö för att skapa en mer flexibel arbetsplats för sina anställda. Fujitsu PRIMEFLEX för VMware Cloud Foundation är en fullt fungerande och helt mjukvarudefinierad datacenterinfrastruktur som kombinerar hårdvara från Fujitsu med VMwares nya SDDC-plattform Cloud Foundation.

Denna lösning kommer att förenkla IT-driften, hanteringen av privata moln och hybridmoln, samt skapas nya möjligheter för utvecklare. Genom öppna API:er kan aktörer från en tredje part såsom kunder, energibyråer eller forskare få tillgång till kvalitetssäkrade realtidsdata för att utveckla nya tjänster, som exempelvis energioptimering.

För att lyckas i den digitala omvandlingen är det nödvändigt att omfamna ny teknik som gör det möjligt för företag att göra affärer på ett digitalt sätt. Kombinationen av kompetens från Fujitsu och VMware skapar mervärde som bidrar till att låsa upp den digitala omvandlingen.

Akademiska Hus har nu tagit ett stort steg till att omvandla och anpassa sin leveranskapacitet för att hantera nuvarande och framtida krav på hastighet, automatisering, flexibilitet och säkerhet.

Det är ett stort ansvar att utveckla IT-infrastrukturen till ett av Sveriges största fastighetsbolag, men vi på VMware har stort förtroende för lösningen vi har utvecklat tillsammans med Fujitsu. Akademiska Hus är redan igång och allt förväntas vara på plats i februari.


Kategori: Nyheter

Taggar:

Relaterade artiklar

Hittade inga liknande texter.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Lägg till en kommentar

Your email address will not be published.

This site uses cookies to improve the user experience. By using this site you agree to the privacy policy